Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Midsommar med flopp som slutade på topp!

Kategori: Allmänt

Vår midsommar började allt annat än bra... På onsdagen åkte jag ut till Kumlinge med barnen för att förbereda inför de kommande dagarnas festligheter som skulle firas på min pappas stuga. På torsdagen väntade jag familjen Pettersson på eftermiddagen och Patrik skulle komma runt kl. 18. Men det blev inte riktigt så...

Familjen Pettersson ringde lite över halv två (då färjan skulle gå) och meddelade att de missat färjan... Lyckligtvis hade de lyckats få sista platsen på turen som kom fram 21.55 istället. De blev tvugna att vänta på den färjan, trots ÖSREGN. Tre barn i bilen där den äldsta är 5 år... Strongt måste jag säga.

Vid kl. 18 åkte jag ner till färjfästet för att hämta Patrik. När färjan gick ut igen utan att han klivit av ringde jag upp honom och frågade var han var... Han svarade att färjan ännu inte tagit i land... Jag frågade direkt; "Vilken färja sitter du på?!?!?" Det visade sig att han hoppat på fel färja... och hamnat i KÖKAR!!!! Både jag och Patrik fick ur oss några väl valda ord om eländet...
Det fanns nu två alternativ; Antingen fick han vänta på Kökar (i ösregn) tills färjan gick tillbaka efter 5 timmar och komma till Kumlinge på midsommarafton istället (detta förutsatte att han åkte taxi från båten och till nästa båt), eller så måste någon hämta honom med privat båt. Alternativ två lät helt klart mer tilltalande, problemet var bara att det blåst 20m/s hela dagen så vattnet var allt annat än lugnt... Efter lite rundringningar fick jag tag på en taxibåt som kunde tänka sig att åka och hämta min kära (klantiga...) sambo. 2 timmar senare och 160 € fattigare äntrade han dörren till stugan...
Suck, var skulle denna midsommar sluta?
Men efter detta blev det bara toppen och sol och alldeles underbart!

Molly, Mini och William plockade blommor till sina kransar på midsommarafton.

Fina tjejer och kille, redo för midsommarfirande.

Vi åt en massa godsaker...

...de tre treåringarna gungade...

...det mystes...

...det konverserades...

...det restes en midsommarstång och vi drog igång lite dans...

På kvällen grillade vi och fortsatte njuta av det underbara vädret.

Midsommardagen gick till på i stort sett samma sätt. Men då blev det även lite bad och fiske.

Camilla och William fångar spigg.

Morfar spanar in fångsten och Bianca försöker klappa den... =)

När morfar, Camilla och Hannes åkte iväg med båten fortsatte Patrik och William att spana på fisk och fånga den.
På kvällen grillades det igen, mums!

Grillmästarna Matias och Patrik.

Wilma och William njöta av allt gott.

Vi hade underbart väder hela helgen och det fortsatte även igår och idag. När det är sommar och sol är det lätta kläder som gäller och självklart måste man ta en promenad till glasskiosken...Strandhäng hör även det till sommaren. Här gungar syskonen Larson och det var bubblande roligt.


Tusen tack alla ni som förgyllt vår midsommar i år. Vi har haft superskoj och njutit av både sällskap, mat, väder och livet.
Idag lämnade familjen Pettersson oss för denna gång, hoppas vi ses snart igen!

Regniga dagar

Kategori: Allmänt

Dagarna innan Sara och Ralle kom till oss sken solen, men medan de var här regnade det varje dag. I morse styrde de åter bilen mot väst, och idag skiner solen, retfullt...
Men vi har sysselsatt oss ändå.
Igår stod det bad på schemat, oberoende av väder...

William och Sara var de modiga som klädde av sig trots kyla och svarta moln.

William doppade fötterna och sedan gick han upp. Sara däremot fullföljde planen att doppa sig. Se molnen på himlen...

När vi var på väg hem började det ösa ner-rejält! William hade hoppat i så många vattenpölar så byxorna var genomblöta. Det blev en filt runt benen och in under vagnens regnskydd. Tur att Bianca sov...

Väl hemma blev det inomhuspyssel. Lite målning av tröja.

Två konstnärer...

Och resultatet:

Som synes är han vääääldigt nöjd med sin tröja... =)

Nu har Biancas gaddar fångats på bild också:

Fullt med mat i ansiktet, men glad!

Det har inte regnat konstant så lite tid har vi såklart spenderat ute. Häromdagen lekte vi på gården och Bianca fick krypa runt naken. Det var lite konstigt tyckte hon, hon gick liksom på alla 4. Jag publicerar inte de bilderna, men bjuder på en blomsterflicka:

Ljuvliga sommar.
Nu skall jag packa inför midsommar, i morgon bär det av ut i skärgården.

Tivoli

Kategori: Allmänt

Nu har vi tivoli i stan. Dit styrde vi kosan tillsammans med barnens faster och farbror i lördags. Det blev många "första-gången-upplevelser" för William som tidigare varken åkt karusell eller ätit sockervadd. Det var en lycklig kille kan jag säga. Det var ju sååå kul!

Hoppslott...

Flygannde rymdskepp...

Berg-och-dalbana...

Karusell...

Krockande bilar...

Griståg...

Flygande elefanter...

Karusell ("Det är tråkigt, den går så långsamt...")

Vi köpte lotter, men vann inget...

Faster Sara köpte sockervadd till William.

Kolla in blicken...

Mmmmmm...

Man kan äta med hela ansiktet... =)

William var nöjd med besöket, men nästa gång får vi nog höja ribban lite så även vi vuxna hittar något skoj att åka. Det var dock fullt tillräckligt för en treåring. Ett STORT plus är att det inte var kö till en enda åkattraktion. Det var så lite folk att han fick åka tills det kom någon annan som ville åka. Åkturerna var upp till 5 minuter istället för 1 minut. Det gillades på allt förutom bilkarusellen (som gick för långsamt).


Sommarlov!

Kategori: Allmänt

Nu har William sommarlov. I torsdags var hans sista dag och för att fira detta och tacka de härliga dagisfröknarna bjöd vi hem alla barn och dagisfröknar på Williams avdelning till oss på avslutningskalas. Det var uppskattat av alla inblandade parter.
 
(Jag sätter inte in fler bilder på detta eftersom jag inte vill lägga in bilder på andras barn utan lov)

I fredags var vi till dagis och hämtade Williams saker eftersom han inte skall tillbaka till mumintrollen mer.

Jag passade på att ta kort på honom vid hans fack innan vi tömde det och lämnade lilla sidan.

Gulligaste William som blivit så stor att han skall börja på stora sidan.

Innan vi sprang vidare passade vi på att killa mumintrollet lite och tacka för oss.
Tusen tack goa Ann, Ulla-Stina, Shaheena och Emilia för att ni tagit så bra hand om William. Vi kommer sakna er.

Nu väntar ett sommarlov fullt med bad, sol, glass, jordgubbar, skrubbsår och myggbett-precis som det skall vara!

Våra favoritlekar

Kategori: Allmänt

Våra barns favoritlekar:

William
Att klä ut sig och ta sig fram fortast möjligt (dvs springa, cykla, åka på något eller dyligt):


Bianca:
Att röja och smaka på saker:


(Dumma myggor som gett Bianca inte mindre än 9 myggbett i huvudet. Fler lär det dock bli innan sommaren är slut...)

Helst skall man göra allt samtidigt som synes... ;o)

p.s. Nu har Bianca två tänder. Den andra framtanden nere tittade fram idag.

Bianca 10 månader

Kategori: Allmänt

Kort info om Bianca för tillfället:

Längd: 73,5 cm
Vikt: 9720 g
Skrift i hennes rådgivningsbok: "Charmtroll :)"
Favoritsysselsättning: Att ställa sig upp mot allt man kommer åt, tömma mammas handväska och kastna ner alla skor från skohyllan.
Ord: Mamma och Pappa.
Last: Börjar bli mammig
Favoritmat: Lax och potatis med dill
Sover: 20.30-08.30 (äter ersättning vid kl. 5) och 12-13.30.
Tänder: En (Dock två till på gång)
Ny färdighet: Att smacka med läpparna (som man gör på en häst)

Bianca har blivit en tjej med myror i brallan. Hon ligger inte still på skötbordet och hon sitter inte still i vagnen. Hon försöker till och med jaga William fastän han springer och hon kryper... =)
Bianca älskar även att leka ge-och-ta-leken. Hon ger en sak till oss och vi säger tack och sedan vill hon ha den tillbaka för att kunna ge den igen, hon kan hålla på i princip hur länge som helst.
Hon är väldigt nöjd av sig och sysselsätter sig själv bra, dvs kryper runt och river ner det hon kommer åt.
I förrgånr fick hon bada i havet första gången, det gillades skarpt! Hon satt i vattenbrynet och plaskade och skrattade och var hur lycklig som helst. Härligt att se.

Såhär ser man henne oftast, påväg någonstans för att upptäcka världen. Man måste dock vara med, för allt hon hittar sätter hon i munnen.


Will-i-am

Kategori: Allmänt

Beror det månne på hans namn att han har så stark vilja vår son?!? Han tillbringar dagarna med att testa vad som biter på oss nuförtiden. För några månader sedan testade han att få sin vilja igenom genom att bli arg och skrika. Nu har han övergått till att testa var gränserna går. Han vet vilka gränser han MÅSTE följa och de testar han inte, så som att inte springa över gatan eller andra farliga saker. Däremot busar han så mycket han hinner... Jag räknar och räknar till både 10 och 100... Ibland får man börja om innan man räknat klart... Jag vet inte om detta testande till viss del beror på att han inte själv vet vad han vill, men emellanåt blir jag tokig på honom.
Exempel på saker han gör för att få reaktioner:

1. När han skall klä på sig ber jag honom ta på sig en kortärmad tröja-han skall då ha en långärmad. Jag säger att han kan ta en långärmad bara han klär på sig-han vill då ha ett linne. Jag säger att han får ta vad han vill bara han klär på sig-han vill gå barbringad... (inte kul när man redan är sen till något...)

2. När han badar i sin pool säger jag att han inte får sprätta på Bianca och inte hälla vatten på kläder. Han måste ju provsprätta lite på B i alla fall. Det hela gör det inte lättare att B skrattar bara hon får hans uppmärksamhet. (Jag vill dock lära honom att inte sprätta på andra, det är lätt hänt att nästa sprätt inte är så lite utan en hel hink med vatten. Sprätt som sprätt liksom.) Efter ett tag går jag in och byter blöja på B och när jag kommer ut har vårt busfrö nummer ett hällt vatten på alla handdukar och på sina kläder... Ordet "inte" är så lockande att man bara måste testa. Det var dock inte lika kul när han ville torka sig och handduken var våt...

3. När man tvättar händerna är det sååå roligt att trycka handflatan mot kranen så att vattenstrålen sprutar åt alla håll och allt och alla runt omkring blir våta...

4. När man badar kan man inte låta bli att trycka ut massa shampo av från mammas salongshampo (läs: dyrt) i badet bara för att det luktar så gott... Ett eller två tryck på flaskan räcker inte, utan snarare 6-7... (Även om även han får tvätta sig med det om han önskar...)

