Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Syskonmys

Kategori:

Det är lyx att ha en storebror som kan läsa då man vill höra Kalle då mamma diskar och pappa är bortrest.


28%

Kategori:

Sedan fem dagar tillbaka har jag och barnen myst på egen hand. Patrik åkte till Dublin i söndags och kommer hem sent i morgon kväll. Det har gått bra, men efter varje sån här resa blir jag påmind om den styrka alla ensamstående föräldrar besitter. Jag ska inte sticka under stol med att jag är trött...
Det har varit skolväskor, gympakassar, läxor, jobb, kundmöten, extra vantar, kompisträffar, läkarbesök, handla, laga mat, städa, stävja syskonbråk... Ja ni förstår. Därför skrattade jag gott igår när Patrik skickade ett mess om att det var så hektiskt på konferensen och att han bara hade 40 min på sig att fixa sig på hotellet innan bussen hämtade honom till middagen. Hahaha! Knasboll säger jag. Det är tur att han snart får komma hem och vila upp sig... Hahaha!

Det är kul att vi kan driva så med varandra. Det blir roligare då. Och det kan vi efter att ha känt varandra 28% av våra liv. Idag är det nämligen exakt 10 år sedan vi såg varandra första gången. Mycket har hänt på de tio åren. Vissa jobbiga saker, men framförallt massor av underbara saker. 
Dagen till ära fick jag en enormt fin överraskning på jobbet. 10 rosa rosor, en för varje år.
Min man är dock en större romantiker än vad jag är. Han såg till att uppvakta mig fastän han för tillfället befinner sig i Dublin. Själv kom jag inte ens ihåg det speciella med denna dag förrän min älskade man påminde mig...

Nu längtar vi efter att du ska komma hem så vi kan samlas i soffan hela familjen igen. Du är saknad här hemma!❤️

Simträning

Kategori:

William simtränar varje lördag. Första terminen var han nästan aldrig sugen på att gå dit även om han älskade det då han väl var där, men nu längtar han dit. Han säger ofta att han skulle vilja simträna tre dagar i veckan, men med tanke på att han även spelar innebandy och sommartid även golf tycker vi det räcker med en dag i veckan nu då även skolan är ny. Som gammal simmare tycker jag ju förstås att det är kul att han insett tjusningen med simning, men framförallt ser jag simkunskaper som ett absolut måste, framförallt då vi bor på Åland.
Förra lördagen hade simskolan lite extra tjusning. Det var piratdag på badhuset och bland annat fick William testa på att springa på en madrass på vattnet. Blev lite avundsjuk faktiskt...såg superkul ut!!


Diskussioner med barn

Kategori:

Det uppstår ofta lite roliga och ibland väldigt intressanta diskussioner med barnen. Häromdagen gick diskussionerna ut på om makaroner har ett eller två hål? 
Ja hur är det? Är det ett långt hål eller är det två hål? Vi blev inte helt på det klara med hur det faktiskt är... :)Tre generationers mys

Kategori:

Vi har mys med mormor på ett hotell. Det är inte varje dag vi tre tjejer gör det. 


Busfia.

Babyshower för fru Rundberg

Kategori:

Idag överraskade vi Mikaela med en babyshower. Mysigt med lite fika och lekar. 


Hanna hade bakat en helt fantastisk barnvagn av pepparkaksdeg. 
Sen sydde vi allihop en varsin fågel som lilla bebisen ska få som en mobil ovanför sängen. Morgonlyx

Kategori:

I morse steg barnen upp före oss och efter en liten stund kom de ner med frukost på sängen åt oss. Vilken morgonlyx!

Våra små fina gullungar!

Snö

Kategori:

Ikväll då jag kom hem från jobbet möttes jag av två vita bollar. Det har kommit väldigt lite snö, men med lite vilja kan man tydligen åstadkomma snöbollar. 
William har idag varit hemma tredje dagen med feber. Stackars liten. Tur att barn har förmågan att piggna i mellan varven. Lite snö var vad som behövdes idag för att energignistan skulle tändas. 


Syskonkärlek

Kategori:

Det är mysigt att ha en lillasyster som följer en till skolan.


Stughäng

Kategori:

Idag har det varit stughäng på agendan. Så skönt. Patrik och Bianca har lagt golv i barnens rum, det blev superbra!


Vi har krattat löv och fixat på gården.
På kvällen blev det mys framför brasan och många omgångar Fia med knuff.Mys!