Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Fadderbarn

Kategori:

Vi har skaffat två stycken gambianska fadderbarn. 
Låt mig presentera Mammy och Bin:
Vi har börjat med att betala deras skolgång och gett pengar så de kan införskaffa skoluniformer. Vi har kommit i kontakt med dessa barn tack vare mammas och Kjälls resor till Gambia. Bins storebror är mamma och Kjälls fadderbarn. Bin är moster till Mammy. 

Enligt olika källor på nätet är drygt 60% av befolkningen i Gambia analfabeter. Om familjerna har en son är det oftast han som i första hand får gå i skolan, om de ens har råd att låta ett barn gå i skola. Det känns därför bra att bidra till två små tjejers läskunskaper. 

"Våra" tjejer är jämnåriga med William och Bianca. Mammy är fem månader yngre än William och Bin är sju månader äldre än Bianca. Det ska bli roligt att följa dem och deras utveckling.

Barnen är ivriga och har målat teckningar och varit med och köpt tröjor som vi ska skicka ner till tjejerna. Genom att hjälpa tjejerna och prata om dem lär sig våra barn att förutsättningarna är olika på olika platser i världen. Deras vilja att skicka ner vissa av sina egna leksaker gör mig glad. 

Melissa Horn

Kategori:

Ikväll har jag varit och lyssnat på och njutit av Melissa Horns sköna stämma tillsammans med min fina mamma och två av mina kära mostrar. Vilken underbar konsert. Man gick därifrån med en skön känsla i magen. Hennes musik gör att jag känner mig lugn. Fint. 
Favoritlåten är "Om du vill vara med mig".
Tack för att du bjöd med mig mamma, det här behövde jag.❤Golfsäsongen har startat

Kategori:

I söndags var William på sin andra golfträning detta år. Det är inomhusträning som häller denna tid på året. Men det hindrar inte att barnen kan träna att slå. Det är roligt med golf! William gillar det.


Fint genomslag. Det är så roligt att se på barnen då de tränar. De är jätteduktiga och lär sig mer och mer för varje gång. Unga golfare agerar tränare och de är superduktiga med barnen. Vilka naturbegåvningar! Barnen tittar på 20-åringarna med stora ögon och vill göra likadant. Fantastiskt. På Williams träning är de fyra tränare på 8 barn. Det är fantastiskt att se dem träna ledarskap och att verkligen lyckas engagera barnen. 

Sneakpeak...

Kategori: Bröllop

Lite förberedelser för den stora dagen. Oj vad jag älskar sånt här!!


Beställt

Kategori: Bröllop

Det är nu mindre än ett halvår till bröllopet. Idag beställde vi min vigselring. Det börjar bli mer verkligt nu.
Sprakande hjärta

Kategori:

För några veckor sedan testade jag och barnen vad man kan göra med tomtebloss. Jag utförde och barnen kom med idéer och supportade. Detta var vad vi lyckades med:
Lite sprakande kärlek.

Vinterdag

Kategori:

Patrik och William är i stan och njuter av vintern:
Medan jag och Bianca är på Kumlinge och njuter av detsamma:

En helt underbar dag att fylla 60 på för barnens morfar!

Grattis älskade pappa!

Mys med liten tjej

Kategori:

Bloggen har legat i vila ett tag. Jag har tagit en nödvändig paus från allt utom absoluta måsten. Det har varit så skönt och avkopplande. Nu skall vi se om jag hittar ny kraft att återkomma med lite inlägg. Jag har inte ens bloggat om julen än, men det kommer. Börjar med ett kortare inlägg om en av mellandagarna då vi fick lyxen att vara barnvakt åt en stor favorit i vår familj. Barnen älskar denna lilla tjej och jag och Patrik njuter av att få mysa med denna ljuvliga lilla krabat.
(William ville inte vara med på bild men gjorde allt han kunde för att få båda tjejer att titta åt samma håll samtidigt... Min fina hjälpreda!)
Fina goa ungar!