Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Julfin

Kategori:

Bianca har sett till att flera personer i huset har haft fina rosaglittrande naglar nu i jul. 
Nästa år kanske det är sminkning som gäller, hon har börjat träna redan. Hon kan nog behöva träna ett tag innan hon får sminka oss, för jag är inte så sugen på grön ögonskugga i pannan...10 år

Kategori:

För 10 år sedan vaknade jag till den värsta dagen i mitt liv. Det som såg ut såhär:
Förvandlades till det här:
Vårt hotell är det med grönt tak till höger i bild. Det bakom det lilla hotellet med vitt och beige tak. Hotellet med vitt och beige tak flyttades så en del av hotellet förstörde väggen i vårt rum. Vi hade verkligen änglavakt denna dag.
Jag kan inte påstå att jag tänker på det lika ofta längre, men då och då kommer det upp till ytan. Vi klarade ju oss oskadda, vilket var ett undantag bland dem som befann sig på PhiPhi denna dag. Fruktansvärda tragedier. Även om jag såg väldigt många skadade och döda människor denna dag, så är det ändå ljuden som är värst. De har liksom fastnat. Ljuden av livrädda människor, ljuden av förtvivlade människor, ljuden från Helikoptrar (det tog länge innan jag klarade av att vara i ett rum med fläkt till och med), ljudet av sorg, smärta, ängslan och framförallt ovetskap. Och ljudet av vågen. Som ett jetplan som flyger på låg höjd lät den då den slog till och förstörde livet för ofantligt många människor.
Jag försöker välja att lägga den första bilden på minnet. Jag försöker välja att se positivt på livet. Ibland hinner dock vardagen ikapp en och livet rullar på utan att man hinner reflektera över sin inställning till det. Så samtidigt som jag aktivt försöker tänka positivt och agera enligt det så är det skönt att vardagen tar över och man bara kan leva. För det är ju det jag är mest glad över, att jag faktiskt överlevde den där dagen. 
Idag går dock mina tankar till de som förlorade någon denna dag. Framförallt tänker jag på de två familjer som vi hamnade mitt i denna dag. Jag kan idag förstå den ena familjens sorg mycket bättre, den familj som förlorade sin fyraåriga dotter. Den förtvivlan de och deras svårt skadade sjuåriga son kände. Idag har jag själv en sjuåring och en fyraåring. Idag ska jag krama lite extra på dem.
Ta hand om varandra!

Julkula

Kategori:


En magbild måste jag väl bjuda på julen till ära. 🎅

Julfika

Kategori:

Idag var det julfika här. Barnens faster har fixat och barnen hjälpte till med presentationen. Säg hej till mumsiga renar och tomteluvor:God jul säger vi till er med en bild på den finaste Rudolf med röda mulen:Mys på IKEA

Kategori:

Igår blev det Ikea-köttbullar i magen. Det åtföljdes av mys i lekhörnan. De hade nämligen en TV i taket på lekytan. Såg för skönt ut med 8 ungar som låg helt stilla och fascinerat tittade på film om djur.
Lite spännande verkar det dock som det var... Gullungar!

William 7 år

Kategori:

Idag fyller vår älskade kille 7 år! Ojoj vad hände liksom?
Vi började dagen med skattjakt efter presenter där han liksom i årets julkalender skulle hitta en ring, ett svärd och en skattkarta. Vid varje ny hittad sak fanns det nya ledtrådar som så småningom ledde fram till skatten: en enorm mängd lego. Lyckan var total. När han dessutom fick ett golfset var glittret i ögonen ett faktum. Vår skrattande lilla kille håller på att bli stor.
Hur är han då vår kille?
Han är fortsättningsvis en sprallis. En riktig spjuver. Han har blivit jätteduktig på att räkna och skriva. Han älskar skolan. Han älskar även att vara på fritids.
Han har ibland lite svårt att lyssna på det han hör om man säger så... ;) När saker är för roliga så vill man liksom inte sluta...=)
William tycker väldigt mycket om att simma, spela innebanndy och spela golf.
William är fortsättningsvis en funderare. Han har många tankar och funderingar. Vi har många intressanta diskussioner här hemma. Vi tycker det är helt fantastiskt! Mycket roligt.
Vi har en härligt liten sprallig kille. Idag blir det släktkalas med tacos, helt i enlighet med 7-åringens önskemål.
Nu skall vi fortsätta njuta av denna speciella dag.
Hipp, hipp, hurra!
 

Mer kärlek

Kategori:

I mitten av maj fylls familjen på med kärlek. Vi ska bli fem. 

En liten som suger på tummen.
Barnen är superglada för att de ska få ett syskon. Jobbigt att det är så lång väntan bara. :)

Tusen tusen tack!!

Kategori:

Av olika omständigheter har vi inte fått reda på en bröllopsgåva förrän nu i helgen. Vi vet tyvärr inte vem givaren är då den önskar vara hemlig, men vi vill väldigt gärna visa vår uppskattning för denna otroliga gåva. Att ge oss minnet av vår dag är en fantastiskt fin gåva! Så tusen tack och all kärlek till dig, vem du än är...
 

Var ska bandet sitta?

Kategori:

Bianca tycker Guldvivas skyltdockor är sååå fina. De har dock gjort att hon har lite annan syn på en lucias utstyrsel än vad de flesta har. För det första är man ingen lucia om man inte har halsband på sig. Och för det andra, det där bandet, det ska verkligen inte sitta runt midjan...
Vår lilla tjej har varit lucia hela helgen, även idag då vi var till Maxinge. Vi passade på att ta ett kort på henne och förebilderna så förstår ni vad jag menar:


Lucia

Kategori:

I morse var det luciafirande på dagis. Barnen var så söta så jag blev tårögd. 
Det var utomhussång åtföljt av fika.
Vår egna lilla lucia ville absolut stå bredvid bästa kompisen Asta. 


Så fina! 
När jag sa till Bianca att "oj vilken fin lucia jag har." Svarade hon "ja, men Asta är lika fin! Vi var finast. Vi två tillsammans".
Kärlek❤️


En sockerbagare

Kategori:

William och Patrik är och bakar pepparkakor med klassen och det är "ORÄTTVIST!" Så då bestämde vi tjejer oss för att baka vi med:HAHAHAHAHA! Emellanåt sockersöt och andra stunder stenhård...

Legokalas

Kategori:

Sådärja! Nu är förberedelserna klara. William är mycket nöjd. Det blev legoskattjakt där de bland annat måste klara av att ta sig igenom spindelnät i Lego Indiana Jones, 
skjuta bomber i Lego Pirates of the Caribbean, 
skjuta prick i Lego City 
med mera. För varje klarat uppdrag fick de legobitar som belöning och när alla uppdrag var avklarade skulle de bygga av en modell för att få skattkartan. Alla hade fyra bitar var och man måste bygga sina egna bitar. De var otroligt duktiga på att samarbeta måste jag säga.

Efter skattjakten blev det tårta och fika.

Ett lyckat kalas som avslutades med blinkande ballonger. 
Nu ska vi skruva upp gardinstången igen som av en händelse ramlade ner under kalaset... ;)


Kalasförberedelser pågår

Kategori:

I morgon är det dags att fira vår blivande sjuåring med ett kompiskalas för killarna i klassen. Det ska bli legokalas med legotårta. Just nu pågår förberedelser. Vi börjar med bordsdekorationerna.


Livet med barn

Kategori:

Livet med barn är underbart. Man påminns ständigt av att man inte ska tro sig veta saker. Det finns inga självklarheter. 
Idag då vi gick förbi en handikapparkering säger plötsligt Bianca:
"Mamma, det märket betyder att man inte får kissa och bajsa här".
Underbart. 
Påbud finns tydligen inte i vår fyraårings värld när det kommer till trafikregler... Bilden är helt enkelt en person som sitter på en toalett. Så nu vet ni det, inte kissa och bajsa på handikapparkeringen i fortsättningen...

Lillajul

Kategori:

I lördags var det lillajul. Vi bjöd på tomtegröt, skinka, hembakt bröd och knäck till Helins och Rundbergs. Nissarna tittade även förbi och lämnade lillajulklappar till barnen. Oj vilken iver!
Efter allt ätande gick vi och lekte till skolgården. Skönt att röra på sig.

William gav fart så han flög med upp i luften. 

De sex största barnen i gänget. 
Bianca var i himmelriket denna dag. TVÅ bebisar i huset. Lilja och Polly fick inte vara ifred långa stunder.

Det är mysigt med lite julkänslor och ljuspynt. Nu räknar vi ner. I morse fick barnrn till och med öppna första luckan i kalendern. Nu är det inte långt kvar till dagen då den skäggiga farbrorn kommer...🎅