Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

William och sorg

Kategori: Allmänt

Sedan vi fick veta att Erik inte längre finns bland oss har det gråtits en del och tröstats lika mycket. William visste inte riktigt hur han skulle reagera först. Han började med att stå och hoppa och småle och säga att "pappa är ledsen". Efter ca 10 minuter reagerade han genom att gråta och säga att han vill träffa Erik igen. "Jag vil va' med honom!" grät han. Han visste inte hur han skulle göra och det kändes konstigt.
Efter det har inte William gråtit, men däremot tröstat och funderat. Han säger nu att Erik är en ängel och att han skulle vilja se ett kort på honom då han har vingar... Han leker även om detta och pratar med sina bilar om att Erik är en ängel och inte kommer tillbaka mer. Igår morse då han såg på Musse Pigg som byggde en rymdraket pratade William med Musse och sa att Erik är en ängel och är i himlen dit Musse skulle åka.
Han säger även "Det är synd om Ellen, jag skall ge henne en stor kram".

När Patrik har varit ledsen så tröstar han honom. Han säger "Jag skall trösta min pappa" och så ger han honom en kram. Igår kväll blev jag helt rörd när Patrik var ledsen och gick in i sovrummet. Då kom William och hämtade sin bärbara DVD och sa "Pappa är ledsen. Jag skall trösta honom, han vill se på min dator, han vill se Nemo, Nemo är också borta". Sen hämtade han film och laddare och DVD och vatten till Patrik. Gullunge!
Att sörja med barn i huset blir inte ett intensivt sörjande, utan mer i etapper. För vem kan låta bli att le när William kommer fram och ger en av sina kramar och säger; Jag skall trösta dig.

När jag kom in i sovrummet efter ett tag låg William och tittade på Nemo och Patrik hade somnat. Då sa William: "Mamma, nu är det din tur att trösta pappa, jag har redan gjort det". Plutt! 

Kommentarer

  • Faster Sara säger:

    <3 Han är speciell vår William <3

    2011-01-24 | 16:33:28
  • zanna säger:

    underbara william!

    2011-01-25 | 12:27:00

Kommentera inlägget här: