Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Tandborstning och öronvärk?!

Kategori: Allmänt

William är verkligen en stor kille nu. Han sköter det mesta själv. Tandborstningen på morgonen får han sköta själv och det är han så stolt över, ingen vuxen som hjälper honom att borsta! Vi brukar däremot hjälpa honom med tandkräm och så, men häromdagen ville han göra allt själv.
Han tog ner tandborsten från hyllan, tog fram tandkrämen, funderade lite hur han skulle få upp tuben med skruvkork då han höll i tandborsten... Satet tandborsten på handfatskanten och skruvade upp tuben för att sedan sätta på tandkräm. Vatten på tandborsen och så borsta.

Eftersom vi har handfatet på lite högre höjd än standard, måste man ibland stå på tå fastän man är stor...


William fick en eltandborste i födelsedagspresent, det gör det extra kul att borsta!
Tandkrämstuben fick sig ett rejält tryck mitt på...

Mitt i allt kom han på vad tandborsten lät som och utbrast: "Jag rakar mig!!"

När jag kom tillbaka efter en stund var tandborsten avsköljd och tillbaka på hyllan. Tandkrämstuben hade locket fastskruvat och var tillbaka i lådan. Ordning och reda på vår lilla stora kille.

För er som har mer erfarenhet av öroninflammationer. Bianca håller på och tar sig på öronen fortfarande och liksom slår på dem, mer på höger än på vänster. Antibiotikakuren tog slut igår morse, men hon håller fortfarande på. Är det normalt? Ringde till hälsocentralen idag och de tyckte att vi skulle avvakta några dagar och de sa att det kan dröja 6 veckor innan det läkt helt. Skall man suppa henne fortsättningsvis nu då eller? Hon har ingen feber, men hon kan ju ändå ha ont.

Såhär sitter hon och pillar och viftar titt som tätt, och ser ut som Jerry Williams...

Men hon är inte gnällig utan glad (och dreglig...)

Kommentarer

 • mormor & Kjäll säger:

  Och ibland låter hon som Jerry Williams, lika sjön sjungande. Fast jag lyssnar nog hellre på Bianca om jag får välja. Kram till nya Idol profilen.

  2011-01-15 | 14:22:01
 • en annan mamma säger:

  samma hos oss med öronen (lika liten/stor baby). Gick till läkaren och ny, starkare kur blev det. Men det säger ju inget om hur det är med er tös, egentligen. Hoppas att det reder upp sig.

  2011-01-15 | 19:18:23
 • Malin säger:

  Jag tror hon bara undersöker öronen, Livia gör likadant. Om hon inte gnäller/gråter så verkar det ju inte göra ont. M har haft ÖI två eller tre ggr, och ingen av gångerna har han dragit i öronen eller haft ont i dem... Däremot var vi till läkare med honom flera gånger då han var bebis och ryckte i öronen och då var det aldrig någon inflammation. Om febern stiger däremot, eller om hon gråter samtidigt som hon drar i öronen kanske det är läge att åka in igen. Kram!

  2011-01-16 | 13:32:42
  Bloggadress: http://melvins.webblogg.se/
 • ramona säger:

  tjingelin.... avvakta o se lite.. det är säkert fortfarande svullet där och kan som dom sa på¨HC ta upp till 6 veckor innan det läkt ...

  har du nässpray kan du ge det till henne om det är lite svullet.. och höj upp sängen (fast det kanske du redan gjort :)

  Får hon feber igen så tar du kontakt...

  krya på er  kramis

  2011-01-17 | 10:09:53
 • Pia Piggelin & Co säger:

  Söt uppe på tårna :)

  2011-01-17 | 20:08:55
  Bloggadress: http://jackmattibirger.bloggagratis.se
 • Ica säger:

  Jag tror inte du behöver vara orolig! Så länge hon e glad och nöjd är d ingen öroninglammation! Det brukar om int annat märkas när man lägger dom i sängen.. Lycka till! Kram

  2011-01-19 | 09:07:13
  Bloggadress: http://mollymini.blogg.se/

Kommentera inlägget här: