Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Kort och kortare

Kategori: Allmänt

Lite fler kort på vad som hänt på sista tiden:

    
Byte till somardäck på Kumlinge, Lek med kompisar på Öppna förskolan, Lövkrattning,
 
och bus med kompisen Melvin i sandlådan och med tjejen Leia på Lilla holmen.
(Klicka för större bilder)Och så har det blivit kortare... Håret alltså...

Så här såg han ut igår:


och så här har det sett ut ikväll:

Här ryker Einsteinfrisyren...                               Bäst att blunda då frisören sprutar vatten...

Även luggen fick sig ett klipp                     Alla riktiga fotomodeller putar med läpparna...

Resultatet:

Söt nyklippt kille.
Plötsligt ser han mycket äldre ut. Och både jag och Patrik tycker att han blev mer lik morbror Hannes. Och det gör ju inget, för han är ju också söt! =)

Ha en mysig valborg nu, eller som vi säger här i Finland; Glada Vappen!

Bilder

Kategori: Allmänt

Nu så har jag äntligen tagit mig i kragen och skall uppdatera bloggen med en massa bilder.

Besök i Sala:

  
Vattenpölar, hästar och traktorer, kan det bli roligare?!?

Besök hos Sara i Örebro:

   
Påskägg med en massa roligheter, bus med faster, äta kinamat med pinnar är inte lätt men glass är gott!

   
På en prommenad hittade William en mycket rolig bro som han sprang upp och ner för ca 20 gånger.
Glad och lycklig kille.

 Tack för många mysiga stunder

Besök hos Ralle i Dals Långed:

  
Mysig picknick med muminkakor i solen, två fina killar myser på trappen.
Tyvärr inga bilder på när vi smider våra fina smycken. Får ta kort på dem senare så att ni får se.

Besök hos Mangan, Jenny coh Linnéa i Göteborg:

  
Stolt mamma och pappa til en underbar liten tjej. Vi trivs så bra med er! William fick leka med en nötcremesförpackning. Mitt i allt satt han tyst och nöjd, hade lyckats få hål på den och satt och sög i sig.
Nu vet vi att han inte är allergisk mot nötter i alla fall... =)

Via Ullared till Nässjö och farmor och farfar:


William ger sin småkusin Freja en puss. Williams andra småkusin Tuva sitter bakom.
  
Fyra generationer med familj. William luktar på farmors blommor. Vi hann med lite bus med Charmtrollet Vincent.

Nu orkar jag inte lägga in fler bilder. Får uppdatera igen en annan dag, måste gå och lägga mig. Så sov gott gott folk!

Inget internet

Kategori: Allmänt

Av någon anledning fungerar inte vårt internet för tillfället, vilket resutlerar i att bloggen tar semester. Återkommer med inlägg så fort detta är åtgärdat. Fortsätter att fotografera under tiden, så det får bli ett inlägg med många bilder sedan.

Kan bara berätta att sandlådan är invigd till Williams glädje. Det fina vädret har gjort att vi kommit in vid kl 18-19 på kvällarna. Härligt med vår!

Tillbaka

Kategori: Allmänt

Oj,oj, det var länge sedan jag skrev något här... Måste bli lite bättre på att uppdatera.
Ska försöka uppdatera lite kort vad som hänt den sista tiden. Vi har varit på en roadtrip i Sverige under två veckor och kom tillbaka i onsdags. Vi startade vår trip med ett stopp i Sala och hälsade på Pontus och hästarna (tyvärr var inte Ylva hemma, hoppas på att få träffa henne nästa gång). Efter några timmar där med rundvisning och lunch så fortsatte färden mot Örebro och Patriks syster Sara. Där blev vi bortskämda med god mat, bra shopping och myspys. På lördagen fick vi göra ett besök på jourmottagningen i Örebro. William kom spingande utanför sara och ramlade framåt och slog i pannan i asfalten som var full med grus, vilket resulterade i en rejäl smäll och rinnande blod. Jag blev helt chockad då jag såg att det rann blod ner över näsan på honom och han skrek hur mycket som helst. Vi åkte in och William fick tejpa ihop två sår i pannan, nu får vi hoppas att han inte får några fula ärr av detta. Han fick ett fint plåster i pannan och jag fick bli lite lugnad... Jag vet inte hur det skall gå när han får någon värre skada i framtiden, vilket säkert kommer att hända även om jag hoppas att han slipper, shit jag är inget lugnt skepp då han skadar sig tydligen... =)
Sista natten började jag spy och trodde att det var något jag ätit. Jag spydde dock bara vid ett tillfälle men var dålig i magen några dagar. Trots detta tog vi oss till Dals Långed och Patriks bror Rasmus på söndagen. Där fick vi prova på silversmide för första gången, såååå otroligt roligt! Jag skulle ha kunnat tillbringa många timmar där i smedjan och förstår varför Rasmus trivs så bra med sitt yrkesval. Han var en mycket duktig lärare och inspiratör. Tack så otroligt mycket! Både jag och Patrik gjorde några smycken som vi är väldigt nöjda med. På tisdagen började dock Patrik att spy och sedan var han dålig i magen några dagar. Teorin om att det var något vi ätit kändes plötsligt felaktig.
Eftersom han mådde bättre och bara spytt en gång så åkte vi till Göteborg och hälsade på Patriks studiekompis Magnus och hans familj på torsdagen. Det skulle ha känts otroligt tråkigt att inte ha kunat åka dit med tanke på att de fick en liten Linnéa 6,5 vecka tidigare. En underbart söt liten tjej som precis börjat le så där sött som bara små knyten kan.
Vi tillbringade några underbara dagar hos dem och njöt av deras fina hus och den underbara vårsolen.

Efter Göteborg bar det av mot Ullared och Gekås. Roligt, roligt, roligt! Jag tycker att det är superroligt att gå där och shoppa, vi gjorde många fynd. Bland annat så köpte vi en soldräkt till William för 99 kronor, vi har kollat efter en sedan förra sommaren med de har kostat närmare 500 kr så vi har dragit oss lite för att slå till förrän vi faktiskt behövde en, men nu har han en.

Efter Ullared bar det av till Nässjö där vi som vanligt åt upp oss med all god mat som bjuds. Mums! På söndagen var vi på 50 års kalas. Det var Patriks farbror Bengt som fyller år. Han har Downs syndrom och bor på ett boende och hade bjudit hela släkten och sina kompisar på middag. Supertrevligt och superkul! Det är så otroligt skönt med människor som inte har några som helst hämningar, Bengts kompisar bjöd på sig själva till 100%. Bland annat bjöd de upp till dans och sjöng leende guldbruna ögon, härligt! Även om vissa hade svårt att hålla händerna i styr så att Bengt fick öppna sina paket själv så var det en mycket lyckad tillställning med många skratt.

På tisdagen träffade vi Brander och Vincent på förmiddagen och på eftermiddagen var det meningen att vi skulle träffa familjen Palmqvist. Vi hann inte mer än innanför dörren så började William att spy, så det vara bara att åka hem igen. Han spydde dock inte fler gånger och var nöjd så vi beslöt att åka hem på onsdagen i alla fall.

På torsdagen började han dock att spy rejält och på fredagen fick han inte behålla något alls. Han var helt slö, sov hela tiden och var helt lealös. Fick man honom att dricka så spydde han upp det efter ca 5 minuter så på eftermiddagen var vi till läkare med honom. De tog blodprov och vägde honom. De kunde konstatera att det inte var någon infektion utan en vanlig virussjukdom. De skickade hem oss efter att de konstaterat att han verkade vara på bättringsvägen. Han spydde ytterligare två gånger under kvällen men sedan dess har han fått behålla det man fått i honom. Han har dock inte ätit något sedan i onsdags så han är helt slut älsklingen vår. Han orkar inte stå själv och orkar knappt prata.
Natten mellan fredag och lördag sov jag max 2 timmar med anledning av att William låg och gnydde hela natten och grät. Det enda som funkade var att han fick vara i min famn. I morse när klockan ringde gick det helt enkelt inte att gå till jobbet, mitt huvud sprängde rejält. Jag hatar att sjukanmäla mig, men jag hade inget val, jag hade inte kunnat jobba idag. William har i alla fall blivit bättre idag, han har druckit en del och ätit två skedar yoghurt och fyra skedar fruktpuré samt några ostskivor (eller "ko" som William säger). Det är skönt att han äter lite igen, han har nämligen gått ner 1 kilo på de här dagarna och han är hur smal som helst. Vi har just bytt blöjstorlek, men nu är de nya blöjorna för stora känns det som. 1kg låter inte så mycket men väger man 11 kg och går ner till 10kg är skillnaden ganska stor. Men han är nog snart på topp igen. Bara hans fyra kindtänder som är på gång bryter igenom allihop så har vi nog vår vanliga glada kille tillbaka igen.

Under en tid vi har varit borta har William lärt sig att härma ett antal djur. Det låter så gulligt. De djur han kan är kossa, hund, katt, får, uggla och gris.

Nu skall jag krypa till kojs, jag lägger in bilder en annan dag. Måste sova för att orka jobba i morgon.


Liten plåsterförsedd kille.
Sov gott nu allihop så höres vi en annan dag.