Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Förskolebarn

Kategori:

William är förskolebarn nu. Han har längtat hela sommaren på att förskolan skall börja och idag gjorde den det. Han är såå nöjd.
Vi har en inplanerad resa till barnens farmor och farfar och William ifrågasatte om vi verkligen måste stanna så länge... Han kommer nämligen missa en dag på dagis... Ha,ha! Dagisfröken har dock lovat att han skall få göra det som han missar vid ett annat tillfälle...
 
Det märks att han har blivit större. Häromveckan kom han hem och berättade att han och hans jämnåriga killar på dagis har kommit på en ny lek: De spionerar på tjejerna...
Det är tydligen riktigt spännande och föranleder en hel del diskussion. När han hade sin jänåriga dagiskompis här hemma en dag satt de och diskuterade var de skulle gömma sig och funderade varför tjejerna tittade mer på William än på kompisen. Det är underbart att höra deras spekulationer... ha,ha. Sötisar.
 
William är så full av bus för tillfället. Denna bild är William i ett nötskal för tillfället:
Jag skulle ta kort på Bianca då hon öppnade paket på sin födelsedag och titta vem som dyker upp precis då jag skall trycka av... ha,ha!
 
William är så gullig mot Bianca. Han är så mån om henne. Men hon får även utstå en hel del gränstestning. Han är rätt "fysisk" med henne och hon kan åka på lite knuffar och om hon retas så sätter han sig på henne... Om någon annan däremot gör något mot Bianca är han en väldigt beskyddande storebror...
De är syskon helt enkelt.
 
William är väldigt duktig på att argumentera. Jag antar att vårt mål att alltid ge honom förklaringar till allt nu kommer tillbaka som en bumerang. Nu får vi äta upp att han vet varför saker och ting är som det är... men jag kan inte se det som en negativ sak, även om det ibland kan bli lite frustrerande.
 
Jag har svårt att förstå att vår kille blivit så "stor". Det är alldeles underbart att ha en (snart) sexåring hemma. Och det är helt galet utmanande mellan varven. Man räknar till 10 och emellanåt till 50... ;)
 
Vår fina kille. Älskar dig!
 
 

Kommentarer

 • Marie Brander säger:

  Åhh nu vet jag vad vi kan prata om på fredag... Något om vetgiriga barn. Ses då!

  2013-09-02 | 22:56:47
 • Anonym säger:

  Ja dom är sååå söta o vilka stjärnblickar vissa tjejer kan få :-), ja de bara gnistrar mellan varven ... Underbart o se när dom märker de här med kärlek, närmare vänskap finns där :-)!
  Stora, härliga,fina,kloka och förstående barn de har ni fått, njut av tiden för de går snabbt, dagen när skolan börjar blir ett helt nytt liv! Då om int förr rusar tiden o vips så är dom nästan vuxna!!

  2013-09-03 | 17:33:00
 • Gitte Eriksson säger:

  Anonym är:Gitte Eriksson

  2013-09-09 | 21:00:08

Kommentera inlägget här: