Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Dop

Kategori: Allmänt

Igår var vi på Maltes dop. En fin tillställning i det mysiga lilla sjöfartskapellet nere i sjöfartskvarteret.

 *Malte Matias Karlsson*

 Fyra faddrar fick han och jag fick äran att vara en av dem.


Hela familjen Nordberg-Karlsson.


Storasyster Wilma såg till att förgylla dopet på sitt lilla vis...

Efter dopet var det fika och senare på kvällen blev det inflyttningsfest för dem som hjälpt till på något sätt vid husbygget. Mycket trevligt sällskap och god mat! Tusen tack!
William vägrade att sova på dagen så vi tog en paus i festligeheterna och åkte hem och lade honom. Han sov mellan 16.30 och 17.30 istället för när han brukar vid 12-13.30. Det är roligt med fest! Då har man inte tid att sova...
När det blev lite fööör livat inne plockades såpbubblorna fram och barnen förflyttade sig ut istället. Oliver, Melker och William går alla på samma avdelning på dagis. Grannen till festplatsen för kvällen har också en son på samma avdelning. Kul när grabbarna kan träffas även utanför dagis.

William gillar att knuffa, Melker gillar att åka, perfekt lekpar!

Melker, du ser för skön ut i din mössa!


Jag med hederskillen för dagen!
Kolla in de söta små ihopknipta tårna...

Av oss fick Malte en tavla som Ralle målat, superfin!Kortet som målats av använde jag på förstasidan på dopkortet.

Tack för en mysig dag Malte, det gjorde du bra!

Söndagsfika

Kategori: Allmänt

Igår var det underbart soligt väder så jag tog tillfället i akt och bjöd in några vänner på kladdkaka med kort varsel. Vi blev 10 vuxna, en ungdom och fyra barn.

Innan gänget kom sysselsatte sig William med en av hans favoritsysselsättningar; att vattna (eller kacka som William säger). Och om man står med vattenslangen och blir törstig så reder man sig själv...


Tänk vad vatten kan vara roligt!Medan vi vuxna mumsade på kladdkaka...

...fick barnen kakor och majsbågar, skålarna fungerade senare som hattar, toppen!

William och Wilma med partyhattarna på!

Beachvolley

Kategori: Allmänt

Paf Open pågår för fullt här på Åland och ikväll tog vi oss ner för att titta. William gillade att klappa och dansa till musiken, men roligast var ändå att hoppa i alla vattenpölar till och från  centercourten.

Nederländerna-Tyskland i semifinal

Man kan tycka vad man vill om det, men i beachvolley finns det regler för hur mycket kläder man får ha, tjejer måste ha mindre kläder än killar. När killarna spelade idag kom det under matchen in 8 stycken tjejer vid tre tillfällen som dansade loss, ett roligt inslag, men könsneutralt tror jag knappast att det kan tolkas som... Men som dagt, man får tycka som man vill.William gillade matchen mer än tjejerna.

Klapp,klapp,klapp...

Vår lilla blåögde prins gillade uppståndelsen och allt ståhej.

FIRA!

Kategori: Allmänt

Idag har vi firat mig genom att gå ut och åta på Club Marin, mumsfilibabba! 31 år... shit, man börjar bli gammal... Nåja, jag har ingen ångest och inte alltför stora ålderskrämpor så det är inget att åja sig över.
Tusen tack för alla gratulationer som jag fått idag, kul att så många kommit ihåg mig!

I helgen var jag och Patrik till Lund och firade brudparet Tyrberg. Ett superfint och välplanerat bröllop. Vi har varit på två sådana på två veckor nu, lyx! Vi får vänta lääänge innan vi gifter oss så att folk hinner glömma lite hur bra de bröllop vi varit på har varit... =)

Lite bilder från bröllopet:

Det vackra värdparet, Sussie och Johan Palmquist.


Vackert intågande


Fortfarande en Tyrberg och en Hammarin... Och bara en ring på fingret.
Den vackra buketten hade brudgummens mor gjort, kärlek!


"Life lifts us up where we belong..." Lite annorlunda men roligt avslut på vigselakten!


Fru och Herr Tyrberg


Brudvalsen övergick i en vild och rolig fridans


Kvällen avslutades med bad i poolen för många av bröllopsgästerna.
Tusen tack för ett underbart roligt bröllop, hoppas er bröllopsresa blir lika lyckad!

