Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Kolmården

Kategori:

Det var ju inte bara kalas och nappavlämning på Kolmården, det var ju förstås även en massa fina djur och gjorde andra skojsigheter.
Bamses värld var populärt hos barnen- liksom Kulmården med alla spännande klätterställningar.
Det var kul i Bamses hus. De äkta varorna var dock lite läskiga enligt Bianca och William ville inte ens hälsa på dem.
Ni ser fågeln som flyger över publiken va?! Rovfågelshowen var MYCKET sevärd. Häftigt vad de kan få fåglarna att göra.
En trött liten pys
Barnen gillade linbanan och William ÄLSKADE Delfiin expressen (En minivariant på berg och dalbana). Det var så pass lite folk då vi åkte att det bara var att springa runt och åka igen. Perfekt.
Bianca var för kort för berg och dalbanan och fick nöja sig med tekopparna och elbilarna.
Sjölejonen dansar loss
Delfinshowen Life levererade. Vilka fantastiska djur!
De vackra tigrarna gjorde inte många knop. De låg mest och glassade i solen.
 

Rosa kalas

Kategori:

För er som känner Bianca så är det ingen överraskning att hon älskar rosa. Hon säger själv att hon "älkal losa". Sara och Ralle kan inte vara med på Biancas födelsedag och ordnade därför ett överraksningskalas till Bianca då vi träffades i Norrköping. Mitt i allt var det uppdukat med rosa servetter, rosa maränger, rosa klubbor, rosa kokosbollar och framförallt en
                                                      ROSA KITTYTÅRTA!
        En rosa klänning kan man bli såhär glad för!
Egna Pippilakan var även de uppskattade!
      Och den här kreationen var ju en fullträff...
Vår fina tjej som snart är tre år gammal.
 
Tack Sara och Ralle för att ni fixade så fint för Bianca.
 

Nappfri!

Kategori:

Nu är vår lilla tjej nappfri. Hon har länge planerat att ge sina två sista nappar till delfinerna på Kolmården. Veckan innan vi åkte ändrade hon sig och skulle istället ge dem till Lille Skutt. Det blev både och.
På fredagen när vi kom till Kolmården såg vi Bamses nappkista och hon gick med bestämda steg och hämtade nappen, sög snabbt på den och kastade den sedan i kistan så Lille Skutt skulle kunna ge den till ledsna bebisar.
 
På lördagen var det dags för delfinshow. Hon var helt inställd på att ge napparna och vi pratade med personalen innan Och de var därför beredda att hjälpa till efter showen. Showen var mycket mäktig och fin. Den var dock lite för mäktig för Bianca och hon blev lite rädd. Därför ville hon inte ge nappen då showen var slut och tjejen från Kolmården kom för att hjälpa oss.
Vi gick då till Lagunen där delfinerna simmar då de inte är med i showen. Där fick hon se en delfinunge med sin mamma och hon ändrade sig då och ville ge nappen. Patrik fick då lyckligtvis tag i en kille som var med i showen så vi fick komma och lämna den sista nappen. Lite fundersamt gav hon den då killen lovade ge nappen till delfinbebisen Pärla och hälsa från Bianca. Därefter gick vi tillbaka till lagunen och Bianca strålade och var så lycklig då Pärla kom simmandes nära glaset. Bianca funderade dock varför Pärla inte hade nappen i munnen... Men hon förstod att Pärla skulle få den då hon skulle gå och lägga sig... Bianca fick gå och köpa sig en egen Pärla i form av ett delfin-gosedjur som hon nu sover med istället.
Det har gått bra att sova utan napp. Lite sorg och tårar har det varit, men bara då hon varit trött och skall sova. Hon är så duktig. Bianca har tidigare varit en stor nappnarkoman, så det här är stort för henne. Det är tur att vi inte har en extra napp att ta till, jag är lite för blödig nämligen och då finns det risk att jag gett med mig då hon varit ledsen. Ikväll när hon skulle sova var hon ledsen och grät och snyftade "Mamma, jag vill inte vara en sån här stor tjej..." Sen somnade hon sött. Vår duktiga lilla tjej...
Det känns bra att hon gav napparna självmant och nu får vi hjälpa henne komma över vanan att ha nappen då hon somnar. Själva sovandet verkar nämligen inte vara några problem alls.
Vår lilla tjej har visst blivit lite större...

Nya glasögon

Kategori:

Idag hämtade vi ut Williams nya glasögon. Han är såå nöjd med sitt val.
(Här ser man även hur ljust hår han fått i sommar, vår lilla ljusa kille)

Grattis morbröder och farbror

Kategori:

Två av barnens morbröder och deras farbror har alla fyllt år i juli.
När farbror Ralle var här i juli och hjälpte till med barnen tog jag en bild som på honom som enligt mig fångar Ralle:
 
Vi lyfter på hatten för våra fina mor- och farbröder:
 
GRATTIS!
 

Sommarbarn

Kategori:

Idag tog jag lite bilder på barnen. Lite somriga och lite solbruna. Finisar.
 

Roliga dagar

Kategori:

Nu har underbara familjen Brander lämnat oss och våran ö. Vi har haft roliga dagar och pratsamma kvällar och nätter. Vi uppskattar er enormt och det känns helt rätt att just ni är Williams gudföräldrar.
Förutom att njuta av deras fina inre förevigade jag deras fina yttre.
Vincent:
Ottilia:
Algot:
 
Tusen tack för de här dagarna. Nu mår jag bra i själen. Barnen frågar redan när ni skall komma tillbaka och det var 1,5 timme sedan ni åkte.
Njut nu av er fortsatta semester och kom ihåg att dansa! ;)
 
 
 
 
 

Pirater i sjökvarteret

Kategori:

Idag hade vi fyra pirater med oss som letade efter en skatt i sjökvarteret. Barnen tyckte det var roligt även om det blåste lite kallt vid tillfället.
Tatueringsstudio
En Kitty-pirat
Här tränar de på att svinga med sitt låtsassvärd innan de går iväg på skattjakt.
Ottilia blev lite fundersam över alla rörelser som pirattjejen ville att de skulle göra.
En ledtråd fanns i vattnet
Vår minsta pirat blev lite trött i benen
För att få ytterligare en ledtråd för att hitta skatten skulle barnen spika i spikar.
Se fickbarnen viska sina fulaste ord i en burk och stänga in dem så de inte behövde använda dem igen.
William viskade "idiot"... Det är definitivt ett ord man klarar sig utan.
Sen blev det dragkamp
Och tillslut så hittade de skatten och alla barn fick ta en varsin guldpeng (med choklad i). Härligt!
 

Tjejbus

Kategori:

Jag och tjejerna gick och busade på skolgården i förmiddags. Det var linbana, gungor och klätterställningar. Vi åkte även rutschkanan en gång, men eftersom den var så varm ville tjejerna sitta i min famn. Det blev bara ett åk, för...ja...den var VÄLDIGT varm... ;)
Bianca lärde sig även att ge fart själv. Roligt!

Målet eller vägen dit?

Kategori:

Ja, vad är egentligen roligast? Ofta är ju målet en höjdpunkt, men det tar i regel lite tid att komma dit och då gäller det att ha roligt och mysigt på vägen dit och hem också. Kaninungarna på Lilla Holmen är gulliga, men det fnittrades mer på vägen dit än det gjordes på plats.

Geocaching

Kategori:

Idag var vi på skattjakt och picknick. Vi tog sikte på en skatt uppe vid vattentornet och packade picknickväskan. Barnen var duktiga att leta och efter en stunds letande hittade de den gömda skatten. Barnen kom fram till att vårt letande team skulle heta "Angry Birds och Kitty-piraterna"....
Efter att vi hittat skatten satte vi oss uppe på berget och spanade in alla båtar och färjorna som la till nedanför oss. Det är fint att äta lunch med sån utsikt.

