Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Söndagsutflykt

Kategori:

Idag passade vi på att njuta av den fina höstdagen. Lina kom över med sina barn och lekte en stund på förmiddagen  och när magarna började kurra packade vi barnen i bilarna och åkte på utflykt. Mikaela med familj hakade också på. Det var sju mycket nöjda barn. Och fyra mycket nöjda vuxna. Vilken dag!Grillad korv är ett säkert kort.

Efter maten lekte Bianca och Smilla kurragörra. De var mycket svåra att hitta...

När vi vuxna tröttnade på att leka fortsatte de själva. De hittade på kluriga ställen att gömma sig på...
De turades om att räkna och att gömma sig. Det var bara det att de gömde sig på denna plats varje gång... Ha,ha! De till och med beordrade varandra att göra det, "nu räknar jag och du gömmer dig där"...
Efter ca 10 gånger verkade de dock vara nöjda med det gömstället och letade nya platser. Biancas sista gömställe var inte så illa faktiskt, ser ni henne?


Snygging

Kategori:

William klippte sig förra lördagen. Han är väldigt bestämd över att det bara är Marika (på Studio11) som får klippa honom. Han var sååå nöjd. Speglade sig och log så mungiporna gick till öronen. Han kände sig så snygg! Och jag kan inte annat än hålla med. 

Livsnjutning

Kategori:

Vissa barndomsminnen vill man ge i arv åt sina barn. Ett av dessa är att hoppa i hö och halm. Det är otroligt roligt!
Det är både skrämmande och inspirerande att veta att det är jag som just nu skapar mina barns barndomsminnen.


Skördefest

Kategori:

I helgen var det skördefest. Ett event som vi försöker ta del av så mycket vi har möjlighet till. Vi var på många olika gårdar och införskaffade många ekologiska och närproducerade godheter.
Det känns så åländskt att hitta två släp på en åker fulla med pumpor och en box där man lämnar pengar för det man önskar köpa. Ingen försäljare så långt ögat kan nå. Charmigt!
Vi hittade en stor tunna där barnen lekte korvmoj.


Det är roligt att hoppa från höskullen.

Det är inte varje dag man kan krypa på en halmbal medan någon rullar den. Men roligt är det!Vi avslutade skördefesten med avslutning på Williams golfkurs. En mysig familjetillställning som avslutades med diplomutdelning. 
Det är bara att konstatera att det är höst på riktigt nu. Det skulle vara lättare att njuta av den om det inte regnade konstant... :)

En stund för sig själv

Kategori:

I somras när vi var på väg till Kolmården så stannade vi och picknickade vid vattnet. Det var hur fint som helst och jätte mysigt. Bianca hade dock bestämt sig för att hon inte ville sitta tillsammans med oss. Det började med att hon satte sig med ryggen mot vattnet...
Tydligen tyckte hon att det var lite för nära trots allt. För efter ett tag flyttade hon sig. Ni ser henne va? 
Om man är tre år så är man. Knasfia.

Känsla: Glad

Kategori:

Ibland när man bläddrar igenom sina bilder i telefonen så blir man glad av de bilder man hittar. Bilderna är inte alltid så bra, men man får en skön känsla i magen och ett leende på läpparna av att titta på dem. 


Glada stunder...

Sista golfträningen i år

Kategori:

William hade sin sista golfträning den 3 september. Det var en helt fantastisk dag, perfekt för golf. 
Patrik brukar passa på att träna samtidigt och Bianca turar om att ge tips till storebror och pappa.
William börjar hitta känslan och träffar bollen oftare för varje träning.

Det är viktigt att lyssna på vad tränaren säger. 

För småsystrar kan det dock bli lite långtråkigt mellan varven... Då kan man prova en golfbil eller gå en promenad med mamma för att inte störa träningen alltför mycket.

Nu hoppas vi på några fina helger i höst så vi kan åka ut och slå lite bollar. I helgen är det i alla fall golfavslutning, det ser vi fram emot hela familjen.

