Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

"Kusin"

Kategori:

Barnen har fått en kusin. En hårig söt liten sådan. Ikväll var vi och träffade honom för första gången. Han är mörk och ivrig och han heter Rupert.
Såhär ser Rupert ut:
Bianca var lite rädd för Rupert. Och Rupert var till en början lite rädd Bianca. Det är bra med  ömsesidig respekt.
När vi kom hem var det första hon sa: "Jag vill åka till Lupert igen!" Så han var nog inte så farlig trots allt... =)
För vem kan motstå en sån här liten goding?!

Skriva själv

Kategori:

Orden har börjat släppa för William nu. Mitt i allt kan han skriva ord upp till fem bokstäver helt själv. Han ljudar fram bokstäverna och skriver. Ord upp till fyra bokstäver läser han själv. Han har blivit inspirerad av sex- och sjuåringarna på dagis.
Häromdagen ville han att jag skulle skriva ord som han skulle rita och ikväll kom han mitt i allt och visade att han skrivit massor. Det är kul att han är så ivrig utan att vi försökt uppmuntra honom desto mer. Han är så lycklig att han kan. Vår fina kille, det är härligt att se dig så stolt!

Brandman

Kategori:

Vi har en brandman i huset. Det känns tryggt!

Utvecklingssamtal

Kategori:

Idag var vi på utvecklingssamtal avseende Bianca. Dagispersonalen och vi uppfattar vår lilla tjej likadant. Hon är glad, envis, bestämd och en aning dominant.
Hon är en tjej som försöker se till att få som hon vill. Jag hoppas innerligt att hon inte "kör över" andra barn. Hon är dock även omtänksam, så förhoppningsvis kompenserar det att hon oftast vill bestämma och att hon tar för sig.

Hon har en bästa kompis och de två leker JÄMT tillsammans om de båda är på dagis. De lämnar inte varandras sidor. Gullisar!

Såhär såg vår glada, envisa, bestämda, dominanta, knasiga och alldeles underbara tjej ut vid middagen idag...

Angry birds

Kategori:

Morgonens görande av William då föräldrarna är trötta...

Varma minnen

Kategori:

Vissa minnen från Thailandsresan bevarar man närmare hjärtat än andra. Några av dem är de varma kvällarna då barnen fick njuta av sand mellan tårna, plocka snäckor och låta vågornas bubbel kittla mot fötter och ben... Ljuvligt.

Elefantridning och -show

Kategori:

Ännu en raportering från vår resa. Vi var på Elefantridning och -show. Jag har blandade känslor inför sådana "äventyr". Blir alltid lite orolig för om de är snälla mot elefanterna. Elefanterna såg dock välmående ut och stod inte och gungade maniskt eller liknande. William gillade det skarpt. Bianca var mer skeptisk. Hon var lite rädd för de stora djuren.
Det här var en mycket gammal elefant som man inte längre fick rida på. Den fick man bara mata.
En liten gullig bebiselefant, som inte såg så liten ut trots allt då den kom nära...

Ny cykelägare i familjen

Kategori:

Bianca fick en cykel i tvåårspresent av mormor och Kjäll. Hon var dock lite liten för en tvåhjuling då, så därför avvaktades det med inköpet av cykel. Idag fick hon dock sin present. Hon är överlycklig och har suttit på cykeln så gott som hela kvällen. Hon älskar den. Jag tror att färgen på cykeln gör den än mer älskvärd... Ja, för den är ju ROSA! (Precis som medföljande hjälm)

Bianca förstår inte alls hur hon ska komma framåt, men skrattar högt varje gång hon lyckas trampa framåt istället för att bromsa. Övning ger färdighet!

Kontraster

Kategori:

Vilka kontraster;
Igår sparkade barnen sparkcykel på bara gator, njöt av sol och värme och plockade maskrosor. Just det, maskrosor!
Idag vaknade vi till snö.

Jag föredrar gårdagen...

Konstnärer

Kategori:

Barnen har en farbror som är konstnär. I veckan då jag och Patrik jobbade visade Ralle William hur man målar tavlor. Till Williams stora glädje. Se vilka fina resultat:

Påskharar

Kategori:

Rosa servetter kan användas till annat än att torka sig på. Bara fantasin sätter gränser.
Glada små påskharar.

Omtanke

Kategori:

För tillfället verkar sjukdomar dras till oss som flugor. Barnens farmor, farfar och farbror kom till oss i lördags fastän Farfar drabbats av bältros. Söndagen började dock med lite mer action än vi förväntade oss. Farfar svimmade plötsligt och vi fick ringa efter ambulans och han fick åka in till sjukhuset för att säkerställa att allt var som det skulle. Det pratades om kontroll av hjärtat, vilket William tydligen uppmärksammade.
Innan vi åkte in till sjukhuset för att hälsa på ritade William ett hjärta och bad farbror skriva en hälsning som William dikterade:
Barn är så härligt raka på sak.
Som tur var fick farfar komma hem igen relativt snabbt.