Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Mustaschmånad

Kategori:

November är mustaschmånad. Då låter vissa män bli att raka sin mustasch och samlar pengar till förmån för prostatacancerfonden. En av dessa är min kära sambo.
Önskar ni bidra till hans insamling kan ni gå in på denna sida och ge ert bidrag: http://fi.movember.com/en/mospace/5213845">http://fi.movember.com/en/mospace/5213845

Men ni får skynda, månaden är snart slut, ni har bara idag på er!

Vi tjejer kan ju inte vara sämre. I lördags agerade vi servitörer och överraskade två glada fina tjejer som var på en salong för att bli fina och partyfixade. Som mustaschklädda italienska servitörer dök vi upp... ;)

Sanddyner

Kategori:

För tillfället är barnens mormor och sambo i Jordanien. De har besökt fina sanddyner och vackra landskap med fina utsikter. De betalade onödigt mycket, de hade kunnat få samma sak här hemma. I söndags besteg barnen sanddyner i vackert landskap, klättrade i träd och såg på utsikten och dessutom tittade de på exotiska fåglar såsom papegojor.
Visst, i Jordanien har de säkert inte utebyxor, vantar, täckjacka och stövlar... Men vi hade mysigt ändå, och vi är inte det minsta avundsjuka och längtar inte det minsta efter lite sol på våra vinterbleka kinder... ;)

Bokbana

Kategori:

Just nu gillar våra barn att bygga saker. Framförallt är det kojor som byggs i alla tänkbara vrår. För någon vecka sedan byggdes det dock en bokbana. Man fick absolut inte nudda golvet och det fanns många vägar att gå. Banan startade i Biancas rum, gick via Williams rum ut till Gillestugan, in i mitt och Patriks rum och runt soffan tillbaka till korridoren...
Det fnittrades mycket under tiden som det byggdes och lektes. Det var dock liiiite svårt för dem att låta bli att springa på de hala böckerna. Behövdes några påminnelser.
När de leker på det här sättet är William "arbetsledare" och Bianca följer "order", åtminstone till en viss gräns. Hon säger dock ifrån rejält om det är något hon inte gillar...
Tro't eller ej så hjälpte de faktiskt till att städa upp alla böcker också. Gillas.

Syskonkärlek

Kategori:

När Patrik åkte iväg till Amsterdam förra söndagen blev William jätteledsen. Han var rädd att pappa inte skulle komma hem igen. Bianca gjorde vad hon kunde för att trösta William. Såhär satt de och tittade efter pappa varpå Willism säger:
"Mamma, det är skönt att ha en lillasyster att gosa med när man är ledsen..."
Även mina ögon blev tårfyllda. Älskade fina ungar!

Juveler

Kategori:

Det är viktigt att känna sig fin. Oberoende av tid på dygnet. Bara för att man är på väg att lägga sig finns det inget hinder för att smycka sig... ;)