Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Kurragömma

Kategori: Allmänt

Satt och tittade lite på bilder som tagits i februari och blev att skratta lite för mig själv då jag såg några bilder på William. Han och Patrik lekte kurragömma och William gömde sig på ett väldigt finurligt ställe.

Såhär ser det ut för en vuxen...
...för Bianca såg det däremot ut såhär (och hon avslöjade därmed gömstället till Williams stora förtret...)

Ni ser Bianca på golvet bakom bordet.
När William sedan hittades var han dock rätt nöjd trots allt. Patrik låtsades såklart leta länge fastän Bianca stod och ropade "Dä! Dä!" Hur många gånger som helst...

Vår finurliga lilla prins. Det är så härligt att få uppleva dina påhitt.

Örebro

Kategori: Allmänt

Förra helgen var vi till Örebro och firade tre stycken jubilarer. Vi bodde och umgicks mest med faster Sara som var en av födelsedagsbarnen. Roligt att ses, det blir så sällan.
På lördagen var vi ut till ett friluftsområde och strosade och grillade korv. Det var rätt kallt dock, så det var skönt att det fanns en värmestuga att sitta och äta i.

På självaste födelsedagen blev det morgonmys och pyjamasfrukost. Visst var det 27 du blev Sara?!? ;)

Sedan bar det av till Västerås och 80års kalas (30+50).
William och Sara passade på att mysa med gammelmormor Ellen


Det blev "Vem vill bli miljonär" och så lästes det Totte med riktiga illustratörer...

Grattis alla födelsedagsbarn!

William kröp upp i famnen på Ellen och myste lite. Ellen passade på att mysa och berätta saker för honom. Gullisar!

Tack för några mysiga dagar.

Docksäng

Kategori: Allmänt

För en vecka sedan kom Biancas guffar Mats och min kusin Hannah med en present till Bianca; en otroligt fin docksäng med hemmasydd madrass, kuddar och täcke. Den passar perfekt i hennes rum och nu sover en docka där på nätterna.

Se så fin!


Tack snälla Mats och Hannah! (Och Jill, för jag antar att även du var inblandad i detta... ;) )
Det är en mycket uppskattad present, av hela familjen!

Smoothie

Kategori: Allmänt

Våra barn gillar smoothie, ett perfekt mellanmål.


Vattenpöl

Kategori: Allmänt

Älsklingarnas vattenlek

Lek- och bus-stund

Kategori: Allmänt

När jag kommer hem från jobbet på dagarna är Patrik och barnen oftast i full gång med lek i lekrummet. Jag brukar ansluta till denna lek och prata om dagen som varit innan vi sätter igång med matlagning och kvällssysslor.
Barnen brukar uppskatta denna stund på dagen. Det brukar bli lite spralligt och galet.


Båda barn älskar Lego, både duplo och "vanligt" lego. Det byggs och rasar om vartannat i timmar för tillfället.
Sen har vi vår lilla teaterapa också...
Patrik lade sig ner och gjorde lite magövningar, det tog inte länge innan han fick sällskap. Konstigt nog är det bara han i mitten som är röd i ansiktet... De andra ligger och flinar som om det var hur lätt som helst... =)Cykelpremiär

Kategori: Allmänt

Idag åkte cyklarna fram för första gången för i år för barnen. För Bianca var det första gången någonsin som hon satt på en "egen" cykel och det gillades skarpt! Mysigt med cykeltur i kvällssolen.
(det var svårt att få en rättvis bild på Bianca med mobilen. Mungiporna gick från öra till öra då det var lite fart på, men då blev det bara suddiga bilder...)

Pärlan

Kategori: Allmänt

Nu har vår lilla pärla fått prova på att pärla. Det gick över förväntan. Hon klarade det fin-fint och var såå nöjd över sin prestation.Jag kunde!!

De klarar av mer än man kanske tror de små. Det är så skönt nu när hon slutat sätta saker i munnen, då kan hon vara med och pyssla på ett helt annat sätt. Kul!

En dag på isen

Kategori: Allmänt

Idag har det varit UNDERBART väder! Vi var ute lääänge i förmiddags och i eftemiddags åkte vi till Nabben och åkte skridskor på isen. Härligt att bo vid vattnet när man kan utnyttja det både sommartid och vintertid.
Strålande solsken och blank fin is, det kan knappast bli bättre. ALLA trivdes.
Ja, ni kan ju se själva...


Spegelblankt...

Mellanmål utomhus smakar extra gott

Wilma sparkade spark som om hon inte gjort annat.

Jag var inte ensam Paparazzi denna dag, jag fick hjälp av Marika.

Matias tränar benen genom att dra på två av sina tre guldklimpar... ;o)

Det är inte varje dag man kan ta kort från denna sida av badhuset...


Skridskokonster... ;o)
Och slutligen skall jag bjuda på en videosekven där ni får se hur duktig William blivit på att åka skridskor. Tänk att det är första vintern han stått på ett par skridkskor. Måste säga att han blivit väldigt duktig på kort tid. Och roligt är det!!

Tobbe Trollkarl

Kategori: Allmänt

Idag har jag och William varit på Tobbe Trollkarl. Vilken grym show!! Roligt för både barn och vuxna. Både William och jag skrattade massor under showen. Tobbe vet hur man bjuder på sig själv!