Angående Williams dagisstart så kan jag berätta att det går bra. Han verkar trivas och enligt dagisfröknarna går det toppen för honom. Allt skulle vara toppen bara han inte var så ledsen då jag skall lämna honom på morgonen. Jag har ringt till dagis en halvtimme efter att jag lämnat både idag och igår bara för att lugna mina egna nerver. Han har tystnat någon minut efter att jag lämnat, vilket är skönt, skulle få ännu mer ont i hjärtat annars. Jag är för blödig med sådant där, klarar inte av att se mitt barn gråta. Men jag vet ju att han har det bra där, det är bara det att han inte vill skiljas åt. Jag har i alla fall inte börjat gråta själv då jag lämnat. Försöker vinka glatt och bara gå för att inte dra ut på det. Men jag längtar till den dag han inte gråter då jag går, skulle vara så mycket skönare. Tur att jag har fått inskolning, så jag hann vänja mig vid att någon annan skall ta hand om vårt barn... =)

Återigen tusen tack till alla er som kom ihåg mig och uppvaktade mig på min födelsedag!

Kräftpremiär!

Kategori: Allmänt

Idag var första dagen på mitt nya jobb, det verkar riktigt lovande och alla är väldigt välkomnande och trevliga. Det är så roligt!

I helgen hade vi en liten kräftafton tillsammans med Malin, Jussi och Melvin. William fick självklart en kräfta vilket resulterade i detta:

Vad är detta?                                                                       Mamma och Pappa verkar äta den,
                                                                                               kanske ska smaka lite...

Mmmm, det var ju gott                                                      Lite svår att bita av bara...

William verkade gilla kräftor, i alla fall om han fick hålla i själv och äta med skalet på, om vi gav honom bara kött ville han inte ha... =)

På söndagen var vi till standen på eftermiddagen och hade lite familjetid, mysigt!


Att springa fram och tillbaka i vattnet är superkul!


Men roligast är att "Poppa" (hoppa) (Bilden är inte redigerad för att dölja, det har kommit vatten på linsen...)
Efter badet är det skönt att värma sig i en varm handduk...


...och mysa lite med pappa när man äter lite picknick.

Tack för oss för denna gång!

Underbara sommar!

Kategori: Allmänt

Vilket underbart väder det har varit denna vecka. Jag har bara en semestervecka denna sommar och jag kunde inte ha haft någon bättre vecka än denna. Strålande solsken och klarblå himmel  varje dag, underbart!

När vi inte varit på inskolning på dagis så har vi bott på stranden. Nu utnyttjar vi verkligen att vi bor så nära havet. Igår kväll kom vi hem 20.15 efter ett härligt kvällsdopp. William älskar att vara på stranden och bada, härligt!

Idag var jag själv med William på dagis eftersom det var enda chansen för mig att lämna honom innan det skall ske på riktigt. Det gick mycket bättre idag än igår. Igår grät han ca 10 minuter efter att vi gått, men idag skedde lämningen inomhus och han sa bara "Hej rå" och så gick jag. Inte en tår förrän han fick syn på mig då jag kom tillbaka efter en halvtimme. Vår duktiga lilla kille. William har snabbt snappat upp dagisfröknarnas namn. Ulla-Stina kallar han för "Tina" och Shaheena för "Nina", det funkar ju superbra tycker jag. Varför kan de inte ha lite lättare namn?!? ;)

Efter att William sovit idag tog vi oss ner till standen som alla andra dagar. Igår tillsammans med Melvin och idag tillsammans med Wilma och Malte.
William kan nu säga Wilmas namn utan problem. Låter så gulligt när han går runt och ropar på henne.

William och Wilma åt yogurt, banan och kakor till mellis. Mums tyckte de.

Härligt med strandliv!!
Efter att ha lekt och badat och busat blev de lite varma de små trollen och då hör det ju sommaren till att äta lite glass...
William säger "Gass", Wilma börjde sig då ner framför honom och sa "Det heter Glass Mimmiam", så söt!

Hemlagad italiensk vattenmelonglass är gott för små strandbarn

William gillar inte att bli smutsig om händerna. Han säger "usch" och "tocka" (torka) om han har smutsiga händer. När han var yngre ville han inte stiga upp från sandlådan och gräset eftersom han då måste sätta i händerna... Nu stiger han upp utan problem, men han borstar ALLTID av händerna efteråt. Vår lilla knasboll...


En annan egenhet som William har är att då han är koncentrerad så biter han ihop käkarna så att han får underbett, ser lite roligt ut.


Min älskade sambo har varit sååå duktig idag. Jag är otroligt tacksam. Han har målat hela norra gaveln på huset medan vi har varit på dagis och han tog bara en liten paus för att bada med oss på stranden.


Ikväll gick jag och William ner till parken och lekte lite med Leia. Jag sa åt William att vi skulle ta hans vagn och sedan gå, han missförstod vilken vagn och det var inte tal om att han inte skulle få ta med sin egen vagn. Det tog 25 minuter att gå ner på stan istället för 5 min. Men vad gör det? Vi gick ju ner för hans skull och om han tycker att vägen dit är roligare så gör det inte mig något.

Denna vagn används flitigt av vår lilla kille. Helst vill han åka i den, men våra ryggar klarar inte av några långa promenader på det sättet.

