Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Håruppsättning?!?

Kategori: Allmänt

Bianca har så pass långt hår nu att det går att sätta tofs på henne. Hon protesterar inte alls, utan sitter snällt stilla medan man sätter dit dem. Håret skulle dock behöva bli lite tjockare ännu innan vi kan ha dem några längre stunder, som det är nu glider de lite lätt av de fina små stråna... Men ack så söt hon är när de sitter där... =)

Koncentration, från både mor och dotter...

Ljuvligt söta tofsar... Några mer avancerade håruppsättningar får vi nog vänta med något år eller två... =)

Salabesök

Kategori: Allmänt

I helgen hade vi besök av Pontus och Ylva. Det blev lite strosande i Mariehamn och en utflykt till Notvikstornet i sund. Några lugna lata dagar med andra ord.

Det finns en del fina gamla hus i Mariehamn. Det är lite kul att det finns informationsskyltar på husen om när de byggdes och vem som bott där under årens gång.


Kanonerna var ju spännande...

Tittut-leken är en favoritlek just nu


Det blev en avslappnad stund på lite Åländsk historia. Kolla in utsikten, underbar!

Tack för besöket Pontus och Ylva!

Söndagssysslesättning

Kategori: Allmänt

Idag har vi haft en skön söndag med mycket mys. Vår söndag i bilder:

William kommer gärna och myser med oss i sängen på nätterna. Det har inte stört oss så mycket, men nu har vi två små gryn som gärna kommer till oss och sover på nätterna och det blir lite trångt och de väcker varandra. Igår införde vi möjligheten gör William att få Blixtenbilar i utbyte mot att han sover i egen säng. Han får sätta ett klistermärke i en ruta då han klarat att sova i sin säng hela natten. Första natten blev full pott. Nu i början ger vi belöningar för väldigt få nätter för att han skall förstå konceptet, men det blir fler och fler nätter han måste klara av för varje gång. Vi sov hur bra som helst allihop i natt och William vaknade glad och utvilad. Härligt!


Sen kom morbror Peter på besök och mumsade nybakta kladdkakemuffins.
Barnen satt gladeligen på morbrors nya motorcykel...

Efter detta besök satt William och klippte i papper i typ en timme och Bianca tränade på att gå och gå och gå...

Lite smått med papper på golvet.. =)

Bianca går numer på eget initiativ från möbel till möbel. Men om hon skall gå genom hela huset vill hon att något tar emot henne, annars väljer hon att krypa.

En skön söndag med andra ord. I morgon börjar en ny vecka.
Vi passar på att redan nu gratulera bonusmorfar Kjäll som fyller år i morgon! Hipp, hipp, hurra!!

Potträning pågår

Kategori: Allmänt

Vi kör potträning med Bianca alla dagar nuförtiden. Det går helt klart över förväntan! Vi har börjat på samma sätt som vi började med William, genom att ta av nattblöjan och sätta henne på pottan så fort hon vaknar på morgonen. Hon har nu kissat på pottan varje morgon i en veckas tid och 4 av nätterna har nattblöjan varit torr. Vi har provat ha henne att sitta på pottan även dagtid efter maten ibland, men det har inte gett någon utdelnig förrän igår. Vi tror inte att hon kommer bli torr inom någon snart framtid, utan vi vill helt enkelt vänja henne vid pottan och ge henne möjligheten att kissa på den. Vi tycker självklart att hon är jätteduktig och fortsätter träna och berömma.

Här är vår duktiga tjej tillsammans med morfar och letar fyrklöver på hennes födelsedagskalas.

Dagisstart

Kategori: Allmänt

Idag började William på stora sidan på dagis. Jag var med hela dagen och skolade in honom. I morgon skall han gå själv. Jag tror dock att det kommer att gå superbra, det var nämligen inga problem idag heller. 5 av 18 barn har gått på hans avdelning tidigare och 3 av dem är barn han lekt/leker med om han själv får välja. Tyvärr saknar han en av sina kompisar som fick börja på den andra stora sidan, men de träffas i alla fall ute på gården.
Hela dagen flöt på bra, men på vilan blev det lite jobbigt då ett annat barn som skolades in var ledset, då saknade William plötsligt Bianca och blev fuktig i ögonen... Plutten. Jag var inte med i vilosalen utan väntade utanför, men fröken lade sig bredvid honom och då somnade han. Vår stora kille vågar vara liten emellanåt, härligt. Det är inte ofta nyheter är bara spännande, lite läskigt kan det vara också. Men mest roligt är det. När man går på stora sidan får man ju göra så mycket mer än vad man fick på lilla. William blev nog hela 10 cm längre idag bara av att får gå förbi lilla sidan och in på stora då vi kom till dagis. =)

William ville att jag skulle ta kort på honom innan Bianca hade sitt kalas, men först skulle han fixa frisyren... =)
Jag blir alldeles varm i hjärtat av att vara med dig vår fina kille!

Bianca fick lite hjälp med paketöppningen då hon fyllde år. William öppnade dock bara så mycket så Bianca själv kunde dra ut det hon fick i paketet. (Självklart tjuvkikade han lite på innehållet ibland innan han gav paketet till Bianca, men han slet inte upp det som om det vore hans, även om det kliade i fingrarna... =) )

Nu är vi tillbaka i vardagen och jag tycker det är jätteskönt. Vi behöver alla lite rutiner igen efter sommarens flängande.

Sommarbesök

Kategori: Allmänt

Vi har haft många vänner på besök i sommar. Vi känner oss priviligerade som har så många vänner som tar sig tid på sin ledighet och kommer för att hälsa på oss, det är uppskattat!
I början av augusti hade vi familjen Tyrberg här; lilla Signe och hennes föräldrar Sara och Fredrik. Signe är en härlig tjej med en massa fart i kroppen. Hon är ivrig att lära sig saker och långsamma takter är inte hennes melodi... =) Det skiljer bara 3 månader på henne och Bianca och Bianca gillade henne skarpt!

Signe; en söt liten spjuver.


På Jan Karlsgården har de roliga lekhästar...

...vilket var uppskattat av både stora och små...

Signe gillar att dansa och Bianca gillar att spela instrument. En perfekt kombo. En kväll skapade de lite sköna toner tillsammans...

Pluttisar.

Tack för att ni kom hit och förgyllde våra dagar! Hoppas vi ses snart igen.Födelsedag

Kategori: Allmänt

Idag fyller jag år. Dubbelt så mycket som min son är i ålder. Han är 3 och jag är 33... =)
Jag har haft en toppendag och blivit uppvaktad av mååånga. Alla har bidragit enligt sin egen förmåga.
Bästaste vännerna kom med blommor och glada miner-härligt!
Av Patrik (och barnen) har jag fått ½ mobiltelefon. Nu återstår bara att se vad jag skall ha...Det är ju en djungel HTC, iphone, samsung... Suck, jag kan ju inte sån´t här... Tur att min kära sambo har lite mer koll i alla fall...
William har varit såå gullig idag och har blåst serpentiner och ballonger, han har hissat flagga, plockat en stor blombukett och ritat en teckning med vägar på... =)
Bianca har gjort mig glad genom sina framsteg. I morse kissade hon på pottan första gången och ikväll gick hon 34 steg helt själv. Nu kan hon ju gå, hon måste bara vilja och våga. Men snart så...
Efter att ha avnjutit en utsökt middag på Indigo ikväll skall jag nu sjunka ner i soffan med min kära sambo och bara mysa lite.
Tusen tack för all uppvaktan kära vänner!

Bianca 1 år

Kategori: Allmänt

Nu har vi firat vår lilla tjej så det står härliga till. Hon är nöjd, vi är nöjda och hennes gäster säger sig ha varit nöjda.
Lite info om vår tjej för tillfället:

Längd: 76 cm
Vikt: 10,2 kg
Skrift i hennes rådgivningsbok: "Busig"
Favoritsysselsättning: Gå. Hon kan gå 10 steg själv, men vill hålla oss i handen med sin högra hand och gå i flera timmar i sträck runt i huset eller ännu hellre; ute. Hon gillar även att klättra. Hon klättrar upp i soffan och ner igen och så upp igen och så håller hon på.
Ord:
*Mamma
*Pappa
*ta-a (tack)
*Nam-nam (mat/gott)
*Bä (alla djur. Började dock med får, därav ordet)
*eej (hej)
*pa(napp)
*ampa(lampa)
*ÖH! (när hon vill ha uppmärksamhet...=) )
*Böh! (William gillar att skrämmas...)
*Hon kan även nicka och skaka på huvudet som svar då vi frågar om hon vill ha något.
Last: Vindruvor
Favoritmat: Lasagne
Sover: 20.30-08.30 (äter ersättning vid kl. 6.15) och 12.30-13.45.
Tänder: Två (nere)
Ny färdighet: Att ta egna steg. Bara hon förstår att hon kan gå så går hon nog iväg. Hon vill hålla oss i handen, men det är mer ett psykist stöd än ett fysiskt.

Sång, paket och ballonger på sängen på födelsedagen.

Storebror hissade flaggan åt lillasyster på hennes dag.

Mys med kompisen Maia (och ja, de har likadana klänningar. Jag har sytt dem och vi mammor visste inte att den andra skulle ha dem på sig...)

Livia och Bianca bakar lite extra till kalaset... =)

Lite syskonmys före släktkalaset.

Vår fina födelsedagsprinsessa

Bianca fick många jättefina presenter, bla ett Efva Attlingarmband. Tusen tack för alla fina gåvor!

När man fyller 1 år får man känna och smaka på tårtan. "Nam-nam" sa Bianca och smackade med läpparna av njutning. Cheesecake-tårta med jordgubbar föll henne i smaken tydligen.


Denna bild är inte så fin bildmässigt, men däremot så otroligt fin känslomässigt. Bianca följer sin gammelmormor och gammelmorfar till hallen då de är på väg hem från kalaset. Både Bianca och gammelmorfar tar stöd av gångstavarna för att kunna gå. Ljuvligt. (Tyvärr släppte Bianca taget innan jag hann komma fram så jag fick en bättre bild)

Tusen tack för alla presenter, kort, meddelanden och liknanade för att uppvakta vår 1-åring. Nu kan hon gladeligen fortsätta med sin vardag i alla nya fina kläder och leka med alla nya fina leksaker.

Bianca 1 år!!!

Kategori: Allmänt

För ett år sedan fick vi träffa vår alldeles underbara lilla tjej för första gången. Vi är så otroligt glada för att du finns i vårat liv!
           
                            GRATTIS PÅ DIN DAG VÅR ÄLSKADE LILLA PÄRLA!

Tofs!

Kategori: Allmänt

När vi hade besök av Signe och hennes föräldrar lämnade de en snodd efter sig som jag och barnen lekte lite med.
William tyckte det hela var lite förbjudet roligt att ha tofs i håret, men det kan man ju ha fast man är kille!
Söta är de båda två.


Gullepluttar!

Skansen

Kategori: Allmänt

Efter Gotland åkte vi till Stockholm och bodde på Alfonshotellet. Dit kom även barnens morfar, bonusmormor och yngsta morbror. Skoj!

På Alfonshotellet fanns ett enormt lekrum med både Alfonshörna, innebandyplan sagohörna och två biografer. Perfekt för barn med spring i benen. William spelade innebandy tills han var svettig och Bianca sprang omkring skrattandes efter att hon hittat en dockvagn.


Det fanns många hemliga vägar att ta sig fram på.


Det fanns även en scen, och William körde en show för mig och Patrik. Vi hade superkul allihop!

Vi träffade en supertrevlig biljettförsäljare när vi skulle in på Bion...

Det var egentligen gratis att gå in, men vem kan motstå att ge en sån här trevlig försäljare en liten slant?!? =)

Idag var det Djungelboken som erbjöds, men Bianca var mer intresserad av de andra barnen än av filmen.. =)
Och så Skansen:
Att köra bil är alltid kul!

Lemurer på nära håll


Piff...erller var det puff?!?

Farligt nära...

Det finns ingen bild på när William klappade både en orm och en hårig spindel...(eftersom jag filmade istälet för att ta kort). Han verkade inte ens tycka att det var något konstigare med det än att klappa en katt... Han är modigare än mamma sin kan jag säga...

Gotland

Kategori: Allmänt

Sista veckan i juli tillbringade vi tillsammans med Patriks föräldrar och syskon för att fira att barnens farmor fyllde 60 år. Vi hade en underbar resa på denna ljuvligt fina ö. Tyvärr kantades våra dagar av lite fler regndroppar än önskat, men det blev en toppenresa i alla fall.
(Om du inte gillar bilder, så skippa att scrolla ner...)

Grattis farmor!

Farfar och Bianca myser

Till barnens stora glädje fanns det MÅNGA får på Gotland, som man även fick klappa!

Restaurangbesök blev det många, det finns massor av trevliga och mysiga matställen på Gotland.

På restaurang Trädgårn avnjöt vi GullBritts födelsedagsmiddag; Oxfilé som man fick steka själv på lavastenar uppvärmda till 400 grader. Supergott och riktigt roligt!

Skönt strosande på Visbys kullstensgator på kvällen.


William och Ralle myser i solnedgången.

Vilket paradis! Hur många stenar som helst att plocka och kasta.


En dag åkte vi till Fårö:

Avslappnat gungande i hängmatta.

Inne i ruinen man ser på bilden ovanför kunde man sitta och fika, eller äta sten om man är i Biancas ålder... =)

Man kan inte besöka Fårö utan att se raukar. Ser ni sköldpaddsrauken snett bakom mig?

Mera farfarmys.

På Gotland släppte Bianca den ena handen och gick efter det genom att bara hålla någon med sin högra hand.

Pyjamasklädd tjej spelar piano som fanns i stugan. (Kolla in tårna, sååå sött!)

Vi besökte ett ställe som heter Leva, ett underbart café/bageri/restaurang och butik!

När man är på Gotland med barn är Kneippbyn ett måste. William gillade det skarpt!

Villa Villekulla! Vi var där en mulen/regnig dag=inga köer till åkattraktionerna och ingen trängsel.

De underbara stolarna som finns i Pippis kök.

I Pippis kök fanns även en kittel där man fick lämna sin napp. Bianca missförstod dock och tittar frågande på Patrik om hon får ta en...eller två...
Pippiteater var populärt!

Pippi vattnar fastän det regnar... Har man bestämt sig för att vattna så har man!


Alla som ville fick en kram av Pippi. William ville inte, men han ville att Bianca skulle få en...

Det fanns ett bilområde där 5 barn i taget fick köra bilar på "vanliga" vägar hur de ville. Vilken lycka att inte behöva köra på ett spår! William klarade av att gasa och styra galant. Han stannade till och med vid bensinmacken och tankande... =)


Bianca fick sin första docka av farmor och farfar. Med i paketet fanns en nappflaska. Hon förstod direkt vad tanken var...Gullunge!


På Gotland finns massor av fina  murar och mysiga valv.

Snäck strand. Såpbubblor och drakflygning.


Tusen tack alla medresenärer för en trevlig resa!