Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Livet vid vattnet

Kategori:

Det känns fantastiskt att veta att våra barn kommer växa upp vid vattnet från och med idag. Lycka.
Nu är stugan vår. Vi njuter av glittret, kluckandet och doften av hav.

Triathlon

Kategori:

I fredags gjorde jag det. För första gången i mitt liv var jag med i Thriathlon. Vi var fyra lag från jobbet och jag förväntades vara snabb i vattnet. Jag har inte kunnat träna alls på detta i sommar pga en magoperation i juli. Men skam den som ger sig tänkte jag....ända tills jag fick höra att det var 15 grader i vattnet. Då ändrade jag mitt mål från "hoppas jag kommer in inom 30 minuter" till "hoppas jag kommer in..." 
Det var kallt! Men det gick bättre än väntat. Jag känner mig nöjd med toden 17.18. Mina förutsättningar var inte bättre. 
Det var grymt roligt att göra detta som lag! 
Simningen gick från stranden vid konerna, man förväntades sedan runda alla gula bojer på höger sida. 
Tre bojer totalt och sedan tillbaka upp på stranden. Det jobbigaste var att springa in till växlingsområdet. Fötterna var bortdomnade av det kalla vattnet så det gick knappt att springa. 
Idag hittade barnen badmössan jag hade. Haha!

Heter man Bianca har man diadem till och med på badmössan...

Golfträning

Kategori:

Williams golfträning är så rolig så man ibland önskar att man var barn igen och kunde få vara med. Tränaren Chris är heeeelt fantastisk. Han lyckas verkligen få med sig barnen. Ikväll fick de bland annat slå sand på honom i bunkern för att träna bunkerslag.
När det började regna tog han snabbt alla barn intill sig och gjorde en koja och pratade golf.

Jag förstår attWilliam älskar dessa träningar.Fotomodell med spring i bena

Kategori:

Ikväll då William hade golfträning var jag och Bianca med honom. Medan William tränade sprang Bianca runt och ropade "ta kort på mig mamma!" Och så ställde hon upp sig. Precis då jag fick upp kameran försökte hon springa iväg. Oj vad det bubblade i magen av skratt på henne. Underbara barn vad det är härligt att höra dig skratta.
(Varifrån har hon fått den där pussmunnen? Lägger man faktiskt märke till sånt redan då man är fyra år?)Det är härligt att få vara med i sina barns lekar.

Stolt mamma

Kategori:

Idag fick William hem sin första läsläxa. Han var lite avigt inställd till den eftersom han inte tidigare läst i böcker och framförallt har han inte full koll på alla små bokstäver. Det var helt enkelt en stor utmaning för honom. 
Läxan var uppdelad i två alternativ.
Läs antingen den lätta delen eller läs båda. William ville knappt läsa den del som ska vara lite lättare, han tog sig dock igenom den. 
Efter någon timmes vilande försökte vi igen. Han läste då lätta delen utan problem. Vi diskuterade bokstäverna och hittade på saker att tänka på för att minnas vilka de är. Plötsligt hade han läst även den svåra delen. Helt fantastiskt! Tänk vad barn kan klara av med lite stöd och uppmuntrande ord. 

Det här är William. Han är 6,5 år gammal och idag han han själv förstått att han kan läsa:
Jag kunde inte få en bättre födelsedagspresent! Jag är så stolt över dig William. Det är så roligt att se din stolthet. Mest stolt är jag över att du vågade försöka fastän det var svårt. Man måste inte alltid lyckas, huvudsaken är att du försöker.


En dag med Bianca

Kategori:

Igår efter att jag och Bianca lämnat William på skolan så hade vi en mor-och-dotterdag tills vi hämtade honom på eftermiddagen.
Vi började med att gå ner till Lilla Holmen och mata hennes kaniner med gräs och maskrosblad (mycket praktiskt att hon kommit på att stadens kaniner är hennes och är nöjd med att de bor på Lilla Holmen).
En busdag kräver också sin tid i lekparken.

Och heter man Bianca så är dagen inte lyckad om man inte spexar lite och speglar sig och utsmyckar sig... Hon är en riktig liten teaterapa vår tjej som gillar att stå framför spegeln och göra miner. Knasboll.


Vi hann även med en cykeltur, lite sagoläsning, legobyggande och köpa glass innan vi hämtade storebror. En alldeles perfekt sista dag på sommarlovet. På måndag börjar dagis igen. Bianca har varit ledig så länge så hon längtar dit. Men helst av allt skulle hon vilja börja skolan precis som William, hon är sååå avundsjuk på honom. 

Skolstart

Kategori:

Så kom dagen då William började ettan. Han var förvånansvärt lugn igår kväll, men desto mer nervös i morse. Det kom en del nervositets-tårar i morse innan jag lämnade honom, men när jag hämtade honom sken han som en sol! Han var så otroligt stolt och lycklig efter sin första skoldag. Han kom utskuttande ur byggnaden och bubblade av iver för att visa allt han fått och berätta om allt han varit med om. Underbart!


Det var en stolt kille som gick hem från skolan med sin allra första mattebok i skolväskan och sin nya keps. (Alla ettor fick orangea kepsar så de ska synas i trafiken och kännas igen på skolgården.)

Vi hann knappt innanför dörren så var första matteläxan gjord.

Nu längtar han redan tills i morgon då han får gå till skolan igen. Härligt!
I morgon ska han dessutom få testa på fritids på eftermiddagen. Spännande!

Bianca 4 år!

Kategori:

Idag fyller vår älskade lilla tjej fyra år!
Hon är en tjej som för tillfället tycker att allt ska vara fint. Det skall vara fint då vi dukar, det skall vara fint då man ritar men framförallt är det för tillfället viktigt att hon känner sig fin. De sista veckorna är hon mycket mån om vad hon sätter på sig. Det är bara klänning som duger. Håret skall vara flätat eller lockat. Hon är VÄLDIGT bestämd med det. Det kommer STORA krokodiltårar om vi inte hinner fixa hennes hår på morgonen. Naglarna ska vara målade och så sätter hon på sig armband, halsband, fotlänk och klisterörhängen vare dag. Hon vill även ha läppglans (Hon har en egen liten lypsyl som hon smörjer läpparna med).
Hon är en riktig liten prinsessa för tillfället. Jag antar att det är väldigt åldersbetingat.
Hon älskar att bada och plaska. Då hon leker inomhus packar hon väska efter väska med viktiga saker, så som My Little Ponys, Lego Friends, gosedjur, små figurer, diadem och annat "pryttel". Hon säger ofta att hon vill ha en viss specifik sak och ger sig inte innan vi hittar den "för den är viktigast!".
Hon funderar en hel del och har många tankar om orsak och verkan. Hon har en stor hunger efter kunskap. 
Hon har en ENORM vilja och skulle gärna styra hela världen om hon bara fick. Vi väljer våra strider varje dag.
Hon är full av bus och nyfikenhet.
Hon är självständig. Hon har inga problem att leka ensam och om hon vill ha något ser hon till att fixa det. Det spelar ingen roll om det är högst upp i ett skåp, hon tar sig dit.
Hon är en glädjespridare.
Hon är beskyddande mot sina vänner.
Hon är kärleksfull.
Hon är alldeles fantastisk och fullständigt älskad.
Och nu är hon fyra år!
Grattis vår finaste pärla.

Min morbror och jag

Kategori:

Blev varm i hjärtat då vi kom hem från föräldramötet på skolan ikväll och möttes av detta:
Min lillebror var hemma med barnen då vi fick info om Williams skolstart. För att tillfredsställa båda systerbarn var han en kung som byggde med lego. Kärlek.

Skrivfärdighet

Kategori:

Bianca har länge kunnat skriva bokstäverna i sitt namn men inte haft koll på ordningen på dem. Men nu plötsligt sitter det. Idag då vi skulle åka till min farfar på besök sprang hon iväg och ritade en teckning och kom tillbaka med en teckning där hon skrivit namnet helt själv. Hon var sååå nöjd.Nyansskillnad

Kategori:

Vi kan konstatera att det varit väldigt lite nakenbad för William i år...


Camping

Kategori:

Efter bröllopet kände vi att vi behövde få lite familjetid. Det hade varit en intensiv tid både före och under bröllopet och tiden för oss som familj hade varit lite knapp.
Barnen önskade att vi skulle åka och campa. Sagt och gjort. Vi packade tält, sovsäckar och badkläder och drog iväg på lite historie-inspirerad camping. Vi hade två spännande, sköna och avslappnade dagar i Bommarsund. Det var spännande att läsa om alla krigshändelser. För att inte tala om känslan av att känna på märkena från kanonkulor på de olika ruinerna.
Vi startade med picknick-lunch vid Notvikstornet.
Det är inte varje dag man sitter och äter jordgubbar bredvid en kanon.
Här ser man tydliga märken efter kanonkulor i ruinen.
Uppe på Djävulsberget är det en fantastisk utsikt!
Man kan leka att man är tillbaka i krigstider och spana efter fiendeskepp.
Efter att ha känt historiens vingslag begav vi oss till stranden. Inga fiendeskepp så långt ögat kunde nå så det kändes tryggt att hoppa i havet.
Vår dansanta lilla tjej dansar till och med då hon badar.
William lyckades fånga flera spigg med bara händerna.
Då vi badat kände vi att det var dags att kontrollera läget igen. Det är spännande med alla gluggar där man kan spana ut mot horisonten.
Den är bred den där fästningen. Imponerande bred. Tänk vad det kämpats då dessa stenar skulle på plats utan möjlighet till dagens fordon.
När det började skymma tog vi oss till tältet och drack varm oboy och åt mackor. Innan vi kröp ner i sovsäckarna tog vi oss upp till Djävulsberget igen för att titta på solnedgången. Det var mysigt.
 
När fnittret tagit slut i kroppen och vi dödat den sista myggan i tältet somnade vi gott. 
 
 

Förväntansfull

Kategori: Bröllop

Just här, när den här bilden togs, hade jag många fjärilar i magen... 
Tack Kati för att du har fångat så många ögonblick och detaljer. Förväntansfull blivande fru. Sista touchen.
 

Nytt namn

Kategori: Bröllop

Från och med idag har familjen Sundman-Larson blivit familjen Franklin. (Uttalas med betoning på "i", som i fin, pralin, maskin och... ja, ni fattar)
Namnet härstammar från Patriks pappas sida. Vi gillar det väldigt mycket.
Nu gäller det att lära sig skriva sitt namn. Det kommer säkert ta ett tag att vänja sig och man kommer säkert säga fel flera gånger. 
Vi har gjort en lista på alla ställen som behöver få meddelande om namnändringen, det är ganska många. Jag började med det enklaste och bytte namn på jobbet och beställde nya bankkort. En sak i taget. 
Herr och Fru Franklin. Jag tycker det klingar fint. Nu måste jag bara lära mig förstå att det är vi... 😉
Foto: axénphoto.

Lycka är...

Kategori:

Om man är sex år kan lycka vara att få köra vattenskoter helt själv. Bonusen är att få göra det på full gas:
Om man är tre år kan det vara att träffa bästa vännen efter några veckor ifrån varandra:
Att dessutom få göra det på ett kalas är ju en superbonus. Det är inte heller helt fel att bli firad av farmor och farfar tio dagar innan man fyller fyra;Gluggen

Kategori:

För två dagar sen lossade hans andra framtand. Nu är han definitivt redo för skolstarten. Har märkt att det är många blivande ettor som har glugg. Lite som ett inträdeskrav liksom. :)
Vår goa tandlösa kille!