Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Midsommar

Kategori: Allmänt

Nu är midsommar förbi för detta år. Vi har firat tillsammans med familjen Nordberg-Karlsson, familjen Nordberg-Rundberg och familjen Pettersson. Dagarna har fyllts av mat, skratt, bus, olovlig väggmålning, spel, godsaker, utomhuslek, stångresning, lek, glada vänner och grillat. Det har varit mycket kaos emellanåt, men mer roligt.  Vi har varit 6 barn och 8 vuxna, trots det har det sett ut som ett slagfält emellanåt. I samma stund kan matning, blöjbytning, matlagning, städning, snortorkning, sagoläsning, springtävling och ringande telefoner ta upp ens tid. Jag förstår inte hur dagisfröknar får det att fungera... =)
Lite bilder:

 
  


 

1. Fräscha mamas 2. Att hoppa i sängen är störtkul! 3. Vätske paus 4. Molly& Williams kramkalas

Hela slurven på lilla holmen

    
1. Floyds stångresning.. 2.Glad midsommar 3. "Små grodorna..." 4. Wilma ville helst sjunga bä, bä, vita lamm, men den kom aldrig, stackaren. Söt som socker dock! 5. Molly-Bus


Fredagsmys framför Pippi Långstrump, i typ 5 minuter, sedan var det full fart igen...


Vår lilla älskling blev 1½ på midsommardagen och det firades med jordgubbar, mums!

Att sopa på balkongen är en av Williams favoritsysselsättningar just nu, åtminstone en stund, sedan kastas sopborsten ner på marken...

Midsommardagen firades på solberget i glada vänners lag.

Underbart söta lilla Malte var nog lugnast denna midsommar, men nästa år har nog han också spring i benen.


Det var en midsommar med fullt ös, inte på samma sätt som förr dock. Jag säger inte att det är sämre, bara annorlunda. Tack alla ni som förgyllde vår midsommar!

Och så till vår lilla prins:
William njöt av mammas och pappas odelade uppmärksamhet på söndagen:

  
   


1. Såpbubblepistolen som W. fick i 1½års present av oss var populär
2. Hannah visar William hur han skall göra.
3. William spanar efter bubblor
4. Vår lilla trädgårdsmästare som älskar att leka med vatten
5. "Man kan ju rita med det här också..."
6. Tänk att ha en liten hjälpreda som älskar att tvätta bilen...

Vi älskar dig vårt lilla busfrö!

Uppis och måleri

Kategori: Allmänt

Jag och William tog vår väska och åkte till Uppsala för att hälsa på Lina, Robert och Tim igår. Det var länge sedan jag och William gjorde något bara vi två, så det var kul. Bonus var att Bobbo (mormor) var på jobb så vi fick mat och bus under resan, tackar, tackar!
Oundvikligt så blir det lite shopping när man kommer till storstan, men jag höll faktiskt i plånboken denna gång för behovet i Williams garderob är väldigt litet just nu. Måste klappa mig själv lite på axeln med tanke på alla reor som är nu. Ett par vita jeans fick han dock, men de behövdes! Jag hade nämligen bara packat en uppsättning med extra kläder till William och de gick åt en kvart efter att kört av färjan. William började nämligen att spy hejdlöst i bilen. Vi låg på de smala vägarna och jag hade ca 15 bilar bakom oss och ingensans att köra av. Jag fick köra tills jag hittade en avfartsväg. Stackarn grät och spydde under tiden. Det var bara att stiga ut i regnet och slita av alla äckliga kläder, städa upp det som gick med våtservetter och försöka trösta gråtande barn samtidigt. William har blivit sjösjuk förut, men inte åksjuk.  Nu var resan 1 timme och 15 minuter, när vi åker till småland kör vi i ca 4 timmar... Jag blev själv illamående lätt när jag var liten, kan sådant gå i arv? Vi håller tummarna för att det var en engånsföreteelse.

Tim och William lekte riktigt bra. Det märks dock att det skiljer 7 månader på killarna och att Tim börjat dagis. Tim gillar att busa och vill gärna ha med William, han förstod dock inte alltid Tims glada bus och blev ledsen några få gånger. Men mellan de gångerna busade de på. Tim är ju en stor kille i Williams ögon och han vill gärna vara med och leka med honom och göra som honom.
Vi var bla till biblioteket och lekte i deras fina lekhörna. När vi skulle gå hem berättade vi att vi skulle bada när vi kom hem, Tim verkade dock tycka att det var långt hem... För plötsligt lade han sig ner i en STOR vattenpöl med kläderna på och plaskade!! Gud vad jag skrattade, han såg sååå skön ut och sååå lycklig. Sötaste Timmen vad go du är!

  
1. Det var en hit då vi matade fåglarna i morse, här spanade vi dock bara in dem.
2. De hade roliga leksaker på biblioteket.
3. Kompisarna på väg hem för ett bad, hand i hand.

Patrik har följaktilgen varit hemma själv i två dagar. Han har vårdat dagarna väl, sovit länge på mornarna och tagit tag i målsningen av carporten. Så duktigt! Den har varit brun och nu blir den grå, mycket snyggare!

Här är han i full gång, man ser tydligt vilken skillnad det blir. Gott!

Föglövisit

Kategori: Allmänt

I dagarna tre har vi varit på Föglö med Williams gummor, guffar och kompis. Det har varit riktigt sköna dagar, däremot har man väl gått upp några kilo, för det har blivit en del ätande under tiden vi var där... =) William och Melker har visat att de är riktiga korvätare, 13 respektive 10 prinskorvar gick det in som middag ena kvällen... Man blir hungrig av att vara i skärgården tydligen.
      
1.full fart mot vattnet för att kasta sten, det gäller att vara med.
2. I typ 2 sekunder satt de stilla i lekstugan, sedan var det full fart igen
3. Det fanns häftiga fordon vid "Rogersville", William verkade mest imponerad av traktorn, Melker var helt klart mest imponerad av fyrhjulingen.
4. Ett litet snipäventyr hann vi också med.
5. Såpbubblor fungerar alltid, oberoende av väder.
6. En åktur med fyrhjulingen, Melker sken som en sol!


Så här såg det ut nästan hela helgen; massor av leksaker, 20 saker på gång på en gång, katter, barn och bajs. Härligt!

Sjöbusen:
 Guffar Daniel rökte pipa som en riktig sjörövarfabbe

Det finns så många bilder på William där han ler och smilar upp sig, men det är försås inte hela sanningen. Han har varit lite gnällig på sista tiden, börjar fundera om det är språket som gör honom frustrerad, eller snarare avsaknaden av språk. Han är väldigt duktg på att göra sig förstådd och det kommer nya ord hela tiden, men man märker att han blir arg när vi inte förstår honom. Tittar vi i böcker nuförtiden säger han alla saker som han kan säga och pekar på dem, det är tur att bil, boll, voff, mjau och ka,ka,ka (fågel) finns i många böcker, han är så nöjd då han kan.
Så här ser han oftast ut då han blir arg på oss:

Han stänger vänster öga och tittar med höger, för att se om det fungerar. Det gör det ju förstås ibland, jag har tyvärr inte det tålamod som skulle krävas för att höra på detta några längre stunder. Jag vet, man skall vara konsekvent, men handen på hjärtat är du alltid det? Jag kan erkänna att jag har svårt för det, men jag försöker och gör mitt bästa.

Mys-söndag

Kategori: Allmänt

Idag åkte Patrik till golfbanan på en golftävling, eller ja... Bilen startade inte så han fick ringa till golfbanan och kolla om det var någpn från stan som skulle vara med i tävlingen som han kunde åka med.. Det löste sig så han kom iväg i tid.
Jag och William travade iväg till sjukhuset för att kolla öronen, men det var lugnt på den fronten, inget svullet och inget rött. Härligt!

När William vaknade var det mellis och lite bus på gården William gick omkring och pekade på myrorna och sa "mimi, mimi, mimi". Det är så roligt, det kommer nya ord hela tiden, men det gäller att se vad han gör för annars kan det vara svårt att förstå vad han menar. Men han har ju att brås på, Patrik pratade väl inte som folk förrän han var fyra. Han sa bland annat "nönan" om flygplan. Eller var det inte så han sa familjen Larson? Men jag känner ingen oro, huvudsaken är att han försöker prata.

Efter lite bus gick vi till Williams blivande dagis och busade lite. Roligt!Denna kan han leka i hur länge som helst. Det är roligt med rutschkanor.
Mormor; Dessa foppatofflor passar perfekt!

Efter detta gick vi hem och hämtade upp Patrik och sedan bar det av till Eat för Pizza tillsammans med Bodil, Nisse och Leia. Smaskens! De är jättegoda.
William och Leia leker så bra tillsammans och verkar trivas i varandras sällskap. De busade runt lite vid Eat och sedan gick vi för att äta glass. Vi blev stående utanför Ctylivs i solen och pratade. Barnen visade på hur det kan gå till på Nygge (För er icke-ålänningar; Nygatan kallas Nygge och på denna gata hänger ungdomarna på helgerna, eller vi gjorde åtminstone det innan man hade åldern inne för att komma in på krogen...)
Mitt i allt stod Leia och William och kramades och Leia högg tag i William flera gånger, de var såååå söta!!! De höll på i typ 5 minuter, gullungarna våra.

*KÄRLEK!*


Mot slutet så tröttnade William lite, men Leia var inte klar och försökte hålla honom kvar. Jag skrattar så jag kissar på mig när jag ser den här bliden, den är så skön. Älskade barn vad härliga ni är!
Livet med barn är underbart!

Lukta

Kategori: Allmänt

William älskar blommor eller "bobom" som han säger. Är vi ute och går spejar han efter maskrosor och vi kan inte gå förbi utan att han plockar en eller två. Så gott som varje dag när vi kommer hem efter att ha varit ute och gått så har vi nya blommor och stenar med oss. Vi har små högar på trappan som jag och Patrik smygslänger när han inte ser.

William har sovit oroligt i ca fyra nätter nu och vaknat och bara skrikit. Det är svårt att veta varför. Han har skrikit några gånger per natt men i natt var nog värst. Han är dessutom lite förkyld nu så det är extra jobbigt för honom. Det ser ut som om hans hörntänder är på väg, men kan de verkligen göra så ont? Eller bör vi gå och göra en öronkoll? Vi preparerar honom med smärtstillande i alla fall och efter det har han sovit gott. Vi var alla tre trötta i morse efter nattens bravader vilket resulterade i att vi sov till 9.35!! Det har inte hänt på evigheter. Normalt vaknar William mellan 7 och 8.

Vi har fixat och donat i trädgården idag, tagit bort lite plattor och sått gräs och försökt rensa bort ogräs mellan de plattor vi har kvar. William har sprungit omkring och donat. Det är så skönt att vara ute, och han vill INTE gå in då det är dags.


Ljuvlig doft av syren!

Hur spännande det än är att plocka blommor så frågar han nästan alltid innan han plockar dem. Han har lärt sig att det finns vissa blommor han inte får plocka. Lukta kan man dock göra på alla och det gör han gärna!

Ikväll är Patrik iväg på pappacognac till Matias. Jag och William var iväg och busade med Bodil och Leia på lilla holmen.

Påfåglarna är inte rädda.
"Pappa" sa William och tittade frågande på mig... =) Det betydde klappa, men lät lite roligt. =)

Glada stunder

Kategori: Allmänt

I helgen och igår har det varit helt underbart väder. William trivs när det inte behövs så mycket kläder, skönt! Det har badats och busats för fullt. Det har varit bus med Wilma, Vilja, Melvin, Melker och Leia de sista dagarna. Det är roligt med kompisar!
 Busfrö!
Det är roligt att jaga såpbubblor! William springer och ropar "Bubbo, bubbo!"Vi var till indigo och firade igår kväll, orsaken ser ni nedan.


Innan vi ätit klart fick William lite springi benen och hittade några roliga bort att leka runt.

Vi har alla njutit av det underbara vädret, även om jag jobbade i helgen. Men det är snart slut på dessa helgjobb, jag har nämligen fått ett nytt jobb! Det ska bli sååå kul och jag är jätte förväntansfull! Jag kommer att börja jobba som jurist på Ålandsbanken den 10 augusti. Det kommer säkert att vara lite tufft till att börja med, men det hör till när man börjar på ett nytt jobb. Det skall bli roligt att lära känna nya människor och lära sig nya saker. Jag skall dock inte sticka under stol med att det kommer att kännas konstigt att lämna min nuvarande arbetsplats, jag trivs ju där, men jag känner trots det att det nya jobbet lockar mycket. Jag är så glad att jag fick det!

Nu skall jag fixa lite här hemma innan Patrik kommer hem från fotbollen. IFK Mariehamn vs Atletico Madrid, spännande!
 
Det är så vackert när äppelträden blommar:

Denna syn vaknar William till efter sin sovstund varje dag, inte helt fel...
Fortsätt njuta av sommaren nu!