Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Historien upprepar sig...

Kategori: Allmänt

Tsunami, katastrof, död, hjälp, skador... Jag ryser varje gång jag ser en dagstidning och ser eller hör nyheter de senaste dagarna. Det låter alltför bekant. Det har inte ens gått 5 år sedan jag och Marika vaknade av ett kraftigt oljud och skrikande och gråtande människor. Denna gång kom det i alla fall en varning innan, men trots det har tusentals människor misst livet och skadats.
Jag tänker på alla barn som skadats och förlorat sina föräldrar och på alla föräldrar som förlorat sina barn. Usch, hemska tanke! Har myst och pussat lite extra på William dessa dagar.
Jag hoppas verkligen att personerna som befinner sig i katastrofområdet får den hjälp och stöd de behöver. Lokalbefolkningen har inte bara skadats och förlorat sina anhöriga, de är också av med sina hem och sina arbeten. De har inget tryggt ställe att gå tillbaka till och sörja-Den väsrta av mardrömmar. Man får distans till sina egna problem.
När jag och Marika var i Tsunamin 2004 lovade jag mig själv att aldrig klaga på det väder vi har här i Norden. Det må vara kallt och regnigt och slaskigt, men vi har inga allvarliga jordbävningar, inga tornados, inga flodvågor och inga vulkanutbrott. Visst, allt detta är inte väder, men det jag vill säga är att naturen är mer snäll med oss människor här hos oss.
Jag skänker en varm tanke till alla utsatta människor som nu kämpar emot vattenmassornas förödelse.

Nu över till något roligare:

Häromdagen var jag och William och lekte med Malin och Melvin i parken. Mysigt med höstsol och glada barn!


Det är roligt att laga sandkakor.
Fontänen är också rolig, fick de välja skulle de säkert bada i den, den är ju så lockande...

Melvin ler vant in i kameran. Det är lite annat med William, han vill bara se på bilden på skärmen, förstår inte riktigt att man måste ta kortet först... =) Man får fånga honom i farten.

Kommentarer

 • Tessa säger:

  2009-10-01 | 23:53:01
  Bloggadress: http://bianco.webblogg.se/
 • Tessa säger:

  Gick int så bra där =) var var ni under Tsunamin, får ju kalla kårar då jag tänker på det. Var ni mycket utsatta?  Ja vi har det verkligen bra häruppe som slipper dessa naturkatastrofer. Bara och bita ihop i regniga kalla höststormar. Jag är jätteintresserad på allt som har med tsunamin i thailand 2004 att göra. Maila mej gärna en kort story om du inte orkar skriva här.

  2009-10-01 | 23:55:15
  Bloggadress: http://bianco.webblogg.se/
 • Sara säger:

  Ja usch! Förstår att allt kommer tillbaka. De är ett mirakel att just ni klarade er. Du har i alla fall en underbar och frisk unge! Njut av honom! Kram kram

  2009-10-02 | 09:01:11
  Bloggadress: http://frutyrberg.blogg.se/
 • mormor säger:

  Ja man får gåshud över hela kroppen. När man tänker på alla dessa människor som drabbas.Vet ju själv hur hjälplös man var när man fick veta vad som hade hänt sitt barn på så långt avståndet.Man ville kunna göra så mycket, men man kunde göra så lite, Det har satt sina spår hos alla, det är inget man glömmer, känslan som kom när du ringde på morgonen juldagen 2004 och sa vad som hade hänt, och timmarna, dagarna efter. Var fruktansvärda. Love You.

  2009-10-05 | 21:55:21

Kommentera inlägget här: