Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Sött uttryck

Kategori:

Idag har det varit slask och plask ute. Plusgrader och regn. Men det stör inte barnen. Ikväll när vi var och hejade på Patrik då han spelade innebandymatch ville Bianca hoppa i vattenpölarna på väg in i idrottshallen. Hon pratar dock inte helt rent utan det lät såhär;
 
"Mamma, Kacka hoppa nattenpölor!"
Det är roligt med "nattenpölor"... ;)

Tanduppdatering

Kategori:

Igår var vi till tandläkaren en tredje gång med anledning av tandolyckan. Eftersom Bianca inte verkar ha jätteont av tanden beslutade tandläkaren det att det inte blir någon operation i det här läget. Vi skall istället på återkoll om 8 veckor. De vill ge tanden en chans att komma ut av sig själv och då är tid det enda som hjälper.
Jag tycker dock att tandköttet vid tanden är väldigt rött, men det var ingenting som tandläkaren reagerade på.
Nu får vi bara hoppas att tanden klarar hela resan utan komplikationer.
 
Hittade en så härlig bild på vår lilla tjej där sommarens solstrålar fortfarande dröjt sig kvar på hennes kinder:

Vårt resesällskap

Kategori:

Vi kommer som sagt att vara borta tre veckor (inklusive resor). Sju dagar kommer vi att föräras av sällskapet av min moster Gitte och hennes man Micke. Det skall bli såååå roligt!!
Hela familjen ser fram emot lite häng med dessa två. Barnen älskar båda två och jag och Patrik har alltid kul med dem. Jag och Patrik kommer nog få kämpa lite för att barnen inte skall störa dem heeela tiden. Det är tur att det finns ett rum i huset där vi bor som har egen in och utgång... En nödutgång helt enkelt för stunder då man vill vara för sig själv... Jag tror det rummet är som klippt och skuret för vårt resesällskap.
Men lilla Malte får stanna hemma. Det där med att flyga i flygplan är inte riktigt hans grej... :)
Catch the wind...

Packning pågår

Kategori:

Fyra personer, tre veckor.
Det ser ut som om vi klarar målet att bara ha två incheckade väskor, två handbagage (där den ena är en barnväska med underhållning för barnen) och en vagn...

Vi kommer trots det ha plats att handla lite på plats om vi vill eftersom vi i den ena väskan har ett stort blöjpaket nerpackat.
Nu hoppas jag att vi inte glömt något. Men då får vi handla lite till i så fall... ;)

Om en vecka...

Kategori:

... sitter vi på ett sånt här:
 
För att landa här:
Om det känns jobbigt? Jag skulle ljuga om jag sa ja...
Jag ska försöka hålla er uppdaterade. Häng med!
 
 

På bättringsvägen

Kategori:

Under december och början på januari spydde Bianca åtminstone en gång i veckan. Vi sökte läkarvård för det eftersom vi insåg att det inte var magsjuka. Det visade sig att det var körtelfeber. Troligtvis spydde hon pga förstorad lever och njure (vilket är ett av de symptom man kan få vid körtelfeber). Nu har hon inte spytt på tre veckor och idag var vi på återkontroll till läkaren och hon kunde då konstatera att Biancas lever och mjälte var normalstora. Skönt!

Som grädde på moset ser det idag ut som om tanden är på väg tillbaka. Tandköttet är riktigt spänt och det ser ut som om den vore på väg tillbaka. Hoppas, hoppas!
Vår lilla tjej behöver verkligen inte fler läkarbesök nu. Inga fler blodprov med gråtande panikslaget barn, inga fler situationer då jag måste hålla i henne mot hennes vilja för att de ska se i hennes mun och inga fler tillfällen där de ska försöka röntga henne och vi alla tillslut gråter och är svettiga av utmattning utan att ha fått en enda bild tagen.
Eller just ja, på måndag ska vi till tandläkaren igen... Men sen, sen får det vara slut med vår bekantskap med de vita rockarna för en lång tid framöver.

Kvällsåk

Kategori:

Ikväll klädde jag och William på oss varma kläder, packade skridskor och hjälm i en väska och gick hand i hand till utebanan vid ishallen. Mysigt att få prata bara vi två, få lyssna på hans funderingar och bara vara vi.
Vi körde lite kull, lite tävling och bara gled omkring på isen, innan vi packade ner skridskorna i väskan och hand i hand gick hem igen.
Mysig kvällsaktivitet.

William 5 år

Kategori:

Nu har vi varit på femårskontroll med vår femåring. Han är 110cm lång och väger 18 kg.
Han är pysselkung och har en master i eftertänksamhet. Han är beskrivningen av finurlighet och han har köpt alltför många byxor med myror i. Han är rutinmänniska och han är familjekär. Han är busig och han är lugn. Han är bokstavs-slukare och står för tillfället på pallplats då man tävlar i kategorin humör... Han är fem år och han är alldeles underbar.
Älskar dig!

