Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

BFF

Kategori:

Bianca har många fina vänner som hon älskar. En av dem har dock en alldeles speciell plats i hennes hjärta. Asta och Bianca har varit bästa vänner sedan de var 1,5 år gamla. De gör allt tillsammans bara de har möjlighet. Plockar en av dem två smultron ger de per automatik det ena till den som inte har något. Hämtar de en spade för att leka i sandlådan tar de per automatik två. De pussas och kramas och skrattar och tröstar varandra. Dagispersonalen säger att de aldrig sett något liknande i så tidig ålder.
Det är fantastiskt att se dem tillsammans och jag blir alldeles varm i hjärtat av deras sätt att vara mot varandra.
Igår kväll åkte vi till Astas fantastiska sommarstuga och njöt av god mat, fiske och vänskap. Bianca vill redan åka tillbaka och säger att hon saknar Asta.

 
 
 

Midsommar

Kategori:

Vi firade midsommar på Kumlinge precis som vi brukar. Det var härliga dagar tillsammans med familjen Helin, Rundberg och Pettersson. 8 vuxna och 9 barn.
Marika och jag tog med de barn som ville och åkte iväg på årets blomplockning
Sen gjorde vi kransar till alla barn som ville ha
Lunchdags
Den lek som lektes mest under helgen var nog "Under hökens alla vingar kom"
Det lektes även godislekar där det gällde att hålla händerna bakom ryggen och komma först till nappen.
Det där med händerna bakom ryggen var lite svårt för vissa...
Biancas var som en magnet på sin stora favorit Wilma
Vi var med och drog upp kommunens midsommarstång
VIi hade mys på stranden och kastade pil i flera timmar.
Lite egentid med favoriten
När vi vuxna körde femkamp hade vi barnen som hejaklack
Bra fångat Daniel!
Paret Pettersson in action
Det skulle svingas någon boll med hjälp av en blå plastmojäng...
Laget bands ihop inför en stafett.
Och vem var det nu som vann?!? Tjejerna eller killarna? Det råder delade meningar om det om man säger så... =)
Efteråt testade barnen på att femkampa.
Och sen var det ju såå kul att även vi vuxna måste testa lite till... Kvällarna fortsatte sedan med prat, skratt och vuxenlekar när barnen somnat (dock i sina sängar...)
Tusen tack alla som var med, det var en fantastisk midsommar precis som vanligt.

Linbana

Kategori:

Vi har lyxen att bo nära en skolgård där det finns en linbana. Barnen gillar det skarpt.

Barnvakt

Kategori:

Förra onsdagen fick jag och Bianca äran att vara barnvakt åt lilla Andrea så hennes mamma fick lite egentid och möjlighet att förbereda Andreas dop. Bianca var helt salig. Hon har önskat sig en bebis sååå länge. Hon har till och med frågat när vi ska åka till bebisaffären. Hennes kompisar på dagis har ju fått bebisar. Det är ju orättvist!
Bianca ville hålla, läsa saga, köra vagn, mata och byta blöja. Andrea verkade tycka det var intressant med en liten tjej som passade upp på henne konstant. Win-win.

Prinsessbröllop

Kategori:

8 juni 2013 gifte sig prinsessan Madeleine med sin Chris. Vi följde detta tillsammans med en kung och en prinsessa.
Sötisar!

Kalas

Kategori:

I helgen fyllde finaste Maia 3 år. Bianca tycker så otroligt mycket om sin kompis att hon bara måste krama lite på henne mitt under fikan. Gullisar
                                     Grattis gummors lilla prinsessa på din dag!
                               Fina sommarbarn!

Leopard

Kategori:

Idag fick barnen ta med sina plånböcker då vi åkte till Maxinge (Galleria). De fick köpa något om de ville. William avvaktade tills han skulle hitta något han verkligen vill ha. Bianca tågade in på H&M och direkt till klänningarna. "Jag vill vara fin som Wilma" sa hon när hon hittade en leopardklänning. Det var ingen diskussion om saken, hon skulle ha den där klänningen. 

Ikväll när jag frågade om jag fick ta kort på henne i klänningen såg det ut såhär;
Knasfia...

Student!

Kategori:

Min kusin Mathias examinerades som merkonom igår och som student idag. Bra jobbat!
Barnen var laddade för att fira deras älskade Mathias. De frågade hela förmiddagen när det var dags att gå. Tyvärr ville vädergudarna fukta studentmössorna en aning, men vad gör det när man har fina paraplyer som man mer än gärna använder?!
Det syntes knappt alls att kostymen värmde upp med fest igår redan, än mindre syntes det på bäraren av den... Ha så kul ikväll nu Mathias, se till att fira som du förtjänar!