Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Dumbo

Kategori: Allmänt

Vi har en tapper liten tjej som verkligen inte klagar i onödan, ibland klagar hon inte fastän hon borde heller...
Natten mellan lördag och söndag började Bianca kaskadspy och fick 38,5 graders feber. Hon var lite låg på lördag kväll, men inget gråt eller gnäll. På söndagen sov hon sedan till kl. 12.30!!!
Patrik ringde till sjukhuset på morgonen och de tyckte att vi skulle komma och visa upp henne eftersom hon fått feber.
Vi trodde att febern berodde på magsjuka eller hostan som hon haft. Men icke. Vår lilla tjej har dubbelsidig öroninflammation. Hon har inte gnällt eller gråtit alls så vi har inte ens misstänkt att hon hade något i öronen. Nu i efterhand har vi konstaterat att hon nog försökt visa oss ändå, men vi har inte förstått. Hon har i ett par dagar börjat dra sig i öronen och pilla på dem, men vi har tolkat det som om hon "hittat sina öron" och därför undersöker dem... Jag känner mig lite dum.... Stackars lilla gumman, tycker så synd om henne.
På sjukhuset sa de att hon troligtvis börjat spy pga öroninflammationen, inte pga någon magsjuka.

Det är första gången för oss som vi har öroninflammation i huset. William har hittills aldrig haft det så vi känner oss lite nya på området.
Trött är hon i alla fall vår lilla tjej, hon sover fortfarande idag med och klockan är 11.45. Får se när hon vaknar idag. Väckte henne för att få i henne antibiotikan vid kl. 10 och sedan somnade hon om. Pluttan.
Det är jobbigt när ens barn är sjuka. Man får lite ont i hjärtat för deras skull.

Kommentarer

 • mormor & Kjäll säger:

  Vadå Dumbo ? Föräldrarna som ej förstått eller Bianca med sina öron. De e synd om er alla, ser inte det som att någon e Dumbo. Nu menar jag det hjärtligt, tänker inte va någon Dumbo. Kram.

  2011-01-10 | 16:09:37
 • Marika säger:

  Aj.Aj.Stackare.Men hon verkar sova sej frisk,de e bra! Tänk att W inte har haft Ö.I. Det har vi i huset titt som tätt :-) Tur att ni inte kom och simmade med henne då... Hoppas ni kan komma nästa gång!

  2011-01-10 | 18:01:53
  Bloggadress: http://nordbergkarlsson.blogg.se/
 • Linda säger:

  Mamma; både och. Hon slår och viftar på sina öron nu så hon ser ut som en flygande dumbo, samt att jag känner mig lite dum som inte fattade. Stackars liten.

  2011-01-10 | 18:04:57
  Bloggadress: http://buslarson.blogg.se/
 • Gitte Eriksson säger:

  Linda ...du ska inte anklagade dig för att du ej visste att hon hade i öronen ,hur skulle man veta de när hon ej säger ett pip .En otrolig tålig tjej verkar hon va iallafall .Nästa gång (om de blir fler gånger)så vet ni lite mer.Sköt om er allihop =)

  2011-01-10 | 21:28:13
 • Malin säger:

  Oj, tänk att Livia hade precis samma symtom. Började kräkas hejvilt, febern steg och sen har hon dragit sig i öronen. Vi tänkte som ni att hon bara hittat dem, hmm. Har inte varit in med henne, nu är hon ju frisk annars men fortsätter rycka i öronen. Nå, de säger ju att det läker ut av sig självt och alla får ju inte ont av öroninflammation heller så var inte hårda mot er själva. Kram

  2011-01-12 | 20:31:57
  Bloggadress: http://melvins.webblogg.se/

Kommentera inlägget här: