Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Baksida

Kategori:

Baksidan av vår tomt har varit en bortglömd del av gården. Denna sommar tog vi dock tag i baksidan och nu används baksidan lika mycket som framsidan. Vi blev riktigt nöjda med resultatet.
Före:

        Här hade vi redan tagit bort de gamla plattorna och rivit det gamla staketet.
 
 
Under:
 
Nu:

Familjetid

Kategori:

Det här året har hittills varit det mest hektiska året i vår familjs liv. Båda barn på dagis, fritidsaktiviteter, nytt jobb för mig med många långa dagar, träning, resor, sjukdomar, kompishäng och avkoppling.Vi umgås rätt mycket tillsammans i vår familj, men det är lätt hänt att dagarna blir vardagar med rutiner och "måsten". Nu till hösten har vi därför kommit överens om att varje vecka ha "familjetid" inbokad i kalendern. Den tiden är ju så otroligt viktig. Under den tiden skall vi som familj umgås utan måsten och bara ägna oss åt varandra och ha roligt. Det hela föregås med ett familjeråd där alla fyra får säga en sak de skulle vilja att vi gjorde och så turas vi om att välja en av de fyra sakerna de olika veckorna. Denna vecka fick William välja och idag har vi därför gjort detta:
(Och ja vi vet att de ska ha flytväst på sig, men när vi kom fram och insåg att vi glömt dem så valde vi att, istället för att vända och åka hem, vara nära barnen och vara försiktiga. De var VÄLDIGT duktiga och försiktiga.)
Bianca tröttnade ganska snabbt på att fiska och högg istället in på picknicken. Eller ja, hon började faktiskt med betet. :)  Vi hittade inga maskar hur mycket vi än letade så det fick bli majs och kokta makaroner. Det gick även hem hos Bianca :).
 
 
Kastspöet vara roligare än att meta enligt William. Det gäller att ha tungan rätt i mun då linan skall vevas in...
Finis.
 
Tyvärr blev det ingen fisk idag, men vi hade en helt fantastisk eftermiddag vid havet. Och tanken med det hela är ju att vi skall umgås och ha roligt och det lyckades vi alldeles utmärkt med.
 
 
 

Cirkusartister

Kategori:

Vi har tydligen två små cirkusartister i familjen. William är akrobat. Han har nämligen lärt sig att hänga knäveck. Bianca säger själv att hon är en "losa ballelina"... ;)

 
 

Golfträning

Kategori:

Williams golfträning har dragit igång igen efter sommaruppehållet. I onsdags följde hela familjen med. Det är så kul att se hur han utvecklas. Han har lite svårt med hur han ska stå, men han är duktig att få iväg bollarna. Lillasyster slog några bollar men sen hittade hon på andra lekar...

 
 

 

Dansshow

Kategori:

Ikväll var jag och barnen och tittade på ett dansframträdande utomhus. Det skadar inte att lära barnen att uppskatta lite kultur. Vi uppskattade det alla tre. William tyckte det var intressant att se hur killarna dansade. Bianca tog återigen upp sitt önskemål att få börja dansa. Tyvärr finns det ingen dansträning för treåringar på Åland. Däremot ska båda barn gå på gympa nu i höst. Vi får köra lite hemmadans istället, nu har vi ju fått lite inblick i några moves. Kommer troligtvis se precis lika graciöst ut som på scenen idag...

Liten blir större

Kategori:

Nu har Bianca gått en vecka på sin nya avdelning. Hon har bytt avdelning från den lilla sidan för 1-3-åringar till stora sidan för 3-6-åringar. Det har varit en omställning för oss alla. Bianca säger själv att "nu är jag en stor tjej, fast lite liten..."
Och det håller jag med om. Vår stora tjej är nog rätt liten...

