Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Åre

Kategori:

I böran av december var vi i Åre och myste med familjen Pettersson. Det var några riktigt sköna dagar. Det är skönt att hänga i långkalsonger och mössrufsigt hår. Bianca tyckte dock inte om snön. När vi var iväg och åkte pulka stod eller satt hon längst ner i backen och skrek att hon ville hem. Det där snöogillandet verkar hålla i sig för henne även i år. Årets snötäthet här hemma passar henne således alldeles utmärkt.
William däremot gick upp i backen otaliga gånger för att tjoande kunna åka ner på alla fordon som stod till buds.
Som synes gillade även Milton snö.
De hade spolat upp en skridskobana på torget i Åre som vi kände att vi måste prova. Mysigt med all snö, gärsgård, julmusik, glögg och pepparkakor.
Vi var upp till Copper Hill på söndagens fikabuffé. Vilken utsikt!
Där fanns ett lekrum med utklädnadskläder, rithörna, bio och ansiktsmålning.
Cowgirlen Mini och en läskig William.
Bianca hittade en jämnstor kompis. Den var dock lite stel, inte så pratglad men verkade kunna uppskatta det där med att ta det lugt.
Efter Copper Hill gjorde vi ett stopp på Åre Chokladfabrik. Där stannade vi ganska länge... Det var rätt trevligt där med alla smakprovsmöjligheter och alla fina strutar...
Väl hemma igen lekte jag och tre av barnen lite med kameran, det var roligt!
Två av mina fina tjejer, Bianca och guddottern Molly.
Busen Milton tyckte det var superroligt att fotograferas. "Meja, meja!" skrattadet han.
Tusen tack familjen Pettersson för att vi fick komma och besöka er. Vi kommer gärna igen!

Dukning

Kategori:

Idag fick William duka hur han ville till middagen. Resultatet:


Man vet att det är dagen före julafton...

Kategori:

...då det är knoppar på blåbärsbusken...

Julhälsning till er alla

Kategori:

I år skickar vi inga fysiska julkort, istället vill vi sprida lite julglädje till er alla genom en glädjande dans till er från oss:
 
 
Hoppas ni alla får en fantastisk jul och ett underbart nyår!
 
Stor kram från oss!
 

Hulken

Kategori:

Ni minns den där gröna mannen som är otroligt stark va?!? Om inte så kan ni komma hem till oss och träffa honom nuförtiden. Han flyttade nämligen in hos oss idag...
 
 

William 6 år!

Kategori:

Idag fyller vår älskade kille 6 år. Jag kan inte förstå att han blivit så stor. För tillfället är det mycket monster, zombier och andra läskiga saker som tar upp vår sons tankar, teckningar och lekar. Lego och Star Wars är lika populärt. Han är nog inte så liten längre, även om vi föräldrar inte känner att vi hunnit med. Han kan hela alfabetet och läser och skriver ord självmant. Han gillar att lära sig nya saker och han har ofta långa utläggningar om varför saker och ting fungerar som de gör. Han växlar mellan att vilja vara stor och kunna allt själv och liten och vilja sitta i famnen och ha hjälp med mycket. Precis som det ska vara då man är sex år. Han är mycket medveten om vad han gillar och ogillar. Han är medveten om vad som är rätt och fel. Han är dock rätt omedveten om hur högljudd han kan vara...
Han blir lätt exalterad och då han blir riktigt glad kan han inte stå stilla eftersom det spritter så i benen på honom. Han är full av bus och hittar gärna på knasigheter. Han är oftast supermysig med sin lillasyster. Vissa stunder behandlar han sin lillasyster som en prinsessa som får bestämma allt och andra stunder är han dominant mot sin lillasyster.
Han är stolt över att det senaste året ha vågat börja vara hemma hos kompisar utan oss. Han är stolt över att han har fyra tänter lösa. Han är bra på att vara stolt över sig själv då han lär sig något nytt.
 
Grattis på din stora dag finaste William! Vi älskar dig så mycket. Hoppas du får en alldeles underbar födelsedag!

Varm i hjärtat

Kategori:

Det har varit några dagar av kaos för mig. Tidsschemat har inte hållit. Det har helt enkelt varit för mycket att göra på dygnets 24 timmar. Avseende jobbet vill jag inte ens räkna hur mycket jag jobbat och hur mycket det är kvar, men även privat rusar det på.
I måndags kväll började jag baka kladdkaksmuffins till Williams dagisbjudning vid kl. 22 på kvällen. Pust... Ute i god tid... Ehum...
I tisdags skulle jag ordna julgåvor till dagisfröknarna och julpynta samtidigt, det gick sådär... Knäcken blev bränd, sidenbandet tog slut, cellofanet gick sönder och så hände detta;
Mina nyinköpta fina stora glaskulor... Plötsligt var det en mindre... Fyra blev tre och jag blev matt.
I går var barnen sjuka och fick vara hemma från dagis. Jag var till jobbet och hämtade datorn innan Patrik åkte på jobb och åkte då även till dagis och lämnade julgåvorna och hämtade hem lite kläder. Fint tänkte jag, det börjar gå bra nu. Skönt... Väl hemma försökte jag jobba lite och torka näsor och underhålla sjuka barn. Då slår det mig plötsligt: "jag har skrivit fel namn på en dagisfrökens kort!" Meeeeeeen! Ringa till föreståndaren och erkänna... Pinsamt. Barnen har tillsammans åtta fröknar. Sju av dem var rätt, den åttonde råkade bli en fröken på en annan avdelning... Hon blev säkert glad, medan vår fina fröken undrade nog vad hon gjort för fel... Suck. 
Efter detta började det dock ordna upp sig. Det hände saker som gjorde mig så varm i hjärtat att jag blev tårögd. En f.d. kollega som jag träffade när jag var och köpte glaskulorna i måndags plingar plötsligt på dörren och levererar choklad och vin till mig med en hälsning om att jag verkade ha en då tuff dag i måndags och så ville hon önska god jul. Åh, finaste vad glad jag blev! På eftermiddagen fick jag ett samtal som gjorde mig så glad och idag då jag kommer till jobbet står denna på mitt skrivbord:
Min älskade moster har försett mig med en ny glaskula! Blev tårögd av glädje. Jag som hållit på att försöka intala mig att fönstret nog var fint med de kulor som förhölls hela...
Vilka underbara omtänksamma människor jag har runt mig. Ni är helt fantastiska! Tack för att ni lyfter mig med er värme när jag snubblande kommer rusande. Love you!

Lucia

Kategori:

Igår var det lucia. En mysig högtid med en massa ljus och fin sång. William hade inte sagt att han ville vara uppklädd denna dag, men när vi stod i hallen på väg till dagis och Biancas luciakrona togs med var det plötsligt väldigt viktigt att få vara stjärngosse. Vi hade dock bara en för liten strut hemma. Som tur var sov vår räddare i nöden över hos oss denna natt. Mormor hoppade i bilen och införskaffade strut och stjärna som hon levererade till dagis. Tack!

På jobbet möttes jag av en skäggig lucia och hans tärnor, tomtar och stjärngossar. Underbar start på jobbdagen. Vid två kom även Ålands lucia med följe och förgyllde vår banksal för en stund. 

På kvällen var vi ner på stan och tittade på stadens luciatåg. Mest intressant var djuren och så spanades det ivrigt efter Wilma som var med i gruppen "Dunderdans". 

William hade stjärngossestruten när vi gick hemifrån, men tröttnade efter ca 15 minuter. 
Bianca ville inte vara lucia över huvudtaget, men för någon dag sedan var hon dock mycket nöjd över sin mundering.

Kvällen avslutades med sedvanlig glögg hemma hos min mormor och morfar. En mysig tradition. Så även om just vi inte bidrog så mycket med ljus och sång så hade vi ett lyckat luciafirande. 
Idag nalkas betydligt otäckare saker... William ska ha 6-års kalas med temat läskigt... Jag vet inte vad som skrämmer mig mest; spindeltårta och blodiga muffins eller 10 monster-utklädda killar...  Ber att få återkomma om det.


1 år

Kategori:

Det är idag ett år sedan Patrik gick ner på knä och friade till mig. Ett år som varit mycket händelserikt och annorlunda. Till och med frieriet blev annat än det var tänkt. En lunch på Indigo med vardagsfixad sambo byttes ut mot sjukhusmat och nyopererad sambo. Mitt ja till Patrik var ärligt menat även om jag vid tillfället var hög på smärtlindring och började fnittra då han gick ner på knä. Jag vet att Patrik menade vad han sa just då, för helt ärligt, man är inte sitt vackraste och charmigaste jag då man är nyopererad... Och trots det var det just då han friade till mig. 
I dag kl. 12.12 levererades 10 fantastiska rosor till mig på jobbet. Underbart!
Om sju månader gifter vi oss. Jag är sååå förväntansfull!
Eftersom siffran 12 hittills fungerat för oss valde vi att även låta den bli vår bröllopsdag. (Vi förlovade oss 12.12.12 kl. 12.12, William är född i månad 12, Bianca är född den 12/8.)
Nu får det bli lite mys här hemma. Och kanske 12 pussar och kramar... 😉


Tåludd

Kategori:

Hur gör du om du upptäcker att du har tåludd då du tar av dig strumporna?
Bianca utmanar dig i den ultimata ta-bort-tåludd-positionen. Vågar du anta utmaningen?! ;)Logisk slutsats

Kategori:

Eftersom kläder är ett stående argumentationsämne i vårt hus tänkte jag mentalt förbereda Bianca på klädkraven inför vår Åreresa. Jag sa därför:
"Bianca, när vi åker till Åre måste alla ha mycket och varma kläder på sig. Du kan inte bara ha klänning och leggings där. Du kommer behöva ha leggings, mjukisbyxor, ulloverall och din vinteroverall för att inte frysa."
Bianca (lite distré): Mmmmm....
Patrik bad henne återberätta och frågade om hon hört vad jag sagt varpå hon svarade: "Ja, Du sa att jag inte behövde ha galonisar..."
Hahaha! Ni förstår att vi inte alltid har det så lätt i vår argumentation... Hahaha!

Myshelg

Kategori:

Den här helgen har gått i mysandes tecken. Middag hos Helins igår och brunch med Wiklundstöserna idag. Avslappnat och skönt. 
Hos Helins ville de flesta barn bli ansiktsmålade. Tjejerna med inspiration från Monsters high och William från Star Wars.

Bianca försöker göra som sin stora idol Wilma...


Sen ville Bianca sova över. Hon gjorde sig klar och gick och la sig och Wilma läste saga...
...men när vi andra stod i hallen med skorna på så ångrade hon sig och kom med hem i alla fall. 

I eftermiddags blev det pepparkaksbak. Fin avslutning på en avslappnad helg.


Nu är jag nyss hemkommen från ett träningspass så jag kan med gott samvete slappa i soffan resten av kvällen. Skönt. Skulle inte orka något annat just nu. Ja, det skulle vara att smaka på någon av de där pepparkakorna då...