Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Paf Open

Kategori:

Ikväll gick vi ner en sväng och tittade lite på beachvolleyn nu då Paf Open dragit igång.
Roligt med lite happening!
Leia och Maia med föräldrar dök också upp. Kul!

Kobba Klintar

Kategori:

En liten bit utanför Mariehamn ligger Kobba Klintar. Det är en superfin ö och igår fick vi äran att följa med Jill, Mats och Hannah dit.
Ett litet smakprov på de bilder vi tog där.
Ljuvliga barn!

Ett nytt steg i livet

Kategori: Allmänt

Nu är båda barn inskolade på sitt nya dagis. Inskolningen gick bra. Nu har Bianca varit en vecka på dagis med vanliga rutiner och William har varit där i två veckor. Det är glada skuttande barn som kommer emot mig på gården då jag hämtar. Det är otroligt skönt att de trivs på sitt dagis.
Vi är inne i vardagen igen och det är både skönt och jobbigt. Lite tråkigt är det att vi inte umgås lika mycket som familj som man gör på sommarsemestern, men samtidigt är det skönt att ha lite rutiner igen.

Vi har två stora barn nu; Bianca går på dagis som en stor tjej. William vilar inte längre på dagis utan har istället femårsverksamhet då 3- och 4-åringarna vilar/sover (Till Williams stora glädje, det innebär ofta pyssel nämligen..).

Bianca tror dock att hon är större än vad hon faktiskt är. Ta det lugnt lilla vän, din tid kommer då du får spatsera omkring i högklackat på dagarna. Till dess tränar hon dock gärna med mina...


Augusti månad innebär också lite mer röd mat... Det gillar William

Kompiskalas

Kategori: Allmänt

Idag har Bianca haft sitt kompiskalas. Även om inte alla kunde komma fick vi en mysig eftermiddag tillsammans med glass, jordgubbar, ansiktsmålning, tatueringar och fiskdamm.
Bianca har lekt hela kvällen med sina presenter, de är mycket populära. Vi tackar ödmjukast för alla fina presenter hennes kompisar gav till henne!


Det kittlas att bli målad...
Jag har mycket begränsad erfarenhet av ansiktsmålning, men nog ser han väl ut som en tiger?! Eller?!

Vår finaste tiger!
Även goa Smilla och Bianca körde på katt-temat:

Liksom söta Felix:

Bianca beskådar sig själv:

Livia skuttade runt så de fina lockarna hoppade.

Istället för godispåsar fick barnen fiska en varsin hink med en spade och lite sandkaksformar i:

Det såg så gulligt ut när alla barn gick omkring med varsin hink.

När kalaset började lida mot sitt slut drog sig Bianca tillbaka och la sig tillrätta i en solstol och softade lite sådär relaxed...

Tusen tack Asta, Smilla, Livia och Felix för att ni hjälpte till att göra Biancas kalas så lyckat!

Tvåårskontroll

Kategori: Allmänt

Igår var vi på tvåårskontroll med Bianca. Hon gick därifrån med en ok-stämpel i rumpan. Vi har en rätt liten tjej. Hon var 84,7 cm lång och vägde 11,8 kg. Det konstaterades även att hon var en "lugn men bestämd tjej". Det var ingen idé att tro att hon skulle ligga ner och mäta längden... Det var inte heller någon idé att tro att hon skulle sitta i min famn under besöket, egen stol skulle det vara för att fröken skulle vara nöjd. Det där med lugn kan jag förstå med tanke på att hon var rätt försiktig då vi var där, men det stämmer inte när man ser hur hon är hemma.

William är fortsättningsvis hennes stora idol och att klä ut sig med det han brukar klä ut sig med är såå roligt.
En söt liten drake.

(Här ser ni även hennes numera torkade vattkoppor)
En drake med vingar vill ju flyga, det förstår väl alla?! Då är det bra med en storebror som mer än gärna vill hjälpa sin syster med det...


Och så en bild på Biancas tvåårstårta. Hon var rätt nöjd över den kan tilläggas, vilket jag är tacksam för med tanke på vilket projekt det var att göra den.

Golf

Kategori: Allmänt

Som de flesta vet är Patrik en riktig Golfaddict. Eller ÄR är kanske att övrerdriva. Men han har typ vuxit upp på en golfbara och om inte vi hade små barn nu skulle han nog tillbringa minst 20 timmar i veckan på golfbanorna. Nu är det lite annat som gäller när barnen är små, men han försöker komma iväg och spela lite nu och då. För två veckor sedan fick William testa på golf för första gången och det lyste i ögonen på båda mina killar av glädje över hur roligt det var. Nästa sommar kommer nog båda grabbarna Larson att tillbringa X antal timmar på golfbanan. William har redan frågat flera gånger om vi inte kan åka och spela "storgolf" igen... (motsatsen till minigolf...)

Patrik visar och berättar hur man skall göra.

William slog slag efter slag. Han var riktigt duktig!
Men det gäller ju att hitta sin egen stil... Lite mer öppen stans, men med blicken på bollen helt i enighet med lärarens ord. (Ni ser bollen till höger i bild va?)

Ett eventuellt framtida golfproffs?

Bianca 2 år!

Kategori: Allmänt

För två år sedan var jag inskriven på BB och skulle försöka slappna av och sova fastän morgondagens kejsarsnitt skulle resultera i att vi fick träffa vår lilla pärla för första gången.
12 augusti 2010 kl. 09.05 förgylldes våra liv av denna underbara lilla krabat:

Några dagar gammal.

Ett år.

och som blivande tvååring ser vår fina tjej ut såhär:


I verkligheten är hon dock en aning prickigare för tillfället med anledning av att hon nu haft vattkoppor i en vecka. Men hon lika fin för det.

Grattis på tvåårsdagen älskade Bianca! 
Vi älskar dig! 

Pippi

Kategori: Allmänt

Jag har tidigare berättat att Bianca är galen i Pippi Långstrump. Hon frågar om hon får se på filmerna flera gånger om dagen, säger att hon är "staar" (stark) och spänner armmusklerna och så vill hon ha Pippiflätor. Och jag flätar så gärna!

Och när man tycker att man själv är "töt" (söt) så kan man ju inte låta bli att pussa lite...

...och varför inte göra lite pruttljud åt den där tjejen i spegeln?


Vår alldeles egen fina Viktualia Rullgardina..

Kumlinge

Kategori: Allmänt

Min första semestervecka var vi ut till Kumlinge i fem dagar och hälsade på mormor och Kjäll och njöt av skärgården.

Vi plockade smultrån på strå.

Vi har åkt båt i flera omgångar.

Vi har utforskat en ö och kännt oss som "King of the World".

Till en början blåste det kallt, men sedan blev det plötsligt varmt i luften. Skönt!


Vi har provat våra vingar.

Vi har plockat och ätit jordgubbar.

Vi har varit till morfar och Camilla och fångat spigg och gjort akvarium.

Och vi har samlat snäckor.

Vi har sovit i tält.

Vi har varit på promenad och plockat smultron så magarna hurrade.

Fiske i kvällssolen. Mysigt!

Njutning...

Tittut!

Bus!

Tack för några sköna dagar i skärgården!