Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Vår magiska dag

Kategori: Bröllop

Jag är förärad med en vän som är makalös på att ta bilder. Läs gärna hennes blogg på www.filurisen.blogspot.fi så får ni ta del av massor av fina bilder. Jag har nu nallat några av dem och tänkte visa er vår dag full av kärlek.
 
Som många av er vet så fullständigt ääääälskar jag att planera festligheter. Jag tycker om att saker och ting hänger ihop och jag fullkomligt älskar detaljer. Jag sa tidigt att jag gör några detaljer i taget och så kör jag så långt jag hinner. Jag hann med rätt mycket, men har fortfarande många idéer kvar om det är så att någon vill få lite hintar... ;)
 
Vigseln ägde rum på golfbanan vid Kastelholms slott. Vägen dit var en gammal skogsväg med lummiga träd och sommarblommor längs sidan. Jag sydde vimpelspel som Patrik, bestman och toastmastern hände upp med hjälp av en vinglig stege dagen innan bröllopet. Vi hade även musik som spelade för gästerna då de kom gående nerför vägen mot vigselplatsen.
Istället för vigselprogram fick alla gäster en varsin flaska mineralvatten som vi bytt etiket på. Gifter man sig på en öppen plats i solen i juli så är det viktigt att fylla på vätskedepåerna!
Då vi ville behålla naturkänslan så gjorde vi en egen altargång. William och Patrik åkte ut i skogen och hittade små björkar som fick agera pinnar och så knöt jag flaskor på dessa som fylldes med brudslöja. Enkelt och såå fint!
Till tonerna av Bravehearts "For the love of a princess" gick vi så nerför backen mot vår vigselplats. Stämningsfullt och magiskt kändes det då vi kom gående med våra små näbbar framför som kastade rosa rosenblad.
Under vigselakten kändes det lite häftigt att ha slottet i bakgrunden samtidigt som det spelades golf runt oss. Åh vad jag är glad att vi gifte oss just här.
Till tonerna av Top Guns Anthem svävade vi sedan lyckliga genom vår underbara skara av släkt och vänner medan ris och såpbubblor regnade över oss.
Min ena tärnas pappa äger den här underbara bilen och den tog oss och barnen till Smakbyn för vidare festligheter.
På Smakbyn blev det kramkalas och brudskål innan vårt härliga värdpar bjöd in till fest.
Vår son William älskar blommor. Det är helt rätt att sådant skall upplevas med alla sinnen, inte bara syn och doft. Älskar den här bilden. Det är en sådan ögonblicksbild.
Min härliga moster Jill hade hjälpt oss att få till blomarrangemagen precis så som vi önskade. Enkelt och fint.
Själv hade jag lagt min tid på att göra egna servettringar av en gammal solblekt bok och sedan vikt servetterna i samma tema.
Festprogrammet var även det pyntat med just dessa fjärilar och ett golfbröllop kan väl inte ha annat än golfbollar som drinkbiljetter?
Och oj så roligt vi hade! Jag blir helt lyrisk bara jag tänker på denna dag!
Det var många som höll tal och hade program. Vi är så otroligt tacksamma för allas engagemang i vår stora dag! Tusen tack!
Patriks familj hade gjort en oslagbar film om Patrik i en anda av Backyard Babies.... hahahaha!
Det kom telegram från Patriks gamla flammor...
Eftersom vi hade lite filmtema på bröllopet så hade vi pyntat toaletterna med affischerna till våra favoritfilmer. På utsidan satt orginalen och på insidan satt.... ja vad kallar man dem, en annan version kanske man kan säga...
 
Utöver dessa hade vi även Coctail och Dirty Dancing.
Som dessert hade vi en Bröllopspyramid med cupcakes i gamla kaffekoppar.
Lite lekar skall det självklart vara på ett bröllop. Man kan inte vara överens om allt... ;)
Och pussar... det var mycket pussar, precis som det skall vara då man firar sin kärlek.
Bröllopsvalsen var Hungry Eyes från Dirty Dancing och utfördes med inspiration från just denna film. Oj vad roligt det var att öva in denna!
Och sedan var det dans, dans och dans. Klackskorna åkte in under något bord och sedan svängde det om tills fötterna var svarta!
Godisbuffén var populär, det är viktigt att hålla energinivån uppe!
Kvällens sista tal hölls av min äldsta lillebror. Han började med att säga att han inte var en talare utan istället ville visa sin uppskattning från hjärtat samtidigt som han klädde av sig skjortan och byxorna. Det blev ett varmt tal...
 Vi är så otroligt glada för att alla ni som var med på vår dag kunde vara med. Vilken fantastisk dag det blev. Till viss del kan vi båda två tycka att det är synd att man bara gifter sig en gång, det är ju en så makalöst fantastisk upplevelse! Men det kanske är just därför det är så fantastiskt, för att man vet att det är en fest "once in a lifetime". Vi kommer för alltid bevara denna dag som en av de största i vårt liv. Den känns magisk. Vilket kärleks- och lyckorus!
 

Funderingar kring bebisar

Kategori:

Det är mycket bebisprat hos oss nu då vår närmaste vänskapskrets inom kort kommer utökas med flertalet bebisar. Ikväll när Bianca skulle sova utspelades följande konversation.
B: Mamma, hur tejpade ni ihop mig?
Jag: Vad menar du nu?
B: Hur är människorna ihoptejpade?
Jag: Nu förstår jag inte vad du menar. Kan du förklara?
B: Hur blev jag såhär? Hur sitter jag fast?
Jag: Menar du hur du blev vårt barn?
B: Ja. 
Jag: Du blev ju en bebis i min mage.
B: Men hur blev du bebis då mamma?
Jag: Jag blev bebis i min mammas mage. Mormor är ju min mamma.
B: Men hur blev mormor bebis då?
Jag: Hon blev bebis i sin mammas mage. Gammelmormor är mormors mamma. 
B: Har alla varit bebisar i någons mage? Pappa också?
Jag: Ja, pappa har legat i farmors mage.
B: Men mamma, hur lagade du min hand? Och hur lagade du mina fingrar? Och hur lagade du mina naglar?
Jag: Ja, det är nästan lite magiskt faktiskt. Lite som trolleri. Det bara blir så när bebisen ligger i magen.
Hon tänker tyst en stund och säger sen:
Men mamma, jag låg ju först i pappas pung, så pappa kanske började laga mig lite och sen gjorde du resten. Du gjorde nog det mesta. 
Jag: Ja, så kanske det var.
B: Men mamma, hur BLIR det en bebis då?
Jag: Pappan har något som kallas spermier i sin pung, de ser ut som små,små grodyngel. Mamman har ägg i sin mage. När spermien flyttar in i ägget så blir det en bebis.
(Tyst och tänker.)
B: Hur kom jag från pappas pung in i ägget? Gick jag på en planka eller?!?
(Älskade barn vad go du är!)
Jag: Nej, det är som när du brukar spruta vatten med din mun. Så sprutar pappans snopp de små spermierna till mammans snippa och då kan det bli en bebis. Vi har en bok som vi kan titta i i morgon om du vill.
B: Hmmmm, låg ni nära då eller? Så att pappa kunde träffa?
Jag: Ja.
B: Okej mamma, vad är det för färg på boken?
Jag: Oj, jag kommer inte ihåg, jag tror att den är rosa och blå.
B: Okej, den kan vi läsa i morgon. God natt mamma.

Svårare än så är det inte då man är tre år. 
Jag älskar dessa frågestunder. Det är så härligt att få vara med om deras tankar och funderingar. 

Vi är gifta!!

Kategori:

Ojojoj! Vilken bröllopsdag! Det var magiskt, fantastiskt, roligt, tårfyllt, skrattatacker och alldeles alldeles underbart! Denna dag ligger i topp tillsammans med de dagar våra barn föddes. Jag ryser bara jag tänker tillbaka. Oj så lyckligt lottad jag är med så många underbara människor i mitt liv. Och nu har jag fått min man... En snygg sådan... Jag är lyriskt lycklig. Ytterligare bildkavalkad följer senare då jag fått ta del av fler bilder och hunnit landa lite efter min fantastiska resa till sjunde himlen.
På väg till vigselplatsen:
Till tonerna av Bravehearts "For the love of a princess" gick sista biten ner till vigselplatsen:
Våra älskade barn var såklart näbbar. Jag hade två av de viktigaste personerna i mitt liv som tärnor: Min barndomsvän Marika och min vän sedan gymnasiet, Bodil. Patriks högt uppskattade vän Tybbe (Fredrik) var bestman. 

Efter en känsloladdad vigsel med tre låtar (Kärleksvisan, Du är allt och I was made for loving you baby) framförda av Andrea Mattssonoch Yohan Henriksson gick vi ut till tonerna av Top Guns Anthem. 


Min fina brudtärna Marika (på Studio 11) hade fixat mitt hår och lagt min make up. Min underbara moster Jill på Cityblommor hade gjort min bukett:
Nu är vi man och fru. 

Kärlek!

Bordsdekorationerna gjordes idag om till buketter och pryder nu vårt hem.From Ms to Mrs

Kategori: Bröllop

Ikväll går jag för sista gången i mitt liv och lägger mig som ogift. I morgon kommer jag att bli min älskade sambos fru... I morgon går jag och lägger mig som gift... Oj vad jag ska njuta under morgondagen! Och alla andra dagar efter det. Ser så otroligt mycket fram emot detta bröllop, det ska bli fantastiskt med alla nära och kära samlade kring oss denna dag. 

Stjärterum

Kategori:

Vi var och hälsade på Asta med familj på deras stuga häromdagen. Underbara sommarkänslor med badande, smultron, jordgubbar, fiske, strandvandring, rökta abborrar och framförallt kompishäng. Hela vår familj tycker om denna familj. 
De här två töserna tycker om varandra så mycket att de måste vara nära, nära hela tiden. Att äta macka lite avslappnat i en stol är väl underbart? Här finns det mycket hjärterum.Förberedelser

Kategori: Bröllop

Med två pålitliga hjälpredor kan det inte bli annat än bra. Förberedelser för trädgårdshäng pågår.
En vecka

Kategori: Bröllop

Om en vecka är vi gifta... GIFTA! HERR & FRU!! Iiiiiiiiiiiiiiiii!!
Vi ser sååå fram emot vår bröllopsdag. Oj, så härligt. 
Om en vecka pryder min fina vigselring mitt finger och om en vecka bär jag min underbara bröllopsklänning. Men till dess får jag känna mig fin i en vit vardagsklänning. 
Nu börjar nedräkningen till den dag då vi ska fira vår kärlek...