Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Idol

Kategori:

Det är rätt naturligt att ens 2,5 år äldre storebror är ens idol. Det är klart att man vill göra likadant som brorsan :
Ibland kan dock den där idoldyrkan göra att man går lite överstyr och hamnar i märkliga situationer...

Det är tur att det är lätt att åtgärda och att man alltid kan välja att vara sig själv igen... 
Syskonkärlek. Den är inte bara fin att uppleva, ibland är den rätt rolig också... Haha!

En stor dag

Kategori:

Och så kom den här dagen, då jag för sista gången lämnar vår förstfödda på dagis. I morgon börjar sommarlovet och till hösten börjar han i första klass. Han börjar tydligen bli stor vår fina lilla kille. 

William har väntat på den här dagen. Han har längtat efter sommarlovet och ser så oerhört mycket fram emot att få börja skolan. 
Vi kommer dock sakna de goa dagisfröknarna. Det är tur att vi kommer träffas på gården då vi hämtar Bianca, annars hade det nog varit ett tårfyllt farväl idag. 
Nu ser vi fram emot nya äventyr med läxläsning och allt vad skolan innebär. Jag undrar vem som är pirrigast? William eller vi föräldrar... 😉Möhippa!

Kategori: Bröllop

I helgen var det då dags. Möhippan gick av stapeln. Ojojoj vad roligt det var! Vilka fantastiska vänner jag har! Jag är så oerhört tacksam för allt de fixat för mig. Blir rörd.
 
Nå hur gick det till då?
Ja, på lördag morgon sov jag länge (var ut på middag och vin kvällen innan). Patrik berättade på morgonen att en man varit in och rastat sin hund på vår gård kvällen innan och när vi satt vid frukostbordet ropar Patrik plötsligt "nänu!". Jag tittar ut och ser en man som låter sin hund gå hur den vill på vår gård. Patrik öppnar dörren och frågar vad han håller på med. Sen hör jag inte vad de pratar om utan jag fixar med frukosten och hjälper barnen. Patrik kommer in och ber mig komma ut. Han verkar upprörd och säger att mannen sagt att han är polis och han vet vilka rättigheter han har. Jag säger till Patrik att han får lösa situationen själv. Har han retat upp någon får han själv lösa det och säger att han vänligt och bestämt ska be honom lämna vår gård. Patrik insisterar på att jag ska komma ut men jag avböjer och säger att han får lösa det själv om han nu retat upp någon. Patrik säger då att mannen sagt att hunden hittat knark. Knark!?! Då går jag ut och ser att det är en gammal kollega till mig. Han tittar på mig och säger: "Det är dags nu. Nu kommer du med mig!" Jag är totalt nollställd och har fastnat i knarktanken. "Va?! Är det dags? Ska jag komma med dig?! Knark?! Vad händer?" Han svarar samma sak en gång till och då trillar poletten ner... 
Jag blev skjutsad till engelska parken där jag fick leta upp tjejerna som gömt sig och sedan blev det frukost och bubbel. Mys!
Alla hade skrivit en beskrivning om mig och jag fick gissa vem som skrivit vad. Fantastiskt roligt!
Efter detta blev det promenad ner till stan och stämpel på Arken.(På förfrågan har jag önskat en heldag med tjejerna eftersom man oftast splittras vid utgång).
Efter det skulle jag jaga säl till lunch i östra hamnen. Det var dock dåligt med den varan där... Jag fick på mig en våtdräkt och det bar av på båttur till Kobba Klintar och sedan till Lemströms kanal där jag fick hoppa i och simma in i kanalen. Sen blev det lunch vid kanalen.

Efter detta bar det av till skjutbanan och vi sköt pistol!! Sååå kul!!!
Kändes som polisskolan med sex brudar på rad med hörselskydd och pistoler. Adrenalinet och tävlingsinstinkten uppdagades hos flera. Måste säga att jag är imponerad över hur duktiga många var! (Nej, jag vann inte... 😉)
Efter detta fortsatte vi till nästa mål. På väg dit blev jag stoppad av en kontrollerande tupp. Jag hamnade på blåskontroll och ansågs för nykter... Haha!
Vidare åkte vi till Millas underbara place och där blev det våffelgräddning och hotshotdrickande... Mycket fin kombination... Därefter fick jag ny mundering och så kom det två Lindyhoppinstruktörer. Superroligt stt lära sig en ny dans. Jag och min kavaljer Herrman dansade loss enligt alla instuktioner...
Kvällen fortsatte med grillning och vedsågning till bastun. Jag fick även namnge golfbollar med mina ex's namn och slå iväg dem i vattnet. Dit for de och ingen saknar dem mer.
Därefter blev det bastubad och dopp i det blå åtföljt av mys i sjöboden. Det blev alltså inget Arken. Lurisar...
 
På söndagen hade jag träningsvärk i magen av allt skrattande och det tog till kl. 17 innan jag kände mig ok... 
Det var så fantastiskt roligt! Vilken dag! 
Tusen tack alla inblandade parter ni gav mig en fantastisk, underbar, rolig och minnesvärd möhippa! Ni är bäst!!

 

Ösregn

Kategori:

Det regnade rejält idag. Barnen älskar det. Själv var jag som en dränkt katt eftersom jag inte var klädd för sådant väder. När vi kom hem från dagis stannade barnen ute och lekte. Tänk att det är så kul med vatten. De tröttnar aldrig.
Med rätt kläder är regn bara mysigt!Varberg

Kategori:

Under vår roadtrip var vi även och hälsade på Maja, Anders och Sofia i Varberg. På kvällen bkev det väldigt spännande då en luftballong plötsligt kom väldigt nära huset och sedan landade på en åker/äng bara ca 100 meter från huset. Det måste självklart utforskas om man är sex år!
Det var en helt fantastisk kväll!
De är rätt stora de där ballongerna...
Vi hade även hunnit med en visit till Gekås i Ullared. Och William var ivrig på att bygga det lego han köpte där. Han fick två hjälpredor med sig som hoppades att de kunde bidra med lite goda råd... ;) Om inte annat var de ivriga på att hjälpa till att sortera bitarna... :)
Tusen tack för några mysiga dagar Sofia och Anders!