 

Nya färdigheter

Kategori:

Idag vågade Bianca stå och gunga för första gången. Det var lite sisådär med att få fart själv, men hon var nöjd att hon kunde gunga. Hon ser plötsligt så stor ut... Lilla gumman..

Det där scheljudet

Kategori:

Bianca har svårt med scheljudet. Eller hon kan inte säga det alls rättare sagt. Hon säger "H" istället. Det är rätt svårt att förstå för dem som inte vet koden. men det låter rätt gulligt. Det är hönt när man krusar henne på ryggen, hon kan hälv och om ni undrar så är det här en hed:
 

Smilla 3 år

Kategori:

För 1,5 vecka sedan var vi på poolparty till Smilla. Det var underbart väder den där dagen. Vi fick en smaskig hästtårta och vi fick alla passa oss så inte födelsedagsbarnet förtrollade oss när hon kom farande... ;)
Grattis igen Smulan!

 

 
 

Cykeltur

Kategori:

 

Ikväll tog jag och barnen en cykeltur runt stan medan Patrik och Mats gick på fotboll. Det är ju inte varje dag det är Europa league-match i Mariehamn. Heja IFK Mariehamn!
Bianca har nu fått in knixen på cyklingen och det går riktigt bra. Det är härligt med sommarkvällar!

 Sommarbarn, sommarkväll och sommarknän...
Ha,ha! Knasboll...

Busiga sommarbarn

Strandhäng

Kategori:

I söndags var vi på Lilla Holmen. Det var bara Sara som var modig nig att bada. Vi andra kände på vattnet och njöt av värmen.
Jag förundras varje år av att barnen inte verkar tycka det är jobbigt när det är sand överallt. På händerna, i håret, på hela kroppen... De verkar bara njuta av stunden. Vilket ju är fantastiskt att kunna göra. Själv ligger jag helst på en filt för att inte ha sand på fler ställen än fötterna. Man börjar kanske bli gammal... ;)

Besök från Skåne

Kategori:

Vi hade några fantastiska dagar då fina familjen Tyrberg var på besök hos oss. Vi hann med rätt mycket och Bianca var lycklig då hon både kunde leka med Signe (3 år) och mysa med Ester (4 mån).
Första dagen var vi ut till Eckerö på viltsafari.
Bianca var mer intresserad av att titta och känna på Ester än vad hon var av djuren...
Våra fina tjejer spanar efter Lambi. Det fanns fyra små Lambi-bebisar.
William matade strutsarna. Tyvärr verkade de (även i år) tycka att hans fingrar såg lite goda ut. Det är tur att de inte har tänder.
Sen blev strutsarna oanständiga. Så vi åkte vidare...=)
Vi åkte till stranden i Kärringsund. Tog otroligt fina bilder på tjejerna. Jag väljer dock att inte lägga upp dem med anledning av bristen på kläder... =)
Pyjamasmys. Och Bianca fixar i vanlig ordning sitt hår...
Tandbortsrace!
Det blev en tur till "Uffe på berget". Aningens läskigt att gå upp i det där tornet...
På äventyrsgolfen fick William visa vad han lärt sig på golfkursen han gått nu under försommaren.
Tjejerna väntade duktigt på sin tur
Här ser man hur Biancas tand vuxit ut. Den är där, men har vuxit snett. Det gör absolut ingenting, jag är glad att den inte behövde dras ut.
Ja, barnen hade ätit glass innan... =)
Lite hjälp kan man behöva få då man inte spelat tidigare.
 
Tusen tack för att ni kom fina Fredrik, Sara, Signe och Ester. Det var superkul! Vi får göra vad vi kan för att få till lite mer täta träffar framöver. Det är synd att Skåne och Åland ligger så långt ifrån varandra...

Guffarmys

Kategori:

Biancas gudfar är supersnäll och hjälper oss. Bianca ville vara snäll tillbaka och gick och mumsade jordgubbar med honom. Lite mys med guffar är aldrig fel.