Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Julgatsöppning

Kategori: Allmänt

I torsdags öppnade julgatan och då fanns bland annat tomten på plats och tog emot barnens önskelistor. William var inte så intresserad av att ge sin lista utan nöjde sig med att titta på tomten och dricka glögg och äta pepparkakor. Oss gjorde det inget att han inte ville prata med tomten, kön fram var ca 30 minuter lång nämligen...
Men båda barn (och jag med tydligen) kom med på bild tillsammans med tomten i tidningen.
Ni ser dem (ehum...oss) uppe till höger i bild.

Vaddå linslusar?!? Ha,ha!!

Trots eller vad man nu kallar det...

Kategori: Allmänt

William är ju fortfarande tre åtminstone i 3,5 vecka till... Det märks ordentligt nuförtiden. Han har STORA problem att lyssna på vad man säger, eller åtminstone att göra det man ber honom göra. Han hoppar, studsar, springer, är högljudd, kastar saker och är allmänt vild för tillfället. Han sitter oftare på ryggstödet än i soffan, är högljudd oftare än vad han pratar normal ton och han visar bestämt när han inte håller med oss. Han bryter sig loss rejält för tillfället helt enkelt.

Häromdagen när detta pågått gång, på gång, på gång och jag tröttnade på att han sprang omkring och skrek här hemma, så satte jag mig ner på golvet och bad honom sätta sig bredvid mig. Han gjorde det faktiskt och så frågade jag honom varför han inte lyssnar på oss och gör som vi säger.
W: Men jag kan inte det.
Jag: Men du hör att vi ber dig lugna ner dig och sluta skrika?
W: Ja, men jag känner i kroppen att jag inte kan göra som ni säger...
Jag: Känner du det i kroppen? Var känner du det?
W: Jag känner det här i hjärnan. Jag kan inte lyda, jag bara MÅSTE fortsätta...

Ja, vad säger man?!? Även om jag kunder förklara för honom att det blir mycket trevligare för alla som bor i huset om vi tänker på varandra så måste jag säga att han är otroligt duktig på att förklara vad som pågår i hans kropp för tillfället. Däremot blir jag lite fundersam över hur länge mina egna argument kommer räcka om han redan nu som treåring har sådana här utläggningar... Det skall i alla fall bli intressant att följa, om än en aning påfrestande för tålamodet mellan varven... =)

Julkalender

Kategori: Allmänt

När jag var liten ville jag alltid ha en sån där adventskalender med paket. Jag fick dock aldrig någon, utan fick nöja mig med tuggummikalender och en sån där med luckor. Men nu lever jag ut mina drömmar...och hoppas att våra barn skall uppskatta det jag åstadkommit. Jag har nu målat och sytt och stämplat och knutit och resultatet blev såhär:


Jag sydde påsar att sätta sakerna i, på det sättet slipper vi slå in 24 paket varje år. Visst lite jobb i år, men desto mindre de andra åren. Jag satte även ett W på alla påsar så att det framgår vilka påsar som är hans när även lillasyster får egna påsar. Bianca får dock vänta ett år till innan hon får egna påsar med innehåll.
Är faktiskt riktigt nöjd med resultatet. Blev en fin juldekoration.

Hipp som happ

Kategori: Allmänt

Bianca har nu så många som åtta tänder, de kommer dock inte i den ordning tänder vanligtvis kommer. De växer ut en tand här och en där. Hon har de fyra framtänderna i överkäken och två framtänder i nedre käken. Jag väntade nu på fler framtänder, men tji fick jag. Inga fler framtänder och inte ens hörntänder, utan däremot två kindtänder i övre käken. Kan i och för sig vara bra för möjligheten att tugga lite större bitar. :)

Detta lilla badtroll passar bättre och bättre in på beskrivningen tandtroll för var dag som går. :)

Utställning

Kategori: Allmänt

Just nu pågår en utställning på Mariehamns stadsbibliotek med anledning av att Mariehamn fyller 150 år i år. Alla dagis i Mariehamn har fått pyssla ihop ett bidrag om sin vardag. Jättegina konstverk måste jag säga! Förra veckan var vi dit så William fick visa oss vad han gjort.

Den lilla orangea gubben i högra hörnet är Williams bidrag till hans avdelning. Söt!

Det där med nissarna...

Kategori: Allmänt

Vi har aldrig sagt till William att tomtenissarna tittar på barnen och ser hur de beter sig före jul. Han verkar trots det ha hört detta någonstans. Förra veckan kom nämligen leksakstidningarna och när han satt och tittade i en sådan utbrister han;
"Mamma, jag är inte alltid så snäll"
Jag: Nähä?!?
W: Men på vintern är jag alltid snäll, jättesnäll...För jag vill ha mååånga julklappar...

Ha,ha! Allt som funkar är väl bra? Eller?!? ;o)


Vår alldeles egen tänkande lilla tomtenisse november 2010

Orsak och verkan

Kategori: Allmänt

Ibland undrar man om det är tillfälligheter eller om han faktiskt förstår saker så som det verkar. Förra veckan sa nämligen William:
"Mamma, moln är vita."
Jag: Ja, det stämmer.
W: Snö är också vitt.
Jag: Ja.
W: Moln är gjorda av vatten och snö är gjort av vatten. Snö är vitt för att vattnet är kallt. Är det så med molnen också? Eller ligger det snö på molnen? Är det därför de är vita?

Han tänker ju helt rätt! Blir imponerad. Vi har inte pratat om orsaken till färgen på molnen tidigare, bara att de är uppbyggda av vatten och orsaken till att det regnar. Men ibland försår man ändå tydligen.
                                 

In Löv

Kategori: Allmänt

I helgen var vi och tog lite höstbilder på barnen. Det blev en hel del fina, men desto fler mindre lyckade... =) Men med de omgivningar vi befann oss i kunde det ju inte bli annat än bra trots allt.
Men alla bilder blev inte riktigt såhär bra... Bianca var nämligen inte på så bra humör, som synes... ;o)

Man kan inte vara glad jämt... =)