Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Ultraljud

Kategori: Allmänt

Idag var vi på ultraljud. Eftersom bebisen låg på tvären sist vi var till MVC fick vi komma en vecka tidigare än det var planerat från början. Med anledning av det hade vi ställt in oss på kejsarsnitt. Men tji fick vi, för bebisen i magen är en liten spjuver och har nu lagt sig tillrätta med huvudet neråt.
Läkaren Korvela sa redan då jag kom in i rummet att "den ligger inte på tvären, den ligger med huvudet ner, det ser jag på magen". Och mycket riktigt, så var det. Snacka om att veta vad man pratar om, men så har han väl jobbar lite drygt 30 år också.
Allt såg fint ut och den uppskattade vikten var 2500 g. Uppskattad vikt vid BF är 3400 g.

William var med idag och han var nog lite besviken för att man inte såg så bra. Jag hade förvarnat honom att det bara skulle vara grått och svart och att man kanske skulle se en boll (huvudet) men han hängde med ändå och började prata om att bebisen simmade i vatten. Mest besviken verkade han vara att han inte fick ligga på sängen och få gelé på magen som mamma... =)

Lite snopet känns det att det inte blir snitt i alla fall. Även om jag från början inte ville det hade jag nu ställt in mig på det och kontrollmänniska som jag är behöver jag någon dag på mig att ställa om mig...
Vi vet ännu inte hur det blir heller eftersom de inte kan sätta igång mig då jag tidigare är snittad, så innan denna resa är klar kan det ha blivit snitt i alla fall. Det enda vi vet är att vi inte vet hur det blir, och så är det ju vanligtvis. Det är bara att släppa tanken på att man skall kunna ha koll.
Nu slipper jag åtminstone fundera på hur jag skall lösa veckorna efter snittet då jag inte får lyfta William. Å andra sidan måste vi börja kontrollera med släkt och vänner vem som kan vara barnvakt vilka dagar ifall det sätter igång... Lite kontroll måste jag ju få ha... =)
Idag är det exakt 4 veckor kvar till BF och vi går in i vecka 37.

Idag vill vi skicka en grattiskram till Williams farmor som fyller år. "Grattis födelsedagen" som William säger.Kommentarer

 • Sofia säger:

  Tvära kast!!!

  Men det kommer att gå så bra...

  Kramar

  2010-07-27 | 20:34:57
  Bloggadress: http://mattelins.blogg.se/
 • Marika säger:

  Det här är bra för ditt kontroll behov,efter att det kommer ut en riktig vild basare kommer du ändå inte att ha någon kontroll,HAHA.Se på mej,noll koll ;-) Skoja bara,det blir bra,hur det än blir!

  2010-07-28 | 08:29:26
  Bloggadress: http://nordbergkarlsson.blogg.se/
 • ica säger:

  Men guud så spännande det blev nu helt plötsligt!! Snitt eller inte snitt det är frågan?! Ojoj! men som sagt det är inte över ännu..jag håller tummarna hur det än blir!!

  kram på er!

  2010-07-28 | 08:48:42
  Bloggadress: http://minimolly.blogg.se/
 • Annica säger:

  Hej!

  Spännande tider.. blev lite förbryllad när läser att Korvela inte sätter igång pga av tidigare snitt. Är själv snittad med 1:an och blev i princip igångsatt med dropp och håltagning av hinnorna med nr 2. Denna ggr får jag inte gå över tiden och har blivit "lovad" en igångsättning om så behövs.

  Själv är jag verkligen glad över att fått pröva på båda, eller ska jag säga fått möjligheten att föda vanligt, för det är väldigt väldigt spännande.. om väntan nog blir lång, när man inte visste när det skulle ske. Med snittet var ju allt "klart".

  Hoppas allt går som du själv vill.. så kommer allt gå riktigt bra!

  Stort Lycka till!

  2010-07-28 | 09:51:43
 • Linda säger:

  Annica; Det Korvela sa var att de inte kan sätta igång mig medicinskt, alltså inga läkemedel. Det de kan göra är att ta hål på hinnorna om jag själv öppnat mig så pass mycket att det är möjligt. Jag har en tid bokad för nytt UL dagen efter BF för att se hur läget är. Är jag inte öppnad då och bebisen är rätt stor så snittar de sa han. Vi får med andra ord se hur det blir. Konstigt dock att de har olika rutiner. Kanske jag var lite förvirrad då han förklarade och jag missförstod, men jag är säker på att han sa att de inte sätter igång mig medicinskt. Jag tror också att det blir bra vilket som. Det är ju själva barnet som är skatten i slutet på denna resa och det får man ju träffa oberoende av vilken väg resan tar.

  Lycka till själv, spännande att följa er resa med!

  2010-07-28 | 16:22:40
  Bloggadress: http://buslarson.blogg.se/
 • Sara säger:

  Hej! Å vad glad jag blir för din skull... hoppas verkligen det blir vaginalt. Det är en så häftig upplevelse att jag unnar alla kvinnor att vara med om det. Håller alla tummar jag har! kram

  2010-07-31 | 12:33:16
  Bloggadress: http://frutyrberg.blogg.se/
 • Andréa säger:

  Oj, va häftigt, så spännande! Hoppas för din skkull att du får uppleva en "vanlig" förlossning! Å du, de närmar sig! Iiiih så spännande!

  2010-08-02 | 08:54:06

Kommentera inlägget här: