Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Åter till vardagen

Kategori: Allmänt

Nu är vi tillbaka i en vanlig vardag igen. William var hemma från dagis hela förra veckan. Denna vecka har han varit på dagis, lite hostig men pigg. Det är framförallt då han anstränger sig eller är ute som han börjar hosta, men det blir bättre och bättre för varje dag.
I helgen hade William myslördag med Kjäll då jag och Patrik var på 2x30-årsfest. En fartfylld fest med mycket ståhej. Värdinnorna bjöd på sig själva till 100%.

Festen började med glamour från värdinnornas håll...

...för att därefter fortsätta med lite 80-tals pop...

...för att avslutas med riktig rock n´roll.
Jag och  Mikaela var lite "hålligång-ansvariga" och ordnade en duell mellan de två tjejerna. Ramona klippte Marikas bror Jonte och blev bedömd av Marikas arbetskollegor. Marika däremot fick sjunga i Ramonas band Högtryck och bedömdes av sina bandmedlemmar. Oerhört roligt att se dem båda och man inser hur duktiga de är båda två, på sina egna yrken... =)

Sättet att göra det på ser bättre ut än resultatet om man säger så...

Marikas jury sa att det var ofint att sjunga från papper, men att hon ändå gjorde bra ifrån sig eftersom hon ändå inte följde pappret...
Bra jobbat tjejer och tack för en rolig fest!


Före William blev sjuk var Leia här och lekte. Här sitter de två trollungarna och myser i soffan och mumsar papaya och russin.

Sjukling

Kategori: Allmänt

Stackars lilla William är sjuk. Det började med hosta i lördags och den har hålligt i sig och blivit mer rosslig. I måndags kväll fick han feber och den har därefter kommit och gått. Kulmen kom i morse då han började spy. Antagligen spydde han på grund av att han hostar så mycket och för att han åt minimalt igår men fick hostmedicin och febernedsättande. Magen sa antagligen ifrån. Det var nämligen bara vatten som kom vilket visar att hans mage inte innehöll någon föda alls. Han spydde tre gånger i morse och sedan sov han mellan kl. 9 och 10. Därefter har han varit rätt pigg och orkat leka lite men mest har vi sett på Pippi idag. Hans huvudsakliga föda idag har varit glass. Vill man inte äta eller dricka får man äta glass för att svalka och få i sig något. William har inte klagat... =) Vid middagen åt han dock rätt bra, tack och lov. Hur skall hans kropp orka bli frisk om han inte får i sig någon energi?
Som tur var kunde mormor vara hemma med William måndag och tisdag och det är vi mycket tacksamma för. Nu behöver vi bara vara borta från jobbet tre dagar och dem delar vi på.
Denna sjukdom verkar dock vara allmänt förekommande för tillfället. På Williams avdelning som har 10 barn är endast 3 barn på plats och resten är hemma. Likadant på den andra småbarnsavdelningen. 6 barn ochb 6 fröknar med andra ord...
Nu håller vi tummarna för att han blir frisk till helgen då Kjäll skall komma och passa honom då vi skall gå på 2x30-årsfest.

Berörd

Kategori: Allmänt

Jag är så otroligt berörd av det som händer på Haiti för tillfället. Jag tänker framförallt på alla barn. Det har bland annat rapporterats om en 2-årig pojke som hittats levande efter 2 dygn, en annan 2-åring som hittats efter 2,5 dygn och om en 5-åring som fått sin hand amputerad utan bedövning... Tårarna rinner ner för mina kinder och jag kan bara tänka mig den rädsla, skräck och smärta som drabbar alla i katastrofområdet. När det rapporterades om tvååringarna grep det genast tag i mitt hjärtat. Jag tänkte på hur många gånger de måste ha ropat på sina föräldrar, gråtit efter mat och vatten och behövt somna ledsen utan att förstå vad som hänt och varför ingen kommer. Jag får så ont i hjärtat när jag tänker på dessa barn och kan inte hindra tårarna.

Kanske blir jag mer berörd för att jag själv sett ett katastrofområde och sett skadade och chockade barn, men jag tror att de flesta av oss reagerar likadant.
Jag känner i alla fall att jag inte kan se, läsa och höra utan att göra något. Vi kan alla göra något även om vi inte personligen kan hjälpa till.
Själv har jag skänkt 30 € till rädda barnen idag. Alla kan bidra på något sätt, stort eller smått. Din gåva kan hjälpa ett barn eller vuxen att få möjlighet till vård eller att bearbeta det som hänt.

Rädda barnen på Åland: 660100-1024355 märk betalningen Haiti
Rädda barnen i Sverige: Gå in via
www.rb.se för olika alternativ
Läkare utan gränser: Plusgiro: 90 06 03-2, Bankgiro: 900-6032, SMS: skicka ordet LIV till 72990 (50 kr)

Tyvärr är det så att det troligtvis inte finns många levande människor kvar i ruinerna, men än kan det ske mirakel, man får inte sluta hoppas. Senast idag, efter 5 dygn, blev en dansk man hittad.

