Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Storstad/småstad + magjämförelse

Kategori: Allmänt

Det har sina fördelar och nackdelar att bo i en småstad som Mariehamn. Vi har inte så stort utbud på affärer och även om några få affärer faktiskt håller öppet lite längre är det rätt igenbommat efter kl. 17.30 på kvällarna. Vi har för tillfället ingen bio och det där med att vara anonym i mängden är lite svårt.
Jag trivs dock väldigt bra i vår stad. Vi har ca 5 minuters cykelfärd till havet på båda sidor, vi har mysiga små restauranger, man känner sig aldrig som en "nobody", vi har naturen inpå knuten och det är sällan det inte går att få tag på det man behöver.
Just närheten till naturen gillar jag. Tänk att vi kan välja att cykla till fyra olika stränder och den längst bort tar det hela 15 minuter till om man cyklar långsamt... Härligt! Gillar att våra barnväxer upp med skog, hav och naturområden "runt hörnet".

Igår var vi ner till "Niska", en pizzeria nere vid västra hamnen. God mat och en massa båtar att titta på. Mysigt!


De har så mysig uteservering på Niska. Stora lådor som bord och små lådor som pallar. Över uteserveringen hänger en seglarduk.

Tänkte att ni skulle få se skillnaden på min mage denna gång och då jag väntade William.

v.31 med William                                                     v.30 nu

Framförallt bilden framifrån tycker jag visar vilken skillnad det är på storlek...
För att visa kan jag redan nu ge er bilden från vecka 39 med William:
 
Ni kanske förstår varför jag undrar hur stor jag skall bli denna gång... Jag tycker nämligen att jag redan nu är nästan lika stor som jag var i vecka 39 med William... Eller ser jag fel? Magen är lite högre med William men storleksmässigt är det inte stor skillnad.
Eftersom jag är i vecka 31 nu är det bara 9 veckor kvar... =)

Kommentarer

 • Erica säger:

  Du måste nog ha en del fostervatten,för det kan ju inte va så att det är en stor bebis:) Hoppas att magen inte växer så mkt mer,ändrar form kan den ju göra.Kram

  2010-06-17 | 21:43:13
 • Mikaela säger:

  Ja, den är ju nog i samma storlek som v 39 förra gången!! Shit... Men vi hoppas att det är fostervatten eller har dom kanske missat ett foster?! Hi hi, det skulle väl var fränt om det kom två?! Det lugnar säkert ner sig snart, så har det varit för mig, kram!

  2010-06-17 | 22:08:20
  Bloggadress: http://melkersfamilj.blogg.se/
 • ramona säger:

  tusan nog är den stor alltid, måste le åt Mikaelas inllägg, läste just en bok där en mamma födde två fast hon trott hon väntat en :)) haha, nåja sånt händer ju inte här direkt...  vi måste nog prova på Pub Niska ser himla mysigt ut!!!

  ha det bra

  kramis

  2010-06-18 | 11:54:52
  Bloggadress: http://nordbergromlin.blogspot.com
 • Marika säger:

  Ska bli kul att se magen i verklighetet,det var ett tag sen! Den e stor och fin!

  Vi gillar också vår gröna natur med hav/sjö åt alla håll! Lite varmare vore dock skönt...

  2010-06-19 | 08:35:38
 • Sara säger:

  Ja, det är stor skillnad ;) har läkarna sagt hur stor den beräknas vara vid födseln? Hur mycket vägde W? Tiden går så snabbt och det är så härligt att vara gravid ;) kram till er

  2010-06-21 | 12:52:12
  Bloggadress: http://frutyrberg.blogg.se/
 • Linda säger:

  På de ultraljud vi varit på så har läkaren bara kunnat konstatera att den ligger inom "normalkurvan". vet inte vad det betyder inför födseln. Vi skall på nästa UL i början av augusti. William vägde 3340g vid födseln och var 50 cm lång. Får se vad småsyskonet hamnar på. Jag hoppas ju att magens storlek inte säger något om barnets storlek... =)

  2010-06-23 | 07:23:17
  Bloggadress: http://buslarson.blogg.se/
 • Ica säger:

  Men guud Linda! Du ser ju helt sprickfärdig ut redan nu!! shit vad tugnt det måste vara för dig!! Har du gått upp mer i vikt överlag eller är det "bara" magen som är tyngre? Ska bli kul att få se magen i verklighet snart..Boka in söndagen den 4 iallafall..då kommer jag och tjejerna till holmen! Floyd måste åka upp och jobba tyvärr...

  Ha det gott och njut av sommarvärmen som precis har kommit!!

  Kraam!

  2010-06-23 | 17:26:13

Kommentera inlägget här: