Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Helgen som gick

Kategori: Allmänt

Denna helg har vi haft fullt program i vår familj.

Fredag:
Efter jobb och dagis kom Mats R hit och hjälpte oss få upp en byggställning på södra sidan av huset. Tusen tack! Därefter kom även Ramona hit och vi käkade Tacos. Mumsigt och trevligt sällskap. Sov gott efter lite vin.Lördag:
På lördag förmiddag kom Hannah och Mats D och Mats hjälpte oss byta ut alla plankor på södra galveln. Tusen,tusen tack!!

Jag, William och Hannah gick ner på stan och shoppadse lite och tog passfoto på William. Det var inte det enklaste... Enligt kraven skall munnen vara stängd, vilket tydligen inte är lika viktigt för barn, men den får inte vara vidöppen. På 11 eller 12 försöket fick vi dock en bild med stängd mun, då hade vi spexat och övertalat oss svettiga allihop.  =) Problemet var att William skrattade högt och log hela tiden, dvs ingen stängd mun. Resultatet:

Så söt så man får dåndimpen! Vad är det med passfoton, alla barn är så otroligt gulliga på dem. Denna bild är han nog nöjd med även om 5 år, det skulle jag vara.

På eftermiddagen kom Marika, Wilma och Malte på besök. Bus, lek och fika. Härligt med helger och vänner!
   

På kvällen var jag på mingelparty till min kollega som fyllt 40 och Patrik och William hade grabbkväll. Vi hade alla en mysig och rolig kväll.

Söndag:
Patrik var återigen duktig och klättrade upp på byggställningen och målade spikhål och vindskivor. Jag och William såg till att inte ha något annat mål än att ha roligt (och hålla oss undan). Vi gick ut på vattenpölsjakt. Jag kan lova att det var populärt! Vanligtvis låter man barnen hoppa då man är på väg någonstans med just idag var det pölarna som var själva målet och jag undrar varför jag inte kommit mig för att göra så tidigare. Det blev 45 minuters hoppande i en massa olika pölar och William strålade som solen hela tiden. Underbart och härligt!
Vi förgyllde nog dagen för fler än oss själva också. Flera personer som gick förbi log och stannade och beundrade glädjen i det hela och mindes tillbaka till då det själva var små. Det är så roligt att sprida glädje genom glädje.
På eftermiddagen bar det av till Mariebad för mig, William och Hannah. Där var även Melvin med föräldrar. William är inte det minsta rädd för vatten. Han kastar sig i från kanten hej vilt och fnyser lite då han kommer upp ovanför vattenytan. Sitter han på en flytleksak hoppar han också i utan att tveka och skrattar. Simpuffarna som vi köpte för ett tag sen verkar ha gjort sitt, han känner väl att han kan själv lite.

Nu skall vi förbereda här hemma för en ny vecka. Ha det gott!

Kommentarer

 • Mikaela säger:

  Tjusig kille! Jag minns när vi tog Melkers passfoto, han var fyra månader och kunde inte ens sitta.... Men sött blev det!

  2009-10-04 | 20:35:47
  Bloggadress: http://melkersfamilj.blogg.se/
 • mormor säger:

  Visst är han söt, Han kan se alvarlig ut om han vill märker jag.Ni har haft en skön helg men i arbetets tecken för några. Nu är huset i topp trim ett tag frammåt. Ni får ha en skön vecka och ni har nog gjort så att många kommer att le under veckan som kommer, tack vare att dom har sett William i vatten pölarna, när dom tänker på det så ler dom nog. Ha det skönt nu alla, kram från mej.

  2009-10-04 | 22:06:43
 • Farmor & farfar säger:

  Kanon!! Perfekt att ni lyckades få tag i byggställning, omöjligt med bara stege. Nu blev ju panelen inte bara nymålad utan även utbytt. Skönt med "Mats-kompisar".

  Passfoton ska man nog passa på att ta när det passar. Fotot på William blev ju dessutom så pass bra att han utan vidare kan passera passporten överallt.....

  Plask- och vattendjur har W alltid varit, härligt att det håller i sig. Ha en go´ vecka, synd bara att ni inte alla tre kan komma till Nässjö i helgen. Hursomhelst Kramar i massor från oss.

  2009-10-04 | 23:28:40
 • Bodil säger:

  skit fint passfoto, såå gullig!

  2009-10-05 | 07:55:01
 • åsa säger:

  saga var under året när vi tog hennes passbild, ändå snajjade hon helt allt man ska se allvarlig ut!

  hon ser för skön ut, sammanbiten å me rynkad panna!  precis som far sin på hans bilder från armén! :)

  2009-10-05 | 09:17:00
 • marika säger:

  Tack för i helgen! De va kul att ses,händer ju inte så ofta nu för tiden...tyvärr. Ni får skynda med tvåan så kanske vi hinner va lite lediga samtidigt ;-)  W är jättefin på passfotot! pass upp så inte Thailändarna tar honom :-)

  2009-10-06 | 08:29:12
  Bloggadress: http://nordbergkarlsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här: