Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Fiske

Kategori: Allmänt

Vi var i Nässjö och hälsade på för en vecka sedan och då fick William äntligen fiska, till hans stora lycka. Lyckan var total då han fick napp både på metspöt och i kräftburarna.

I väntan på fisk...

Total lycka kan bero på en mört... =)


Vår lilla trollunge!Det blev i alla fall EN abborre, precis som William önskade. (totalt fem fiskar dock)

Bianca skall pussa allt och alla nuförtiden. Även abborren fick sig en puss...


Avseende kräftfisket så fick vi fyra stycken, varav en var riktigt stor. Roligt!

Våra älskade fina gullungar!! All kärlek till er!

Kortboard?!?

Kategori: Allmänt

För ett tag sedan var mina bröder över och åt middag hos oss och hjälpte William lite på traven på hans skateboard. Både Peter och Kim åker longboard så det står härliga till och på väg till Lusses parkering gick William och funderade varför hans bräda heter skateboard och Peters och Kims heter longboard, borde inte hans heta kortboard?!? Den är ju kort och inte lång... Du fyndiga lilla gullunge...


Jag förstår tanken om kortboard när man ser Kims fot på Williams bräda.

Bianca klättrade mest omkring på stenarna medan grabbarna åkte bräda.Dert finns många sätt att åka på...

Höst

Kategori: Allmänt

Det börjar bli höst och kyligare dagar. Mysigt tycker jag. Jag gillar att få ta på mig halsduk och mysiga tröjor på hösten. För att inte tala om att tända värmeljusen på kvällarna. För två veckor sedan var jag och barnen på en liten promenad och hittade de första nedfallna löven, vilken lycka!

Nu väntar vi bara på lite fler soliga höstdagar. Höst är härligt, men ihållande regn ger jag inte mycket för.

Huvudfoting och bokstäver

Kategori: Allmänt

William har börjat bli intresserad av bokstäver. Han frågar vad de heter och vill lära sig skriva sitt namn. Idag när Patrik fyllde år fick han en sååå fin gåva av William. William ritade oss alla i familjen och skrev våra namn på teckningarna. Såå sött och såå fina!

Ni ser skäggstubben va?

"Mamma, du har långt hår och här står du i gräset". Hur tydligt som helst måste jag säga.

Det är så gulligt att bokstäverna blir lite upp och ner ibland, men vad gör det? Man förstår ju i alla fall vad det står.


Ja, såhär ser vi alltså ut enligt vår härliga treåring!

Ur barnamun

Kategori: Allmänt

Ikväll var vi ner till Lilla Holmen och busade lite med några kompisar. På väg hem hade jag och William följande konversation:
W: Mamma, snart är farfar pensionär.
Jag: Ja, det är han. Vet du vad det betyder?
W: Nej, det vet jag inte men man blir det när man blir gammal.
Jag: Du har helt rätt. Pensionär blir man när man blir så pass gammal att man inte jobbar längre. Farfar blir pensionär nästa sommar någongång.
W: Får han sommarlov då?
Jag: Ja, det kan man nästan säga. Men hans sommarlov tar inte slut. Han ska inte jobba mer efter det. Han har både sommarlov och höstlov och vinterlov och vårlov. Han är ledig hela tiden.
W: Mamma, när man är pensionär så målar man.
Jag: Gör man? Vad målar man då?
W: Man målar på papper. Men jag vet inte vad man målar. Undrar vad farfar vill måla då.
Jag: Ja du, jag har ingen aning. Men vet du, när farfar är pensionär så är han ju ledig hela tiden, då kanske han vill komma och vara här hos oss några dagar och busa med dig och Bianca. Det skulle väl vara mysigt?
W: Ja!!!! Det blir roligt. Men mamma, inte bara några dagar väl? Om han inte jobbar så kan han ju bo här.
Jag: Men farmor då? Tror du inte att hon skulle sakna farfar om han flyttade hit och bodde hos oss?
W: Äh! Nej, hon kan ju flytta till Ralle i Göteborg och skaffa en annan pensionär...

ASGARV!!!

Jag:
En ANNAN pensionär? Men tror du inte att hon vill ha just farfar?
W: Jamen, hon får väl skaffa en annan för då har ju vi honom och då bor han ju här. Farmor har ju i alla fall Ralle då, och den där andra pensionären.

Underbart!!! Pensionär som pensionär liksom.... =)

Sandlådelek

Kategori: Allmänt

Vi har en egen sandlåda och en gungställning på vår gård, dessa används aktivt på fredagförmiddagar då tiden inte brukar räcka till att gå till någon park innan det är dags för lunch. Det är så härligt att se William och Bianca leka tillsammans, även om William ibland tycker att Bianca förstör hans sandkakor lite för många gånger. Att jaga varandra älskar de dock att göra. Båda skrattar så de kiknar.
            
           

William höll på att göra sådana här sandkakor länge och Bianca var sååå sugen på att klappa lite på dem. William förbjöd henne och sa att hon fick göra egna... Efter ett tag tog hon faktiskt samma sorts verktyg som honom och försökte... De förstår nog mer än man tror de där små ettåringarna.


Såhär ser det ut ofta hemma hos oss, så fort William vänder ryggen till är Bianca där och nallar det som han håller på med... Hon är en riktig liten reksticka emellanåt. =)
               

Williams första biobesök

Kategori: Allmänt

På Biancas födelsedag den 12 augusti var William på bio för första gången i sitt liv. Jag och han var och såg Cars 2.

Förväntansfull

Liten kille i en stor stol

Filmen var 3D... =)

WIlliam tog av sig glasögonen efter en stund, de var obekväma och han tyckte inte att han såg så bra med dem. Personligen förstår jag inte hur han orkade se filmen utan dem, allt blir så fyrkantigt och suddigt. Visserligen tröttnade William efter 45 minuter, men vi satt kvar och såg till slutet i alla fall. Han halvlåg dock ner i stolen de sista 15 minuterna... Gulle.

William är väldigt inne på Blixten McQueen nuförtiden, det är nästan det enda han leker med och han pratar dagligen om vilka bilar han vill ha och vad de heter. De bilar han har ställer han på rad och så kör han race med dem. Han springer fort som Blixten, han äter som Blixten, han cyklar som Blixten, ja ni förstår, han är helt blixtenifierad... =)

Mumindalen

Kategori: Allmänt

I mitten på augusti fick William till sin glädje följa med mormor och Kjäll till Mumindalen. Tyvärr regnade det den dagen de var där, men det verkar inte ha stört William.

Regn innebär mindre folk. Lite lyxigt!

Tack för upplevelsen mormor och Kjäll!

William har blivit stor, det märktes när jag hämtade honom efter att han varit borta i tre dagar. Förut ville han absolut inte åka bort utan oss föräldrar, detta hade nu utbytts till att han grät för att han måste åka hem... =) Det är bra att han trivs med mormor och Kjäll. Vi lovat honom att han skall få stanna längre nästa gång... =)

Blåbär

Kategori: Allmänt

När jag fyllde år för några veckor sedan fick jag en blåbärsbuske i present. Den är MYCKET populär här hemma hos oss, framförallt hos barnen. De små blå bären lockar till sig de små som små magneter. Det är ju bara en bonus att det är nyttigt med blåbär.Lyx att ha blåbär direkt utanför dörren.Idag fick förresten Bianca äntligen sin tredje tand. Nu har vänster övre framtand tittat fram och hon kan därmed så småningom bita av saker lite lättare.