Gympa

Kategori:

Nu har barnens gympa börjat. Det är uppskattat och även ett tillfälle för oss föräldrar att träna. Man kan ju lika bra springa 20 varv i hinderbanan tillsammans med barnen istället för att stå och se på. 

Bianca har fått så långt hår. Såg det nu på bilden. Har inte reagerat på det förut. Jag får dock inte klippa det mer, hon vill kunna ha tofs. Page är inte hennes grej mer tydligen.
Det är roligt att gunga i ringarna.
Födelsedagsfirande med fint Varbergsgäng

Kategori:

Min 35-årsdag firade vi genom att gå Trollstigen i Geta tillsammans med Anders, Sofia och Maja. En trevlig sagostig och alldeles fantastiskt väder. Perfekt dag för en picknick med goda vänner.
Fina fina Maja:
Det var så roligt att ha er här i några dagar. Vi hoppas att ni kommer snart igen.
 

Släktkalas

Kategori:

Jag ligger lite efter i bloggandet, men jag ska se om jag kan få in lite sommarhändelser här. Vi börjar med Biancas släktkalas. En av de saker som stod högst på Biancas önskelista i år var en Rosa Hello Kitty-tårta. Hon hade visserligen redan fått en sådan av Ralle, men man fyller tre år endast en gång så Hello Kittty fick vara motivet även på släktkalaset.
            Det där med att blåsa ut ljusen var inte så lätt för vår tjej...
Bianca fick många fina presenter. Biancas gammelmostrar testade löshåret hon fick. Vi kan konstatera att dessa tillbehör borde komma med en varningstext... ;) Ha,ha! Man blir lite galet glad av dem helt enkelt... :)
Tusen tack alla ni som uppvaktade vår fina tjej!
 

Förskolebarn

Kategori:

William är förskolebarn nu. Han har längtat hela sommaren på att förskolan skall börja och idag gjorde den det. Han är såå nöjd.
Vi har en inplanerad resa till barnens farmor och farfar och William ifrågasatte om vi verkligen måste stanna så länge... Han kommer nämligen missa en dag på dagis... Ha,ha! Dagisfröken har dock lovat att han skall få göra det som han missar vid ett annat tillfälle...
 
Det märks att han har blivit större. Häromveckan kom han hem och berättade att han och hans jämnåriga killar på dagis har kommit på en ny lek: De spionerar på tjejerna...
Det är tydligen riktigt spännande och föranleder en hel del diskussion. När han hade sin jänåriga dagiskompis här hemma en dag satt de och diskuterade var de skulle gömma sig och funderade varför tjejerna tittade mer på William än på kompisen. Det är underbart att höra deras spekulationer... ha,ha. Sötisar.
 
William är så full av bus för tillfället. Denna bild är William i ett nötskal för tillfället:
Jag skulle ta kort på Bianca då hon öppnade paket på sin födelsedag och titta vem som dyker upp precis då jag skall trycka av... ha,ha!
 
William är så gullig mot Bianca. Han är så mån om henne. Men hon får även utstå en hel del gränstestning. Han är rätt "fysisk" med henne och hon kan åka på lite knuffar och om hon retas så sätter han sig på henne... Om någon annan däremot gör något mot Bianca är han en väldigt beskyddande storebror...
De är syskon helt enkelt.
 
William är väldigt duktig på att argumentera. Jag antar att vårt mål att alltid ge honom förklaringar till allt nu kommer tillbaka som en bumerang. Nu får vi äta upp att han vet varför saker och ting är som det är... men jag kan inte se det som en negativ sak, även om det ibland kan bli lite frustrerande.
 
Jag har svårt att förstå att vår kille blivit så "stor". Det är alldeles underbart att ha en (snart) sexåring hemma. Och det är helt galet utmanande mellan varven. Man räknar till 10 och emellanåt till 50... ;)
 
Vår fina kille. Älskar dig!