Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Sommar och sol

Kategori: Allmänt

Vilket underbart väder det har varit på min semestervecka, ljuvligt. Vissa dagar har det varit så varmt att jag nästan storknat i värmen och varit tvungen att vara inne. William njuter för fulla muggar av att vara hemma och få busa.
Vi har haft besök av Patriks moster Rosita och hennes man Anders som varit och hojjat runt på ön lite. William var mycket fashinerad av deras motorcykel så fort de åkte hemifrån oss på dagarna. Men då de kom hem och han skulle få sitta på den och åka med den så ville han inte. Det var läskigt spännande på något sätt.

Han ville ju så gärna sitta på den, men när det var fem före så sa han "Jag ångrade sig".

Vi har busat en del med Hannah på dagarna också. Då är William nöjd och jag är sååå tacksam för att hon vill komma och leka lite.

Här läser Hannah och William saga i hans tält.

Igår kväll kom Ralle till oss och idag har vi njutit av solen och sommaren. På förmiddagen var vi ner till Cirkusområdet och tittade på djuren. Det gillade William.På kvällen hade vi familjen Nordberg-Karlsson över på middag och Ralle agerade lekfarbror till Williams och Wilmas förtjusning.

Såhär fnittrigt var det när Ralle gömde sig och de sedan skulle få leta efter honom...

Efter middagen blev det lite tv-tittande och då tog buset ut sin rätt på en del...

Gulligaste Wilma och vår prins sitter likadant och ser nöjt på tv. Lek-farbrorn samlar krafter för nya tag...

Nu ikväll när jag skulle borsta tänderna på William och han inte ville sa jag att man måste borta för att inte Karius och Baktus skulle flytta in. Efter att ha borstat nere ville William inte öppna munnen mer och jag sa då att Baktus också måste borstas bort. William svarade då "Mamma, han är borta." Borta? "Ja, jag åt upp honom så han är borta, vi behöver inte borsta uppe..."
Nu var det knepet kört tydligen, har ni tips på andra?!?

William har förresten varit utan blöja i två dagar nu utan en enda olycka. Härligt! Vi har haft lite paus på det området för han har inte velat ha kalsonger utan sagt "Jag vill inte vara en stor kille, jag vill ha blöja." Vi har inte gjort någon deal av det utan låtit honom ha blöja, men nu funkar det med kalsonger igen. Vi vet ju att han kan bara han vill, vi vill dock inte göra någon affär av det hela utan låta det ske på hans villkor. Vi räknar honom som torr dagtid nu, men låter det sakta sjunka in i hans medvetande innan vi kör stenhårt på det.

Kommentarer

  • Faster Sara säger:

    Härliga bilder! Kanske ändå mest av allt den sista med de tre i soffan. Tur min lillebror har nån att luta sig emot :-) Ha en bra vecka vi ses snart. Kram

    2010-07-04 | 20:07:26

Kommentera inlägget här: