Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

MVC och nödutgång

Kategori: Allmänt

Idag var vi till mvc på kontroll. Gravidstatus nu (vecka 35+1) är:

SF-mått: 34 cm
HB: 128
Blodtryck: 95/55
Hjärtljud: 155.
Viktuppgång hittills: 9 kg.
Uppskattad vikt på barnet: 2400 g.

Allt såg bra ut, men även detta barn ligger på tvären... Så om tre veckor blir det kejsarsnitt. Vår barnmorska trodde inte att bebisen skulle vända sig eftersom den legat på samma sätt så länge. Det blir således födelsedag antingen den 10 eller den 12 augusti, beroende på operationsmöjligheter. På Åland snittas man nämligen endast på tisdagar och torsdagar om det är planerat kejsarsnitt. =)

Hur konstigt det än kan låta i vissas öron så hade jag sett fram emot att få föda vaginalt denna gång. Nu vet jag att jag aldrig kommer att få göra det. Är man snittad två gånger får man nämligen inte föda vaginalt eftersom risken är för stor att operationsärret spricker. Vi är i dagsläget mycket nöjda med två barn och har inte för tillfället några planer på ett tredje, men jag vet i alla fall att en vaginal förlossning är något jag aldrig kommer att få uppleva. Jag känner mig dock inte lika besviken denna gång som förra. Det är bara att acceptera. Våra barn får helt enkelt inte plats att ligga med huvudet neråt i min mage. Kanske jag är för kort?!?
Tänk om tre veckor är vi fyra i vår familj! Det är ju snart. Jag får vara tacksam att jag inte behöver gå med ett element på magen i denna värme i 7 veckor till. Skall bli så spännande att få träffa och lära känna denna lilla Krabat. Längtar tills vi får träffa dig!

William var med på MVC även denna gång. Han var nöjd då han fick lyssna på Krabats hjärtljud. Han fick även lyssna på sina egna denna gång. Det var spännande, det gillade han. William hade hjärtljud på 95 slag i minuten. Han bara stod och log under tiden han fick lyssna på sina egna hjärtljud.

Vi vill passa på att gratulera farbror Ralle på hans födelsedag idag. GRATTIS!
Även Williams morbröder fyllde år förra veckan. Det är mycket att fira!

Kommentarer

 • Maria säger:

  Se det positivt! Du kan planera barnvakt åt William i god tid! ;)Kramar

  2010-07-22 | 19:17:14
 • Marie säger:

  2010-07-25 | 12:06:52
 • Marie säger:

  2010-07-25 | 12:07:15
 • Anonym säger:

  Men hur svårt kan det vara att få till en kommentar. Jag förstår dig. Det är sånt himla fokus på förlossningen. Men du kom ihåg att målet är bebis. Det är bara vägen dit som skiftar. Jag hoppas på 12. Då kommer det skilja exakt ett halvår på krabat och ottilia. Kram

  2010-07-25 | 12:12:56

Kommentera inlägget här: