Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Legobygge

Kategori:

Efter att ha varit på Legoland är man ju ännu mer inspirerad att bygga med Lego. För Williams del var det ingen större skillnad eftersom Lego har varit favoriten länge. Däremot blev även Bianca mer intresserad efter denna resa. 
William har kunnat bygga efter ritning utan hjälp väldigt länge redan och nu var det Biancas tur att imponera. William visade på först hur man skulle göra och sen byggde hon helt själv efter det. Duktigt!


Jag anar en viss skillnad i vilket Lego som intresserar våra barn dock...


Jag måste säga att jag gillar att barnen gillar Lego. Det är den "leksak" som även jag tycker är rolig att sysselsätta mig med. Det finns ju oändligt med möjligheter!

Legoland dag 2

Kategori:

Vi var ju faktiskt på Legoland i två dagar. Och vi njöt lika mycket den andra dagen.

Indiana Jones och hans glada medhjälpare.
Denna lilla drake mötte oss i foajen på hotellet.
Barnen åkte några varv med safaribilarna. Det fanna många fina legodjur.
När Patrik och William var iväg och åkte berg- och dalbanor varv efter varv så hittade jag och Bianca på annat. När det kom en rejäl regnskur gick vi in i en affär och provade lite olika attiraljer. Det var kul för alla fyra!
Och efter regn kommer...vattenpölar! Och det är nästan lika kul som åkattraktioner!
För två tjejer som gillar hästar kan inte en hästkarusell gås förbi, klart man måste rida!
En uniformerad polis och en civilklädd sådan...
Nya favoriten Emmet från Lego Movie.
Ja, ni förstår väl själva att denna legofigur var populär...
Utöver detta så var killarna på 4D-film där det till och med regnade i biosalongen. Det var häftigt tyckte William. Vi avslutade vårt Legolandbesök i Legolands akvarium och fashinerades av rockor och enorma fiskar. Barnen fick även känna på krabbor och en riktig sjöhäst! Det ni!
Med denna bild avslutar vi vårt resereportage från Legoland. Vi kommer att komma tillbaka. Det var roligt för hela familjen. För er som planerar att åka hit kan jag rekommendera att åka före eller efter sommarlovstider. Det var super att inte behöva köa varken till åkattraktioner eller till toaletter.
Nu får vi leka med våra egna klossar här hemma, och vet ni, det är lika roligt det med!
 

Sugen på äppel?

Kategori:

Då kan du komma över till oss på fruktstund i augusti.  Vårt äppelträd har gått bananas i år och kör överproduktion. Fantastiskt vackert!
 

Legoland dag 1

Kategori:

Under vår Sverigetrip var huvudmålet en stad bygd av små klossar. Och wow, vilket ställe!
Vädret var väl sisådär. Regnskurar typ en gång i halvtimmen, men däremellan uppehåll och ibland även sol. En STOR fördel med detta väder var att det var obefintliga köer. Som längst kanske vi köade i 5 minuter. En kompis till mig som var där i fjol berättade att de köat ca. 40 min till varje åkattraktion, blä! I berg- och dalbanan satt William till och med kvar och åkte tre varv utan att kliva ur. LYX!!
Vi åkte till Legoland tillsammans med Patriks bestman och hans fina familj. Perfekt tillfälle att hinna umgås lite.
En bildkavalkad från dag ett:
Inbjudande pizzabagare.
Lilla Ester åker legotåg
Bianca och Signe är jämngamla och trivdes riktigt bra i varandras sällskap.
Båda våra barn älskade alla åkattraktioner som det var lite mer fart i. William visade det dessutom väldigt tydligt.
En enormt stor legospindel. Fantastiskt vad man kan bygga!
Vattenkrig! Man kunde skjuta vatten både från vattnet och från land. Alla sköt på alla, såååå roligt!
En ENORM drake. Detta var det byggverk jag personligen var mest imponerad av.
Det fanns även levande pingviner inne i parken. De var urmysiga och kom fram och hälsade på barnen.
Många av Williams hjältar fanns uppbyggda. Gillar man Legospelen på Playstation så har man stött på de flesta. Indiana Jones tillexempel.
När det blev dags för middag serverades dessa pommes till barnen. De har verkligen tänkt på allt!
Biancas favoritbygge var Lego Friends. Där stod hon läääänge och beskådade allt fint.
Jag hittade även min polare där. En superglad fotograf med blå byxor och röd överdel. Och ja, kassar i händerna... Hahaha!
Williams favoritbyggen var Starwarsstaden. Och det fanns mycket starwars.
Den absoluta favoriten var förstås moderskeppet.
På hotellet var till och med tavlorna gjorda av lego.
Efter en lång dag i parken avslutade vi med en skattjakt och drog oss sedan tillbaka till våra rum. Det kändes tryggt att sova då denna kille vaktade vår korridor:
Återkommer med bildkavalkad från dag två.
Nu skall jag sova tillsammans med en annan trygg man, som är betydligt mer kramgo och mjuk. ;)
 
 
 

Äta med pinnar

Kategori:

Vi har varit iväg på en roadtrip i Sverige. Vårt andra stopp var i Göteborg. Där gick vi på Thairestaurang, vilket är ett säkert kort för våra barn. Att få sitta i fönstret och äta känns ju dessutom lite kul. Bianca visade dessutom tydligt att hon har Thailand i blodet:
Även om hon inte åt hela måltiden med pinnar så var det inga problem för henne att fatta knixen hur man skulle göra.Måste säga att jag är lite imponerad, för det är inte alltför lätt med så små fingrar.

Bebisönskan

Kategori:

Det är många i vår närmaste vänkrets som just fått eller kommer att få barn inom en snar framtid. Detta har inte gått vår dotter förbi. Hon har påpekat flera gånger att hon också minsann vill ha en bebis och undrat när vi ska åka till bebisaffären och köpa en? Hon vill helt uppenbart inte lyssna till våra förklaringar till hur bebisen hamnar i magen... 😉
På Morsdagskortet som Bianca gjort på dagis hade hon ritat vår familj. Hon verkar tänka att om vi ändå köper en bebis till min mage kan vi väl också köpa en till hennes?!
Nu förstår jag varför dagispersonalen frågat mig så många gånger om hur jag mår. Tidigare har fokus varit mest på våra barn. Efter att jag fått detta underbara kort har jag dock kunnat dementera de rykten vår dotter initierat. Lilla bebiskära Bianca, tänk att du redan som treåring skapar rykten om din mamma. 😄

Ullegulle

Kategori:

Min kollega Maria har fyra tackor som nu har fått lamm. De är fyra dagar gamla och URSÖTA! Vi åkte till henne myste en stund i eftermiddag.
Det ena lammet var mycket mindre än de andra lammen och hade blivit övergiven av sin mamma. Vi blev alla helt förälskade i honom. Helt ljuvlig liten kille som vi matade med nappflaska. Han ville gärna vara i famnen och då lade han sitt lilla mjuka huvud i halsvecket på en om han kom åt.
Se så liten han är.
Kolla vilket härligt mönster. Ser ut som lakritsglass.
Två fina killar
Ovan ser man hur ljuvliga Bianca tyckte att lammen var och nedan ser man hur oljuvliga hon tyckte att tackorna var... (Kolla in fötterna)
Höjdpunkten var dock då vårt favoritlamm tog sig ut genom inhängnaden och gick med som en hund. Han spranng och hoppade tillsammans med barnen och barnen skrattade. Ljuvligt! Lite alla vi barn i bullerbyn-känsla. Tusen tack Maria för upplevelsen. Nu vill barnen ha ett lamm här hemma på gården... :)

Morgonens happening

Kategori: Bröllop

Kl. 10.15 var det sagt. Jag tog det lugnt på morgonen. Vid kl. 9.15 tittade jag ut och ingen klädsel fanns det på trappan så jag tänkte att det bara var skrämselpropaganda att dräkten skulle på...
Vid 9.55 ringde hemtelefonen och när jag svarade var det någon som la på. Vid 10.03 ringde den igen. Denna gång var det någon som sa "Pling, pling, pling" i luren innan denne någon lade på.
 
Patrik började skruva på sig och undrade om jag inte skulle ha någon dräkt på mig? Jag sa att isåfall får de leverera den. När jag öppnade dörren hängde det en dräkt på trappan. Gapskrattande klädde jag på mig den fina skruden:
William frågade om jag skulle gå ner på stan såhär. När jag svarade jakande utbrast han: "Mamma, du är pinsam!"
Bianca sa "Men mamma om du kommer sådär till en affär kommer de säga åt dig att du måste gå hem och byta kläder."
Hahahahaha!
Det var bara att svälja en nypa mod och gå ut genom dörren. Innan jag hann stänga hörde jag Bianca säga: "Är det Bodil som gör såhär?" Hahahaha, hon tycker nog att Bodil är en buse.
Jag cyklade ner på stan och hejjade glatt på alla som stannade med öppen mun.
Väl framme på caféet behövde jag inte fråga efter brevet till mig utan han gav det ändå. Jag frågade honom med allvarlig min om han tyckte att jag stack ut på något sätt eller hur kunde han ana att det var till mig?!?! ;)
 
I kuvertet låg följande lapp:
Hahaha! Ok vad gör man, jag har en kycklingdräkt på mig och är ensam på stan... Någonstans är de ju, för jag skulle inte lura ut en kompis på detta och inte titta efter henne. Det skulle man ju inte vilja missa. Så jag tänkte att "Äh, jag behåller dräkten på och cyklar hem. Antingen blir det inget idag eller så kommer de och tar mig när jag kommer hem igen bara för att jag ska tro att det inte blir något.." Så jag går tillbaka till cykeln och när jag just skall hoppa upp på den igen så hoppar Bodil, Mikaela, Lina och Marie fram och leker paparazzis:
Vi gick och tog en fika och en liten snackstund. Mysigt trots outfiten. Efter att ha gått en sväng på stan (utan dräkt) cyklade jag hem och möttes av en skrattande sambo.
Man kan väl säga att jag fått ett litet smakprov... En liten trailer så att säga. Det är idag 10 veckor kvar till själva bröllopet. Det är med andra ord 69 möjliga dagar ännu för en "riktig" hippa...
 

Möhippa?

Kategori: Bröllop

I förrgår fick jag detta brev:
Jag kan förstå historien bakom de flesta av sakerna som ska packas. Jag tror mig också veta vem som kommit på vad. Några saker är jag dock osäker på varför de finns omnämnda. En del av dessa saker har jag inte. Antar dock att listan är "for fun".
Idag kom även detta brev:

Nu ska jag turbovila. Är nämligen hemma från jobbet idag med rejäl hosta och huvudvärk. Om jag ska orka stutta runt i kycklingdräkt bärandes på en dammsugare i morgon så gäller det att kroppen fattar att vila innebär att jag ska vara frisk i morgon. Om det nu inte är så att det är bluff... Hmm...