Bianca 3 år

Kategori:

Idag fyller vår älskade fina pärla 3 år. Du är så underbar och vi njuter varje dag vi får tillbringa med dig. Du är glad, sprallig, envis, bestämd, påhittig, envis, sprudlande, finurlig, bestämd och alldeles förtjusande. (Sa jag förresten att du är bestämd och envis ;) )
Du har humor och gillar att skoja till det.
Du använder mycket kroppspråk då du vill något.
Du älskar att dansa.
Du älskar rosa.
Du säger dagligen att du älskar mamma, pappa, William, Asta, Måga (Monika-dagisfröken) och Hannah.
Du är duktig på att hitta på alternativa sätt att beskriva saker om du inte gör dig förstådd direkt.
Du är en liten retsticka (framförallt gentemot William).
Din favoritmat är korv och pannkakor.
Du använder storlek 92-98.
Du visar siffran tre genom att göra ett "ok-tecken" med handen.
Du gillar att hjälpa till hemma.
Du tar varje tillfälle du kan till att vara med mamma.
Du är ivrig att vara med på allt som händer, oberoende om det är att åka någonstans eller att fixa något hemma.
Du är oftast blyg de första fem minuterna i nya situationer för att sedan komma igång.
Du har respekt för djur och utklädda maskotar.
Du älskar bebisar.
Du leker helst med dockor.
Du gillar att mysa och gosa.
Du vill att saker och ting skall göras så som du tänkt, annars blir det totalkaos.
Du går ofta omkring och sjunger.
Du är duktig på att leka ensamlekar.
Du gillar att pussla.
Du är alldeles underbar.
Grattis på din dag finsaste Bianca! Älskar dig! ♥
 
 
 

Kompiskalas

Kategori:

Bianca är så nöjd med sitt kompiskalas. Det blev så som hon önskat. Två timmar går fort när man har så många härliga barn på besök. Bianca hade önskat att "rosa" till sitt kalas. Jag gjorde vad jag kunde. Rosa kokosbollar med rosa strössel och melonkakor gjorda av vattenmelon formad av pepparkaksformar. Leilas halloncupcakes kan jag rekommendera att ni bakar... mums!
Jag och barnen hade gjort en glasskiosk och alla barn fick en varsin peng som de fick komma och köpa glass för. Man fick välja glassmak och tillbehör efter sina egna smaklökar. Kunderna Bianca och Asta gillade jordgubbsglassen bäst. Och strössel. Alla sorter som fanns. Gullisar.
Smilla och Livia njuter av glassen. (Eftersom jag inte vet om Lokes föräldrar vill att jag lägger in bilder på honom låter jag bli att göra det.)
Bianca ville inte ha någon av de klänningar jag föreslog till kalaset utan ville vara Pippi, och opartisk som jag är, tycker jag hon var en alldeles bedårande Pippi.
Det blir mycket fnitter med sex treåringar vid ett och samma bord. Härligt! Att de är jämngamla verkar göra att de har samma humor. Det skiljer endast 3 månader och en vecka på den äldsta och den yngsta i detta glada partygäng.
Försök att lyckas fånga sex treåringar på samma kort om du kan... Fem av sex är inte så illa. Att få dem att titta in i kameran är överkurs... ;)

Tusen tack alla som förgyllde Biancas kalas!

Temapresenter?

Kategori:

Idag har Bianca haft sitt kompiskalas. Hon är supernöjd! Underbara fina vänner som hon har så roligt med. Just nu sitter hon och leker med sina presenter som hon packar och packar upp igen. Jag anar ett mönster på de saker som just nu ligger framme... ;)

Skattkista

Kategori:

Gården på barnens dagis har förgyllts med ett skepp. Där finns en kanon och kikare. Jag och barnen har idag snickrat lite med vårt spillvirke från staketet och har gjort en skattkista att ha i skeppet. Säga vad man vill, några snickare är vi inte, men den är gjord med glädje... ;)
Några stenar fick också lite guldfärg på sig. De får fungera som guldklimpar i kistan.

Sommarregn

Kategori:

Definitionen av ett varmt sommarregn?
Lättklädda barn med paraply i studsmattan.

Sommarstänk

Kategori:

Sommarstänk är ju så härligt. Varmt i vattnet och glada miner. Underbart!
Vi fortsätter njuta av sommaren ett tag till. Nästa vecka börjar dagis och jobb och vi är därmed tillbaka i vardagen. Men innan dess skall vi väl hinna med lite mer vattenstänk.
 

Slangbella

Kategori:

Vi hittade en aktivitet på Kolmården som hela familjen gillade; slangbella. Det var hur kul som helst även om det inte gick att få ner måltavlorna (vi träffade turligt (el. skickligt?!) nog flera gånger).