Såhär har han hållit på några veckor, tack och lov har det lugnat ner sig den senaste veckan. Även om sakerna han gör är väldigt oskyldiga så blir man tokig när han hållit på dag ut och dag in. Till saken hör att när man sätter sig ner och pratar med honom och försöker förklara varför han inte får göra vissa saker så tycker han det är så roligt så det bara strålar bus ur ögonen på honom. Ni som känner honom vet vad jag menar. Det liksom tindrar om honom. Det hör ju till att agera på detta sätt när man är tre år, men mitt tålamod klarar inte detta mer än en timme i taget. Det är tur att han är så otroligt gullig och underbar däremellan så man får lite paus och bara njuter av att vara med honom.
Jag försöker tänka att jag kommer att skratta åt detta om något år, kanske redan någon månad. Det är väl bara att fortsätta räkna antar jag. Om inte annat lär han sig räkna längre och längre för var dag som går... =)


Ja, ni ser ju hur tokig han är vår alldeles underbara son!
Älskar dig otroligt mycket vårt lilla busfrö.

Det finns ett talesätt att man vet att ens "uppfostran" fungerat genom att se på hur ens barn beter sig när barnets föräldrar inte är med. Om detta stämmer går det vi säger till honom in eftersom han inte beter sig på detta sätt när han är med andra (vad vi vet). På dagis säger dagispersonalen att han aldrig (vad de upplevt) gett igen på något barn som med eller utan vilje knuffat, slagit eller på annat sätt agerat tokigt mot honom. Jag tog upp detta med honom och han svarade då: "Mamma, jag vill inte vara dum mot de andra barnen, de är mina kompisar, jag vill inte vara dum mot mina kompisar."
Då smälte mammahjärtat igen... Du är så otroligt go och snäll och omtänksam och underbar. Och alldeles full av bus...

Lekrummet

Kategori: Allmänt

Nu är lekrummet så gott som klart, det återstår en del målning, men annars är det så som det skall vara. Nemos pappa skall fortfarande målas på väggen och fiksarna skall få simma i turkost vatten. Även soffan/sängen skall få en annan färg.

FÖRE (Då det var Williams rum)


NU:


Fler före och efterbilder på våra renoverade rum kommer inom kort. Måste bara bli klara, det är bara så lockande att vara ute i solen när det är så fint väder, men man får inte så mycket gjort då... =)

Sommar, sol och första tanden

Kategori: Allmänt

Idag har vi njutit så det stått härliga till av det underbara vädret. Vi har ätit jordbubbar och glass och grillat, oj så vi har njutit. Den största händelsen idag är dock att Bianca fått sin första tand! Nu gäller det att passa sig när hon sätter våra fingrar i sin mun.
Lite bilder från dagen:

Mumsiga jordgubbar!

William fick springa i vattenspridaren, lillasyster fick nöja sig med att känna på vattnet.

Dricka lite kan man ju också göra... =)

Glass i parken.

För William är det nästan bara farfar som gäller nu när de är här.
(Han gillar att dra ner kepsen så att öronen blir på svaj. Han ser så söt ut då, som en liten Toker och Emil i Lönneberga.. =) )

Och den här lilla tösen har fått sin första tand idag. Hon har ätit lite dåligt de sista dagarna, men annars har det inte varit några större problem. Lite smärtstillande till natten igår så sov hon gott utan att ha ont. Hon sov faktiskt till 9.10 i morse... LYX!

Hon har så skön stil då hon sitter i vagnen... Fötterna högt och vickar på tårna konstant. Gulliga små gosiga fötter.

Besök av moster

Kategori: Allmänt

Igår kom min moster Gitte på besök med sin lilla söta hund Malte. De följde med och hämtade William från dagis. Sååå spännande för William att ha en hund med sig när man blir hämtad från dagis. Det tog 30 sekunder så hade William skorna på sig och skulle ut till Malte... =)
Efter det gick vi hem och njöt av solen och åt glass. Det var varmt och skönt men blåste rejält, lite svårt med kläderna där. Vi började påklätt och tog efterhand av oss mer och mer, som synes på bilderna.Den här spjuvern gillar sommaren, lite svårt att få bild på honom då han inte är stilla några längre stunder...
(Det är orsaken till att lillasyster är med på fler bilder, hon är inte lika snabb och hinner inte undan... ;o) )

BTW, idag känns det där med dagis MYCKET bättre. Jag har hunnit vänja mig vid tanken lite... =)