Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Om att bestämma själv...

Kategori:

Bianca är i en period då hon testar sin egen vilja och provar vad vi vuxna tillåter att hon bestämmer själv. Kalla det "trots" om du vill, jag väljer att se det just som ett test där hon provar vad det innebär att ha en egen vilja. Jag tycker det är så mycket lättare att handskas med om man tänker så.
Det är mycket "fälv" (själv) och "Kacka!" (Bianca) om man försöker hjälpa henne. Hon kan mycket själv faktiskt, även om det tar lite tid. Hon kan bli så otroligt frustrerad om man hjälper henne när hon inte vill. Tar man tex mat åt henne när hon vill göra det själv kan hon bli så arg att hon helt enkelt vägrar äta...

Den bestämda viljan visar sig till viss del även på dagis. De säger att hon är vääääldigt bestämd. Hon är dock mycket snäll mot sina jämnåriga, men personalen kan få sig en arg blick eller två mellan varven om de behandlar henne som "liten".


Hon lägger sig på mage på golvet lite titt som tätt och "surar", bara för att göra ett statement liksom. Låter man henne vara går det dock över väldigt fort.

Idag när vi var och handlade och skulle gå hem ville hon inte hem. Hon vägrade då helt enkelt att gå och satte sig ner och pillade på lite stenar på trottoaren och satt och ropade hej till alla som gick förbi. Flirtade med alla förutom mamma som fick onda ögat.. :)

En förmiddag i skogen

Kategori:

Idag har det varit en underbar höstdag med strålande solsken. Det har dock varit rätt kallt. Bara 13 grader. Vi klädde på oss och åkte ut i skogen för att leta svamp. Sååå mysigt och alla fyra älskar det! I skogen finns dock mer än bara svamp. Det finns massor av spännande djur tillexempel. Idag hittades det bland annat en groda. Myror fanns det gott om som vanligt, men det gillar inte Bianca.De är väl för många och så har hon vid flera tillfällen blivit påpissad av myror, vilket resulterat i ett obehag för dem. Vi hade det dock mysigt ändå!


Ikväll har vi mumsat svamp. Blev ca. 4 liter. Gott! 
P.s. Vill passa på att gratulera barnens farfar som fyller 65 idag. Grattis!


 

Trädgårdsmys

Kategori:

Det gäller att fånga de fina ögonblicken som bjuds i vardagen. Som igår tillexempel då Bianca satt och åt egenplockade blåbär och äpplen. Härligt med lite trädgårsmys efter dagis.


Vår fina lilla pärla.

Stockholmshelg

Kategori:

Nu är jag hemma igen efter att ha haft en underbar helg i Stockholm med fina tjejer. Igår sprang vi tjejmilen. Det gick riktigt bra för allihop. Kände mig nöjd då jag kom i mål efter 1.03. Regnet öste ner innan start och började igen då vi var mellan 8 och 9 km. Jag och Jill höll samma takt hela loppet. Tusen tack för hjälpen och sällskapet!
En stor eloge till alla som deltog. Ett extra grattis till det gäng vi var där med; Mikaela, Bodil, Marika, Jill, Ica, Nina, Lina och Cecilia! Bra kämpat!

Efter middagen checkade vi in på hotellet och sedan gick vi ut och åt på La Rouch i gamla stan. Ett urmysigt ställe med supergod mat.

Idag var vi även en sväng via Zetas trädgård innan vi begav oss till färjan hem.