Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Thailandssmaker

Kategori:

När man är i Thailand kan man välja mat mellan många olika prisklasser. Det är ingen garanti för att det som är dyrast också är godast. En av de godare middagarna vi åt var när vi gick till en av de "tillfälliga" restauranger som plockas upp varje eftermiddag och plockas ner varje natt. Efter förmiddagens förberedelser kommer de körande med sina moppar och dukar upp sin restaurang tillsammans med ca 10 andra så det bildar en litet foodcourt på trottoaren. Vi beställde in fem rätter att dela på och dessa tillsammans kostade oss 370 Baht (ca. 9 €). Det är roligt attt testa lite olika varianter.
Inte den vackraste omgivningen, men det är kul att variera sig. En middag på stranden är dock svårslagbar...

Glad påsk

Kategori:

Ska äta påsklunch med kollegorna idag. Även om man inte är på plats på jobbet har man som avdelningschef ansvar för sina kollegors välmående. Det är payback-time...

Glad

Kategori:

Igår fick jag en fin blombukett av mina kollegor som doftar ljuvligt! Har redan hunnit njuta massor av den. Blev superglad för denna uppmuntran!

Husdjur

Kategori:

I Thailand hade vi denna lilla krabat som "husdjur". Den bodde på vår trappa. Ingen aning vad det är för sorts ödla, men rätt roligt att den satt på trappan som om den väntade på oss då vi kom hem om kvällarna eller då vi gick ut från bungalowen. Den var dock väldigt skygg och sprang och gömde sig i buskarna då vi kom för nära.

Far och dotter

Kategori:

Bianca är inne i mycket kärleksfull period. Det är mycket "Jag älskar dig" och hon vill pussas och kramas.I Thailand tog jag de här mysiga bilderna på Bianca och Patrik. Kärlek.

Rockstar

Kategori:

Vi har en liten tjej som gillar rosa. Men då hennes far är från Nässjö har hon tidigt lärt sig lyssna på Backyard Babies. Hon vet exakt hur man skall göra för att vara en riktig rockstar. Bara musiken kommer igång åker fingrarna upp i luften (Visst, det är inte lillfinger och pekfinger, men hon försöker), tungan åker ut och så diggas det. Emellanåt kastar hon sig även på knä på golvet. Vi har såå roligt åt henne och då är det förstås ännu roligare att rocka vidare...
Rock on!

Cool pall

Kategori:

I Thailand är många taxibilar en pickup med tak på flaket. För att kunna komma upp på flaket relativt lätt brukar det finnas en pall. På Koh Lanta åkte vi ofta med en och samma chaufför och han hade tillverkat en så cool pall. Inget man sitter på kanske, men den uppfyllde sin funktion perfekt!

Älskar rosa!

Kategori:

Bianca är inne i en rosa period. ALLT ska vara rosa. "Mamma, jag äckar losa" (jag älskar rosa) sa hon ikväll och det säger väl allt.
Ikväll ville hon även ha alla sina spännen och snoddar i håret. Jag fixar gärna roliga frisyrer. Just nu klarar jag inte av några aktivare lekar, så det här passar mig perfekt. Se så fin hon blev... ;)

Hemma!

Kategori:

Äntligen är jag hemma och kan krama om min fina familj i lugn och ro igen.
Det blev ett dygn längre på sjukhus, inflammationen i såret gjorde att jag inte fick åka hem. Nu har jag och sju olika mediciner dock kommit hem. Nu gäller det att hålla koll på alla tabletter och vätskor som ska tas olika tider på dygnet för att inte bli värre igen. Man skulle behöva en dån där dosett som min farfar har. Även om jag måste tillbaka till sjukhuset dagligen för rengöring av såret nu så är det skönt att slippa kanyler, sjukhus och rumskompisar. Egen toalett är guld värt!
Däremot måste jag säga att de anställda på Ålands Centralsjukhus är guld värda! Vilka hjältar! Hade man varit frisk och blivit omhändertagen på det sättet hade man känt sig som en prinsessa, nu var det mer så att man inte riktigt kände sig som den dynghög man annars känt sig som... ;)

Vardagslängtan

Kategori:

Den här bloggen har återigen kommit i sista hand. Efter 8 dagar på sjukhus börjar jag nu må aningens bättre. Känner mig mer som människa igen. Orkar inte dra alla detaljer, men hamnade på operation förra måndagen efter några dagars magsmärtor. Sprucken blindtarm. Har inte riktigt hunnit förstå än att läkaren i efterhand meddelade att jag förra måndagen var dödligt sjuk och att jag var i riktigt risigt skick. Även om jag mått som en apa den gångna veckan är jag glad att jag lever.
Idag blev det dock lite för mycket då infektionen i såret gjorde att de idag fick öppna upp en del av såret och rengöra. Utan bedövning... Svett, tårar och svordomar sprutade ur mig kan jag lova.
Nu hoppas jag innerligt att jag får komma hem till min underbara familj och vardagen i morgon. Jag saknar dem så!!!
Bianca har sagt det så talande; "inte doktorn ta min mamma". Älskade barn vad jag är glad att jag har er!