Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Sommarfeeling

Kategori:

Äntligen är de här-de varma sommarkvällarna. Ikväll satt barnen ute i lätta kläder och spelade kort klockan åtta och då visade termometern fortfarande 29 grader (i solen).
Njutning.

Kvällspromenad

Kategori:

Ikväll då killarna var på golfbanan tog jag och Bianca en kvällspromenad. Eller ja, Bianca satte jag i vagnen för att kunna ha lite mer fart i stegen. För att tillfredsställa min "kartläsare" tog vi ett depåstopp hos kaninerna på lilla holmen.
Vilken vacker ö vi bor på. Det är en lyx att ha allt detta runt knuten.

 

Blommor!

Kategori:

Jag har längtat och väntat. Jag har undrat om de inte ska komma. Men nu är de här. Blommorna på vårt körsbärsträd som vi planterade förra året. Kan konstatera att de är vita, inte rosa. Kan också konstatera att det är väldigt fint. Bara att njuta.

4-årig pirat!

Kategori:

I fredags fyllde en av mina fina gudsöner 4 år. Vi var där på piratkalas och njöt av godsaker och underbart väder.
Grattis finaste Malte!

Lycka är...

Kategori:

...att ha en faster som orkar busa HELA dagen! Just nu pågår kull...

Ibland måste man dock vila i "bo"...

Golfkurs

Kategori:

Idag var första tillfället för William på golfkursen. Han var superglad när han kom hem. Det var sååå kul. Härligt!
När jag frågade honom om han ville gå på simskola i sommar också svarade han snabbt: "nej det vill jag inte, jag kommer inte hinna det-för jag ska golfa!"
Det är roligt att se honom så ivrig och engagerad.
Vår fina kille med vänstersving:

Pusseldrottning

Kategori:

Bianca ville absolut ha ett pussel på dagisloppisen. Jag tänkte att det inte gjorde så mycket om det fick ligga ett tag. Och legat har det fått göra. Tills idag. Då hittade hon det och pusslade ihop det.
Hon pusslade och tog paus och pusslade och tog paus och pusslade och efter ca en timme var alla 104 bitar på rätt plats. Måste säga att jag är imponerad av hennes tålamod.
Rekommendationen 6+ stämmer tydligen inte på vår tvååring. Envishet verkar fungera lika bra som mognad... ;)

Lite senare

Kategori:

Vår lilla tjej har börjat bli stor och språket utvecklas allt mer. Där hon förut svarade nej meddelar hon nu annat. Idag då jag bad henne ställa undan dockvagnen svarade hon; "mmm, det ska jag göra. Men inte just nu." Och så lägger hon huvudet på sné och ler.
Ja, försöka duger ju...

Saknad

Kategori:

"Miam(William), jag har snaknat dig. Får jag sova med dig?"
De somnade sida vid sida idag. Finisarna.

Fundering

Kategori:

"Men! Mamma, de har ju inga ben!"
 

Tjejdag

Kategori:

Eftersom killarna idag hittar på skojsigheter på olika håll (Stockholm och golf) så har jag och Bianca tjejdag. Biancas önskemål för dagen är att vi ska måla naglarna och äta glass. Men innan vi åtar oss de tunga önskemålen börjar vi morgonen med lite soffmys och favoriten Pippi. Vi har ju ingen brådska med önskemålen, särskilt inte när Bianca redan tjuvstartat med tårna.

Dagisfest

Kategori:

Igår var vi på vårfest på barnens dagis. Supermysigt initiativ. Det fanns en hel del aktiviteter och det var valfri ersättning på det man kunde köpa. Pengarna gick oavkortat till barnen. Där fanns det loppis, korvkiosk, café och tipsrunda. Jag tog även Ålandsbankens barnmaskot Nöffe under armen och så agerade vi tatueringsstudio. Ett uppskattat och roligt inslag. Det var kul att få se hur glada alla barn blev av att få en liten rosa gris på armen.

Golfsäsongen inledd

Kategori:

Idag var Patrik och slog lite golf då vi kom från Kumlinge. Vi plockade upp honom på banan på väg från färjan. William och Bianca passade på att slå lite de också. De tyckte det var superkul så nu ska William få börja på golfträning för 5-10 åringar. Kul!
William lyckades få iväg bollen ca 20 meter idag och Bianca fick iväg den ca 3 meter. Övning ger färdighet.

Sandlåda

Kategori:

Den naturligaste sandlådan har nära till vatten. Alla snäckor är en stor bonus.

Bus med morbror

Kategori:

Våra barn har en morbror som bara är fem år äldre än William. Barnen älskar Hannes och ser upp till honom något enormt. Några dagars bus med honom är ju såå roligt!
Igår kväll satt de uppe på berget och tittade på utsikten. Mys.

En stor dag

Kategori:

Idag är en stor dag. 4maj 2013. William har nämligen lärt sig cykla utan stödhjul idag. Enligt honom själv är det den bästa dagen i hela hans liv.

Välkommen strandhäng...

Kategori:

...du har varit efterlängtad! Nu hoppas vi på att du stannar länge och att vi får många möjligheter att umgås de närmaste månaderna. Vår förhoppning är även att du ska tillåta lite mer avklädda stunder som tillåter lite bad.

Utefrukost

Kategori:

Idag avnjöt vi årets första balkong-frukost. Äntligen. Ni vet var ni kommer hitta oss på helgmornarna från och med nu.