Redjeson Hausteen Claude, 2, återförenas med sin mamma efter
Radjeson återförenas med sin mamma efter 2 dygn i rasmassorna av deras hus. (Bilden lånad av aftonbladet)
Kan du låta bli att bli berörd?

Räddade bilder!!!

Kategori: Allmänt

Yes! Bilderna som vi trodde att var förlorade från Thailand har gått att räddas! Allt som behövdes var en riktig datakille som kunde hjälpa oss med rätt program och en sambo som orkade kämpa lite. Jag är sååå tacksam. Här kommer ett axplock av bilderna som jag trodde att gått förlorade:


Undertbart sött Thaibarn som busade med William

Lunch: Pizzapicknick på stranden

Härligt att springa i bara blöjan på stranden...

Det finns ca 20 bilder från detta tillfälle och de är alla såå mysiga.

Far och son utforskar stranden Phra Nang på Krabi.

William vilse bland alla snoppar i fruktbarhetsgrottan. "Stooor nopp" sa han förundrat...

Nyvaken kille på standen. Saltvatten gör att håret hålls lite hur man vill...eller inte vill...

Elefantridning. Killen som tog korten hade nog rökt en "cigg" eller två för mycket och var lite smått svajjig...

Liten kille matar stor elefant. William älskade att mata elefanten och fnittrade lyckligt.

Förutom att göra kullerbyttor lärde sig William att hoppa jämfota i Thailand.

Jag älskar färgerna i dessa foton och bara längtar efter att få scrappa dem...


Liiite längtar man ju tillbaka när man ser dessa bilder...

Arga leken

Kategori: Allmänt

William hittar på så mycket saker när han sitter och äter. Han är världens teaterapa. Favoriten sedan någon månad eller så tillbaka är arga leken... Han är hur duktig som helst på att hålla sig och ofta förlorar vi för att han ser så skön ut...

Med munnen full av mat är det svårt att riktigt få till den där arga minen...

I förmiddags var vi till Gnisten och åkte pulka, snowracer och matta med Melker och hans föräldrar. När vi åkt ca en halvtimme och jag frågade William vad han ville åka nu svarade han "hem". Jaha... Blev lite snopen men svaret passade ju och han började traska iväg mot bilen så det var bara att säga tack för oss. Vilket i och för sig inte gjorde något eftersom klockan närmade sig halv 12 och vi inte ätit lunch än.

William har börjat kunna vissa färger nu. Han fick ett fiskspel i födelsedagspresent av mormor och Kjäll och han spelar det flera gånger om dagen. Han har lärt sig att fiska utan hjälp nu och varje gång han får upp en fisk så säger han färgen på den. Röd, grön, lila och rosa är de han klarar felfritt. Han skiljer till och med på rosa och mörk rosa... =) Han rättar en om man säger rosa... "Möjk josa mamma" "okej, okej" Där får man för att man försäker lära honom... =) Ha,ha

Näpp dags att krypa till kojs om man skall orka upp i morgon igen.
Natti,natti

"Meja pet!"

Kategori: Allmänt

Nu har kalas, jul och nyår passerat. Jag har legat på latsidan vad gäller bloggen, har varit så mycket som hänt runtomkring att jag inte riktigt tagit mig tid. Men nu skall det väl bli bättring på det när vi kommer tillbaka till vardagsrutiner igen.
Williams farmor och farfar, faster och farbror var här över nyår och då fick William återigen fira födeösedag och jul. William stormtrivdes och satt och ropade "Meja Pet!" så fort han öppnat ett, kan inte förstå att han tycker att det är så kul att öppna. Han blir riktigt glad för allt han får, men just i öppnandestunden är det själva öppnandet som är det roliga.

Paketöppning med Ralle och farfar


William fick bland annat mer Play Doh lera och former och manicker till det.

Av konstnären Ralle fick William bland annat vattenfärger och det var kul! Man måste väl inte bara måla på papper, eller?

När målandet var klart såg alla färger så gott som lika ut, man kan ju blanda för att få ett bredare spektra av färger antar jag...

Vi tackar alla er som uppvaktat oss under födelsedag och jul, superfina saker och inte en enda dublett! Idag har vi börjat rensa lite i Williams rum för att få plats med allt nytt. Behövs dock en resa till IKEA för att införskaffa lådor att ha lego och liknanade i för att få ordentlig ordning på allt.
Nu skall jag sätta mig i soffan och mysa med vår lilla febriga kille lite innan han ska gå och lägga sig. Det blir ledig dag från dagis i morgon igen.
Kram och ta hand om er!