Vår tandlösa gumma

Kategori:

Idag har vår tjej börjat äta, skönt! Och äntligen ler hon och är sig själv igen.
Ja, förutom att leendet ser lite annorlund ut förstås...
Vår söta lilla tandlösa gumma.
 

Stackars liten

Kategori:

Vi har det lite tungt för tillfället. Tyngst av oss alla har Bianca det.
Hon ramlade på dagis igår, vilket resulterade i en akuttid till tandläkaren. Troligtvis slog hon den boll hon hade i handen mot sin vänstra övre framtand. Annars slog hon tanden i något annat. Tanden sitter i vilket fall som helst inte där den borde sitta. Det blödde massor ur munnen på henne. När vi kom till tandläkaren meddelade hon att tanden inte gått av eller slagits ut, den hade slagits IN. Hela vägen in i tandköttet. Stackars liten.
Hon ser ut som en sexåring med en framtand borta. Den syns inte det minsta utan har åkt hela vägen in. Rör man försiktigt vid näsborrsöppningen så känner man att den tryckts så långt upp.
Hon ser idag ut som om hon skulle snusa när hon har munnen stängd. Det är så svullet och tanden tar ju även den plats där innanför.

Av förståeliga skäl har det varit dåligt med intag av föda och dryck sedan det hände, men ikväll fick vi i alla fall i henne vindruvor och saft. Hon får äta vad hon vill bara hon äter något.

Vi ska nu tillbaka till tandläkaren i början på nästa vecka för att se hur det ser ut. Det är nämligen 50/50 att tanden tar sig ut tillbaka. Om den då inte börjat röra sig åt rätt håll så kommer de söva henne och dra ut tanden. Usch!
Jag struntar i att hon får gå utan tand tills hon är ca sex år. Jag har däremot svårt med att de ev ska söva min lilla tjej. Plutt. Får ont i hjärtat...
Nu håller jag tummar och tår för att den där rackarns tanden börjar röra sig neråt under helgen. Dessutom hoppas vi att den permanenta tanden under klarat sig från skador.

Vår goa, fina, spralliga tjej som inte vill prata mer än nödvändigt nu, men som trots det går omkring och sjunger "Här kommer Pippi Långplump..." Det gäller att vara tapper... Jag tror bestämt att mamman är mer spak än vad dottern är...

Julutsopning

Kategori:

Igår var det tjugondag-Knut och då ska julen sopas ut. Vi har inte infört i vår familj att barnen klär ut sig och går runt i grannskapet. Däremot fick de sopa ut julen på dagis idag.
William ville inte klä ut sig, men jag lämnade piratkläderna på facket på dagis i alla fall. Det var tur för han hade haft väldigt roligt som pirat sen. Bianca däremot ville klä ut sig redan på morgonen, så henne lämnade jag på dagis som alias "Pippi Långpump"...

Vinteraktiviteter

Kategori:

Fastän vi har en vinter med mer snö än vanligt har vi varit urdåliga på att komma iväg på vinteraktiviteter. Det har dock blivit lite skridskor och lite pulkabacke, men inte på långa vägar så mycket som man skulle ha kunnat. Nu får vi ta oss i kragen innan det vita landskapet överger oss för denna vinter.

Bröllop

Kategori:

På Williams femårsdag slog min mamma till med sin fästman och gifte sig. De hade varit förlovade i 12 år och nu var det dags. Ingen visste om det på förhand, utan det hela berättades vid kl. 18.30 på kvällen den 20.12.2012. Vi fick då en inbjudan till vigsel kl. 20.12 i ämbetshuset.
Vi hoppade alla ur mjukisbyxorna och i klädsel mer lämplig för borgelig vigsel.
 
Fortfarande ogifta i ca 14 minuter till...
                 Brudbuketten:
                        Brudparet med sina barnbarn:
Alla som närvarade vid vigseln; Brudparets barn och barnbarn. Tyvärr saknades Daniel, men det är svårt att komma från England med kort varsel...
                      Beringade:
Grattis mamma och Kjäll!
(För er som undrar så har mamma fem fingrar på båda händerna även om det på denna bild ser ut som om hon bara har fyra fingrar på sin högerhand... ;) )

Julkortsfotografering

Kategori:

Det blev lite sisådär med julkorten i år. Jag försökte ta lite kort den 10 december men de blev inte så lyckade. Åtminstone inte om man vill ha bilder där barnen tittar in i kameran och ser något så där samarbetsvilliga ut... Här är två smakprov av de ca 20 bilder som jag tog...
Fast å andra sidan är det här verkligheten...
 
Några nya bilder blev inte heller tagna, eftersom jag hamnade in på sjukhus 12 timmar efter detta. Men vad gör det? Julen kom, trevligt hade vi, myrorna i brallorna är kvar och jag är på banan igen. Nu får vi se vad 2013 har att bjuda på. Med dessa två under samma tak vet man aldrig vad för bus som händer härnäst. Det kan vara jobbigt mellan varven, men mestadels är det helt fantastiskt!