Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Strömavbrott

Kategori: Allmänt

Den här sommaren är som bekant inte sådär jobbigt varm och solig och klibbig, utan mer regnig och blöt och mulen. Det har varit få varma sommarkvällar. William har tydligen funderat på det där med väder och sa för någon vecka sedan:
"Mamma, vet du vad jag tror? Då solen inte lyser fastän det är sommar är det nog för att det är strömavbrott på solen".

Kan någon vara vänlig och skicka en elektriker till solen tack! Jag har fortfarande några semesterdagar kvar...

Liten men stor

Kategori: Allmänt

Bianca närmar sig sin tvåårsdag med stormsteg. I hennes värld är hon rätt stor nu. Hon kan även det mesta själv (tror hon) och om man inte följer hennes vilja är det bra att ha ett par hörselskydd till hands.. =)

Häromdagen när vi var ute i trädgården gick Bianca plötsligt in utan att säga något. Det är inte helt ovanligt, hon brukar gå in och byta skor eller mössa eller något annat. När hon inte kom ut igen efter någon minut gick jag för att titta till henne. Då hörde jag att hon glatt stod och ropade "Tuggis!". Jag anade genast oråd och mycket riktigt hittade jag henne stående uppe på diskbänken med dörren öppen till det skåp där vi förvarar godis och tuggummi... "Kan själv"...

Hon gillar även skor vår lilla tjej, storlek spelar ingen roll. Mina skor är av någon anledning extra intressanta. Hon brukar även gå med handväskan i armvecket precis som jag gör. En söt liten härmapa.

Cirkus Maximum

Kategori: Allmänt

Jag och William var på cirkus i söndags. Vilken show. William var helt lyrisk. Häftigast var motorcyklarna som körde inne i en boll. Fyra motorcyklar på samma gång-livsfarligt!
Den näst största höjdpunkten för William var detta:

utöver detta fick han även sockervadd och ett lysande svärd.  Lyckan var total.
Willam var även imponerad av dessa killar:

Själv var jag imponerad av två tjejer. Under deras uppträdande satt jag och tänkte att det finns vissa saker i livet som jag aldrig kommer att göra, detta är en av dem:

De runda "bollarna" är dukar med paljetter som de snurrade på fötterna och händerna. Helt otroligt!

Ogillar smuts

Kategori: Allmänt

Bianca ogillar att bli smutsig. Hon kan vara rätt kladdig när hon äter, men begär flera papper per måltid för att torka händerna. Det är framförallt händerna som hon vill ha rena. När hon skall stiga upp från sandlådan vill hon helst inte sätta ner händerna. Hon gör det genom att luta mot underarmen och håller händerna spretande i luften för att inte smutsa ner dem.
När vi var på Kumlinge på midsommar och skulle bada var hon riktigt ivrig tills hon kom till vattenbrynet och fick känna på botten. Hon gillade inte konsistensen av sand blandad med sjögräs. Det var tydligen äckligt enligt damen. "Usch" stannade hon upp och sa. Hon vägrade sen gå vidare och ville bara upp i famnen. Tydligen gäller den där renligheten även fötterna. Hennes kroppsspråk talade tydligt om vad hon tyckte om det hela:


Lilla söta knasfia.

Jag minns att William var likadan i samma ålder så jag vet att detta kommer att gå över. Till dess får vi helt enkelt bunkra upp med våtservetter och bära henne förbi sörjiga underlag... =)

Egen vilja

Kategori: Allmänt

Måste berätta om en händelse på midsommar som fick mig att hajja till.
På midsommarafton var det mycket varmt ute. William vägrade byta sina varma jeans till shorts trots att vi frågade ett flertal gånger. Han sprang runt och busade och blev alldeles svettig och vi frågade upprepade gånger om han inte ville byta till shorts. Till slut tog jag fram ett par shorts och sa att "nu byter vi, du är ju så varm och svettig". Han sa då att han ville ha sina jeans på sig. Jag förklarade att "du blir ju så varm eftersom du har varma kläder på dig och att nu byter vi så kan du leka igen sen". Han tittade då surt på mig varpå jag sa "Men se William, alla andra barn har också sommarkläder. De har antingen shorts eller klänning". Han sa inget utan blängde bara på mig. Jag hjälpte honom då att ta av jeansen och sätta på shorts och då jag hjälpte honom knäppa shortsen tittade han surt på mig och sa

"Mamma, det är du som sagt att jag inte behöver göra som alla andra barn..."

Plötsligt slog det mig att jag inte levde som jag lärde. Jag bad honom om ursäkt och frågade om han fortfarande ville ha jeansen på mig och när han nickade hjälpte jag honom att byta tillbaka till jeans. Ibland är min fyraåring klokare än vad jag är...