 I morgon är det strandliv som gäller igen, bara två dagar kvar nu innan jag börjar på mitt nya jobb. Spännande!

Inskolning pågår

Kategori: Allmänt

Idag var tredje dagen för William för hans inskolning på dagis. Han verkar trivas jättebra och hans inskolningsfröken är supergullig! Första dagen vi kom dit kom det fram en treårig kille och hämtade honom vid grinden och tog honom i handen och drog med honom till sandlådan, efter det håller William gärna till runt denna pratglada kille.
I morgon skall vi troligtvis prova på att lämna honom själv på dagis en stund. (För er i Sverige: Ja, det heter dagis fortfarande här på Åland, förskola är verksamheten för 6-åringar).
Denna vecka är det bara William och Melker som skolas in. Det tror jag att är bra, då får de i lugn och ro lära känna sina fröknar och bekanta sig med lokalerna.
Idag fick jag i uppdrag att sy en docka. De har en så söt rutin på morgonsamlingen nämligen. Alla föräldrar syr en docka som är ca 10 cm som man klistrar fast ett fotografi av barnets ansikte på. På morgonsamlingen får de barn som är på dagis sätta sin docka på en balkong. De har ett hus på väggen med 10 balkonger och dit sätter man sin docka om man är där. Sedan har de två små hus till, det ena med två sängar och det andra med två balkonger. Det med sängar står det sjuk på och det andra ledig. Där bäddar de ner sina kompisar om de är hemma och är sjuka. På det sättet blir det mer överskådligt för de små barnen och de förstår troligtvis på ett annat sätt. Gulligt tycker jag!

Efter dagis idag var jag och William till Lilla holmen med Melker och Mikaela. Det plaskades och badades, riktigt varmt i vattnet, härligt!

Grabbarna på väg till stranden med sina hinkar, eller ja, med varandras, det är ju roligare med andras saker...

William har börjat prata så mycket nu, det är jätteroligt! Han gör sig förstådd riktigt bra och han har börjat komponera ihop två ord i rad nu. Han säger tex Mamma itta(Mamma sitta) och pappa dicka (pappa dricka). Ibland kommer det även tre ords meningar. Han hittar även omvägar för att säga vad han vill med det ordförråd han har. Igår på dagis pekade han på mig och sa "mamma", följt av "pappa" då han pkade på Patrik, han pekade på sig själv och sa "ia" och sedan tittade han på Mikaela och var tyst en stund och sedan sa han "Kecke mamma" (Melkers mamma). 
Han kan väl lite drygt 50 ord för tillfället men det ökar snabbt. På dagis vill han gärna "kåka" (Åka rutschkana), Gung, gung (Gunga) eller leka med kotté och ten (kotte och sten) eller gangn (vagn). Till och med dagisfröken förstår, det känns skönt.

William har dessutom börjat med en sak som jag själv körde med då jag var liten. Vissa kvällar då han skall sova hittar han på en massa saker som skall ske innan han somnar bara för att få vara vaken liiiite längre. Det är dock bara mig han gör detta med... Patrik är duktigare på att vara bestämd...
William skall bla dicka, och jag tänker att det är ju så varmt nu så om han är törstig så måste han ju få dricka innan han somnar, sedan kan han mitt i allt ställa sig upp i sängen och säga Poppa (Potta) och jag vill ju uppmuntra hans potträning så ok... Väl på pottan skall han läsa bo (bok), men där går gänsen. Åter i sängen ska han ha käcke (Täcke) för att sedan ha bort det. Och han skall ha en till papp (napp) eller ha Papa (apan). Ja ni märker...Han brukar trots detta sova inom 15 minuter. Man kan säga åt honom att blunda så gör han det. Det skall börjas i tid med att testa gränserna, varför skall det vara så svårt att veta var man skall dra dem?!?


Blivande golfkille?
Då familjen Larson var här spelade vi äventyrsgolf, jag var värdelös på det, men William tyckte det var kul med alla banor och bollar. Boll, boll sprang han omlkring och ropade och försökte ta dem som var i spel... =)

Wiklunds suveräna bröllop

Kategori: Allmänt

Igår var det bröllop, ett helt otroligt sådant. Det riktigt gnistrade om de lyckliga tu och efter den vackra vigseln följde en fest utan dess like. Suveränt roligt!
(Ni får se 8 av de bästa 377 bilderna vi tog under gårdagen... Sparar några till brudparet själva)

Tre ljuva brudnäbbar; Hedvig, Leia och Stella


Fortfarande Lundström och Wiklund...men inte länge till...


Det strålar om er!


Lycka!!


3x Wiklund


*kärlek*


Dolly och Dolmfrid kom och strippade och dansade med brudparet senare under kvällen,
 alla skrattade så de kiknade...


Tack kära brudpar för ett underbart bröllop!