Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Ljuvliga blommor

Kategori: Allmänt

Vårt äppelträd är så otroligt fint just nu! Blir glad varje gång jag ser det. Om alla de där blommorna blir äpple så får vi bjuda på många pajer i år... :)

Glädjande bilder

Kategori: Allmänt

Ibland lyckas man fånga de där bilderna som visar känslor så tydligt. Jag blir så glad när jag ser dessa bilder som är så karakteristiska för våra barn:
William med tindrande ögon och bubblande skratt:

och Bianca med så mycket bus i blicken och man riktigt ser hur hon tänker "kom och ta mig då om du kan" följt av ett bubblande skratt:

Underbara barn vad ni är härliga!Busungar?! Nääe...det kan ni inte mena... =)

Vitsippor

Kategori: Allmänt

Våra barn älskar att plocka blommor:

Från april till september har vi en vas på bordet hemma med barnens egenhändigt plockade blommor. Buketterna är lite spretiga och ojämna, men det är så mycket kärlek i dem så man kan inte annat än tycka om dem!

Kosläpp

Kategori: Allmänt

Första maj fick vi privilegiet att se en massa glada kossor som släpptes ut till solsken och en temperatur på 23 grader! Ljuvligt! Jag kände för att skutta lika mycket som kossorna av sommarkänslor och glädje!

Tjolahopp!På gården fanns förutom 270 kor även lite får och små söta lamm och kalvar.


Två söta små syskon gillade att gå omkring bland alla djur.

Det fanns även ansiktsmålning på plats.

Omgivningarna var underbara. En bäck rann på bakgården, perfekt för barn som ville kasta pinnar.En underbart mysig dag!

Valborg

Kategori: Allmänt

Valborg firades utan brasa i år. Vi prioriterade mys och kompishäng istället. Vi befann oss i Varberg och började firandet med att äta årets första lösglass på en glassbar. Efter det bar det av hem till Anders och Sofia för middag och till barnens stora glädje; djuren!
(Katten Findus fick flytta till mormor medan vi var där eftersom Patrik är allergisk, han verkade dock inte misstycka...En mormor är en mormor oavsett om det handlar om djur eller barn tydligen ;))

Kvällssol, hunden Dixie och mysiga Sofia -> barnen var mer än nöjda!
Bianca blev mycket förtjust i Sofia medan vi var där. Det var till och med hon som skulle borsta hennes tänder på kvällen sedan bestämde lilla damen... =)

Findus och Dixie njuter av all uppmärksamhet.

En något nöjd William lyckades efter många försök få Dixie att dansa för honom.

När vi gick och lade oss på kvällen viskade William; "Mamma... jag vill ha ett husdjur...en hund..." =)

Körsbärsblom

Kategori: Allmänt

När vi var i Göteborg passade vi på att njuta av solen. Vi tog en promenad i stan och njöt av att körsbäsrträden blommade för fullt. Underbart vackert!

William hittade en karta som Sara hjälper honom tyda och förstå. Det var som ni säkert förstår en skattkarta, nu var det bara att hitta skatten.


Det fina förgylldes ännu mer av att William hittade en skatt! Någon hade lämnat/tappat/slängt ca 20 knappar på ett och samma ställe... Spännande!

Den här tokfian tröttnade på blomplockande och skattjaktsletande och la sig ner på marken och busade istället.

Bullen med stort B

Kategori: Allmänt

När vi var i Göteborg köpte barnens farbror en bulle till dem. Det var inte en vanlig bulle, utan en STOR sådan...


Kan bara säga MUMS! ;)

Liseberg

Kategori: Allmänt

Nu är vi hemkomna från en roadtrip i Sverige. Vi var bland annat till Liseberg till barnens stora glädje. Det är skoj med karuseller. Det var premiäröppning för i år, men trots det väldigt lite folk. Skönt att slippa köa!


Kaninerna var roliga tyckte William. Bianca var dock livrädd för dem.

Efter att ha åkt ett antal attraktioner provade William lyckan, och lyckades!! Han vann på två av tre hjul. Han fick två Lisebergskaniner med sig hem. Störst var nog dock att den STORA Lisebergskaninen kom och gratulerade honom då han vann!

Rabalder-barnens berg-och dalbana. Ser ni Patrik och William i vagnen näst längt bak?

När Bianca vaknade från sin dagssömn blev det även karusellåkning för henne.

Eftersom hon är under 90 cm var åkattraktionerna som stod till buds för henne begränsade, men det gjorde inget. Karusellen var rolig och det fanns många olika saker att åka på. Faster Sara fick snurra mååånga varv i denna karusell innan vår lilla Pärla var riktigt nöjd... =)

William och Linnea tyckte små grodorna var superrolig! (en mcyket vänlig barnvariant av fritt fall)


Att försöka klappa fåglar var minst lika roligt som att åka karusell... =)

Farbror Ralle förgyllde hela besöket genom att bjuda William på sockervadd.

Tack för oss Liseberg.