Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Poserande liten tjej

Kategori:

Jag köpte en tröja till Bianca häromdagen. Hon älskar den. Hon ville absolut att jag skulle ta kort på henne i den så jag kunde skicka bild åt farmor och mormor. 
Direkt när jag tog fram telefonen för att ta kort lät det såhär: "ta kort när jag står såhär, och såhär, och såhär". Det poserades och fotades. Här är ett urval av de kort vi tog:
Vad ska det bli av denna bestämda lilla tjej? Ska bli spännande att följa måste jag säga... 

Citronfjäril

Kategori:

När vi var på Kumlinge fångade barnen två citronfjärilar som de satte i en glasburk med gräs. Burken hade ett lock med hål, men de blev trots det matta efter bara någon minut. Jag bad dem då att släppa dem fria igen. När de tog bort locket flög inte fjärilarna iväg direkt. Vi lyfte försiktigt grässtrået de satt på och då traskade de över till barnens händer. Mysigt med närkontakt med fjäril. De satt kvar på barnens händer ca 30 sekunder innan de flög iväg mot nya äventyr. Det var dock en magisk stund då man fick vara sååå nära en fjäril.
Fina små varelser!

Livet vid havet

Kategori:

Jag älskar livet vid havet.
Mina finaste på väg till vattnet.

Vissa är mer vågade än andra...

Här tillverkas barndomsminnen.

En kväll njöt jag och Patrik av detta på tumis:

Underbart!

Fiskare

Kategori:

Skärgårdsluft och fiske, det är aditionen som ger summan glada barn.


Barndomsstad

Kategori:

Även om jag trivs alldeles utmärkt med att bo på Åland, kan jag vissa stunder överväga att återvända till min barndomsstad...
Dessa stunder är ofta korta och intensiva. Hittills har de aldrig hållit i sig längre stunder. Inte idag heller trots de tusentals rosa blommorna.

Pysselfior

Kategori: Bröllop

Idag kom det ett till. Det har klippts och klistrats. Denna gång kunde jag inte spåra stilen... Hahaha! Ni är påhittiga finisar!!
Ok tjejer, vad ska jag tro? Just nu tror jag att det kan hända när som helst utom den tredje maj... Jag har svårt att tro att ni skulle ge mig ett datum... Eller?!? 😄
Annars står jag väl på torget iförd kycklingdräkt utan att någon kommer. Det är väl bäst att börja träna på Gullefjunsången...

Leka TV-spel

Kategori:

William älskar TV-spel för tillfället. Vi har PS3 och där spelar han LEGO Pirates of the Carribean. Även om han bara får spela en kort stund på lördag och söndag tar det upp en stor del av hans liv. Det leks rätt mycket Kapten svartskägg och Jack Sparrow.
Williams bästa kompis har Wii och där har han spelat Super Mario Bro's. 
Igår när jag kom hem från träningen hade William pysslat lite. Jag hörde rop som "Kom igen nu brorsan, vi måste rädda prinsessan!" Och detta var vad jag möttes av:
Luigi, Mario och prinsessan. 


TV-spelshjälten i egen hög person!

Säsong full av hopp

Kategori:

För två veckor invigdes den. Det är nog första gången vi sätter upp studsmattan redan i mars. Men med strålande sol och längtande barn var det bara att kavla upp ärmarna. Jag hade dock två ivriga medhjälpare med mig!


Några provhopp innan nätet åkte upp. 
Således har säsongen full av hopp inletts.


Empati

Kategori:

För någon vecka sedan såg Bianca på filmen Dumbo. I filmen separerades Dumbo från sin mamma och de fick inte träffas för cirkusartisterna. Bianca blev så ledsen för Dumbos skull så det rann tårar ner från hennes kinder. Hon ville sitta riktigt nära mig när hon såg resten av filmen. Lilla fina du, det är helt underbart att du har sådan medkänsla och empati. Plutt.