Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

När? var? hur?

Kategori: Bröllop

Det låg ett brev i postlådan idag... Ett spännande sådant. En cliffhanger kan man säga. Det låter otroligt spännande och lite skrämmande. Jag märker att mina finaste spelar lite på mitt planerar- och kontrollbehov. ;) hahaha!
Jag tycker det här är superroligt och lite pirrigt... Gåtan är dock lite småklurig. 

Ni har tänkt på allt finisar. Inte ens skrivit namnet med vanlig handstil. Tror mig ändå ana vem som skrivit... Men jag kan ha fel... Det spelar ju ingen roll, men mina polistakter sitter i. Handstilsprover och sånt där ni vet... 

Det är så roligt och spännande att jag skulle vilja studsa och klappa händerna... Iiiiiiiiiiiiii!


Drakflygarväder

Kategori:

Idag är det drakflygarväder, det utnyttjade jag och barnen medan mannen i huset hejar på sina landsmän tillsammans med två andra smålänningar.

Välkommen vår säger jag. Du är efterlängtad!

Velande blivande brud

Kategori: Bröllop

Igår var jag till Stockholm på brudklänningsjakt igen... Jag hade nämligen ångrat mig avseende klänningen jag köpte. 
Jag vet...suck!

Redan första natten hemma så drömde jag att jag ångrade mig. Jag provade klänningen tre gånger innan jag tillslut kom fram till att den inte var rätt för mig. Den satt inte så bra och behövde sys om. När vi började försöka få till klänningen så som den borde sys om insåg vi att det inte skulle gå att få den riktigt bra. Då var saken klar. En ledsen blivande brud ringde till affären och förklarade situationen. Affären sa att man inte fick pengarna tillbaka men att jag fick byta. Ny provningstid bokades således. 
(Lite besviken var jag eftersom jag tyckte att de som sålde klänningen borde ha sett att den inte skulle gå att sy på ett bra sätt..)
Jag tog min kära mamma under ena armen och min kära moster och vän under den andra och så inleddes uppdrag "klänning med stort K". 

Det kändes, prövades, speglades, prövades, speglades. Det gicks och det satts och det stods. Alla klänningar genomgicks med kritiska ögon. 
Den blivande bruden fick ångest. HUR kan det vara så svårt?! 
Den blivande bruden hade hört talas om att det skulle uppenbara sig en känsla som kan beskrivas som "åh! Den här är det!". Trots många klänningar infann sig inte den känslan. Tillslut fick smakråden hjälpa till att avgöra. 
Den blivande bruden satte sig i en soffa och försökte få distans och komma till sans. Vad borde hon göra? Vad kändes rätt? Vad var förväntningarna? Vad är hennes inre vision? 
Det enda hon kände var förvirring. Det enda hjärnan förmedlade var "du måste bestämma dig!" 

Tillslut tog jag beslutet. Nu har jag en klänning som är totalt tvärt emot det jag de senaste två åren tänkt mig ha. Jag har en klänning som jag aldrig trodde att jag ens skulle prova. Jag har en klänning som jag provade båda tillfällen jag var och provade klänning. Den klänning som för en tid sedan var helt fel är nu helt rätt. Jag har en klänning med stort K...

Efterlängtad film

Kategori:

Idag var det äntligen dags. Nu har den efterlängtade filmen haft premiär. I eftermiddags var jag och William och såg LEGO-filmen. 
William tyckte mycket om den. William gillar filmer med tanken "ond-mot-god". 
Mysigt med en stund bara vi två. Mysigt att gå hem tillsammans och prata om filmen vi sett. Mysigt med bio och mysigt med en glad kille med glittrande ögon.

Ur barnamun

Kategori:

Häromkvällen när jag skulle natta barnen steg Bianca upp ur sängen typ 8 gånger. Hon hade varje gång någon viktig fråga som inte kunde vänta till dagen efter, som tex. varför är bara ena väggen i hennes rum rosa och varför är taket vitt. 
Jag bar således tillbaka henne till sängen, stoppade om henne och sa: "Bianca nu pratar vi inte mer idag. Vi får prata i morgon om du har mer frågor. Nu ska du sova, så nu får du ligga stilla och vara tyst."
Bianca tittar på mig, är tyst i några sekunder och ser sen frågande på mig och säger med frågande röst: "vem pratar du med?! Vi skulle ju inte prata mer idag..."

Oerhört lätt att hålla masken...Verkligen.

Skulptur

Kategori:

Häromdagen fick jag en skulptur av William. Den är helt ljuvlig och enligt konstnären som tillverkat den då heter den "Rock'n roll"-"För det är sån musik som han spelar". 
Han har läderklädsel och gult spretigt hår (som man kan forma till tuppkam om man vill...). Han har markanta ögon och spelar luftgitarr. Välkommen till vårt hem "Rock'n roll". Din närvaro är uppskattad. 


Hur tänker tandfén?

Kategori:

Idag ringde de från dagis och meddelade att William busat med sina kompisar på dagisgården och sprungit in i en dörr så hans lösa tand lossnat. Hans lilla glugg har därmed blivit dubbelt så bred. 

När Patrik kom till dagis var han inte ledsen och hade ont, han var däremot orolig för hur tandfén skulle göra. Tanden hade nämligen ramlat ner mellan plankorna på altanen och försvunnit. William har nu skrivit ett brev och hoppas att tandfén är förstående...


Första tanden tappad

Kategori:

William har haft fyra lösa tänder under en lång tid. Han har tyckt att det varit lite läskigt att tappa tänder och har varit rädd för att det ska göra ont. 
I morse såg det ut såhär:
Och nu för en liten stund sen såg det ut såhär:


En otroligt stolt och nöjd kille! Vår fina,lilla stora kille.
Om det gjorde ont? Nej, det gjorde ju inte det...😜

Mission accomplished

Kategori: BröllopPirr i magen

Kategori: Bröllop

I morgon bär det av över vattnet tillsammans med mina fina brudtärnor. Det är med pirr i magen jag somnar ikväll... Vi har tid bokad för provning att klänningen med stort K...Biopremiär!

Kategori:

Idag var vi på bio och såg Disneys Frost. 

Det var biopremiär för Bianca. Det gick superbra. Efter halva filmen var det lite för spännande så då kröp hon upp i famnen på mig. Både barnen och vi vuxna tyckte att filmen var bra. 
Popcorn och 3D-glasögon, det är grejer det!

Vinterbostad

Kategori:

Igår eftermiddag byggde vi oss en vinterbostad. Mysigt med en aktivitet där hela familjen kan vara med. Nu fick studsmatteställningen en funktion även vintertid.
Nu hoppas vi att vår borg får stå kvar några dagar trots dessa plusgrader.
Patrik och William har även byggt en ramp som används tillsammans med snowracern. Patrik drar William och så ser de hur långt han flyger. Det kittlar rejält i magen...

Nu bär det av till simhallen!