Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Dags att springa?

Kategori: Bröllop

För några dagar sedan frågade Bianca:
"Mamma, när skall vi springa i sommar?"
Jag: Vad menar du?
B: Ja, när skall vi springa och jag skall ha min klänning?
Jag: Nu förstår jag inte vad du menar. Menar du då du och William springer Kanonloppet?
B: Nej då vi gifter oss. Bröllopet...bröllops-loppet...
 
Underbart! Tänk att hon sett framför sig att vi skall springa. Gullfia.

(Självklart var jag tvungen och googla orsaken till att det heter bröllop och helt fel har hon inte:
Förr innan vigslar skedde i kyrkan skedde själva vigselceremonin i brudens hem, sedan for hela bröllopsföljet till brudgummens hem där bröllopsfesten ägde rum. Avsikten med denna färd var även menad att visa upp sig och kallades brudlopp. Hela arrangamanget kalldes sedan för att hålla bröllop och ordet lever kvar i vår tid som namn på festen.(Taget från den tillförlitliga källan Wikipedia))
 
Så ett litet bröl-lopp kanske vi skall ställa till med efter vigseln?!? Hahhaha, eller så inte.

Bio

Kategori:

Idag fick jag mysa på bion med både dottern och min fina guddotter Maia. (Maias mamma och storasyster var också med men satt på annan rad).
Vi var dock lite tidigt på plats och då behöver man underhållas om man är tre år. Vi hade roligt!


Knasfior!
(Jag älskar Biancas miner... Hahaha!)

Myslördag

Kategori:

Idag gick Patrik och William korthålsbanan Prinsessan för första gången den här säsongen. Jag och Bianca gick till Lilla Holmen och njöt av det underbara vädret under tiden. Vi fick med oss bonusmoster Filia och på plats fanns även Lina och hennes busfrön. 
En riktig myslördag.
Godispaus i solen.

Konstnärliga talanger

Kategori:

Det är ingen hemlighet att William gillar att pyssla och rita. Idag då jag hämtade på dagis visade han sina senaste alster.
Det var en fröjd att se hur han utvecklar sitt målande. Mest outstanding var dock hans fantastiska självporträtt:


Rofyllt

Kategori:

Finns det något mer rofyllt än sovande barn?
Häromveckan somnade Bianca i soffan och jag passade på att föreviga denna rofyllda stund.
 
Vackra fina älskade barn

Ett mål i livet avklarat

Kategori:

I tisdags klarade William av en av de där  målen de flesta har i sitt liv. Han förvånade både sig själv och mig. Varken han eller jag visste att han kunde. Jag stod stolt och tittade på på håll. 
William sken som en sol då han insåg vad han klarat av. Med en simlärare som är fantastisk på att få barn att våga simmade han 25 meter! William har inte ens velat doppa sig i träningsbassängen tidigare. Oj vad glada vi är allihop för att han vågade försöka. Och William växte flera centimeter av prestationen. Fantastiskt!
Jag har lovat William ett 25-meterskalas i morgon för att fira. Det ser han fram emot. Vår lilla simmare.
(Här simmade han rygg, men de 25 metrarna var det hundsim som gällde)

Skolbesök

Kategori:

Vilket nervpirr det var i morse. Det är stort att få besöka sin skola som man ska gå i till hösten. William har både längtat och våndats. 
Det hade gått superbra! Själv beskrev han det såhär: Jag kände flera barn. Jag trodde det skulle vara lite tråkigt, men det var jätteroligt!
De hade fått göra lite övningar som de fick ta med sig hem. 
Tyvärr fick William feber sen så jag fick hämta honom från dagis. Men det hindrade inte honom från att göra klart sina uppgifter, eller läxor... Han var så ivrig över att han fått vara i skolan.
Här sitter han febrig och tränar på bokstaven "a";
Vår lilla kille börjar bli stor. 

Underbar vårdag

Kategori:

Idag har det varit en helt fantastisk vårdag. Vi var ner till lilla holmen och njöt. Fantastiskt att återigen ha möjlighet att vända ansiktet mot solen, sluta ögonen och känna strålarna värma vinterbleka kinder. 
Vi har inlett säsongens snäckplockande.


Vinden var kall, men så fort man kom i lä kunde mössa och vantar åka av och jackan öppnas. 
Oj vad detta väder är bra för humöret!

Veckans stjärnbarn

Kategori:

Denna vecka var det Biancas tur på hennes avdelning. Hon gillade det dock inte riktigt. Hon ville först inte vara med och vägrade svara på frågorna... Men efter två dagar med bara svar på hälften av frågorna var hon med på det hela och pappret fylldes på...

Vår son vill bli som pappa och vår dotter som mamma. Gullisar!

Årets första joggingrunda avklarad

Kategori:

Mars månad har inletts och både jag och Patrik har kommit igång med springandet igen, skönt!
Med 6 grader ute, barmark och sol finns det ingen ursäkt för att inte börja träna utomhus också. 2/3 av min runda har dessutom denna utsikt:
Det finns inga ursäkter för att inte ta en runda efter jobbet helt enkelt. 
Dags att fixa till bröllopsformen lite... ;)

VIP

Kategori:

På barnens dagis lyfter de ett barn i taget på både Williams och Biancas avdelning. Denna vecka var det Williams tur att vara "veckans intressanta person" på sin avdelning.

Lite intressant att 1 timmes playstationspelande på lördagar är det som lyfts som fritidsaktivitet. Den timmen är dock väldigt viktig för honom och får inte missas. Lite gulligt att han vill jobba med samma sak som sin pappa. 
Vår fina kille.