Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Kontrasternas helg

Kategori:

I lördags bar jag, två av mina bröder och mina kusiner vår älskade farfar/morfar till hans sista vila. Det var tungt psykiskt men inte fysiskt att bära hans kista. Enligt tradition var det även vi i familjen som skottade igen graven. Det var en fin stund. Min yngsta lillebror Hannes lämnade ett meddelande på graven. 
Svårt för en 11-åring att hantera döden. Det är svårt också för oss vuxna.
Vi avslutade dagen med en middag tillsammans med farmor, det var fint att få rå om henne lite extra. 

I söndags hann vi med att umgås med tre av våra favoritfamiljer-Helins,Rundbergarna och Petterssons. Det blev lek, häng och korvlunch på vår stuga. 


Det var skönt att helgen avslutades med gott sällskap och glada miner. Det behövdes. 
Kroppen meddelade dock att vila är bästa medicinen innan söndagen var över. Blev tidigt i säng med feber. Kurerar idag och hoppas på att vara frisk i morgon. Har varken tid eller lust att vara hemma och vara sjuk. 

Nallen

Kategori:

I morgon är det begravning för min älskade farfar. Barnen har haft många tankar om det. En av dessa uttrycktes såhär: "Man kan inte sova utan gosedjur. Han måste få en nalle med sig i kistan."
Idag fixade jag därför en nalle och levererade till begravningsbyrån. Nu får gammelfarfar någon mjukt och gosigt med sig. 
Kärlek.

Selfies

Kategori:

Det där med selfies är ett vanligt fenomen då man har barn. Man hittar dem i kameran lite nu och då. Biancas senaste verk är att fotografera de detaljer hon värnar mycket om. Vår lilla prinsessa.

Örhängen
Diadem
Och halsband. 
Viktiga detaljer varje dag i vår pärlas värld. 

Myssöndag

Kategori:

Igår hade vi en myssöndag på stugan. Vi satte eld i öppna spisen och grillade korv. Vardagsrummet är ett av få rum som är klart.
Medan jag satt på fårskinnet och njöt av värmen spelade barnen Twister och skrattade. De hamnade i galna positioner mellan varven.


Barnen målade även väggarna i sitt rum. 
Vissa prinsessor tyckte dock att man kunde behöva vila mellan varven... 😋
William tränade även på att tälja.

Riktigt stugliv med andra ord. 
Hur mysigt det än är med höstkylan och brasa så ser jag ännu mer fram emot att få njuta här nästa sommar. 


Sov gott

Kategori:

För två dagar sedan somnade min farfar och påbörjade sin resa till Nangijala. Kvar lämnar han fantastiska minnen och en lärdom om att njuta varje dag. Jag är så glad att han var en del av mitt liv och också att William och Bianca fick uppleva hans kärlek till dem. Han älskade sina barnbarn. Sina barnbarnsbarn höjde han om möjligt ännu mer till skyarna. En fantastisk man som alltid hade en vits på lut och som hade fnisset lurande konstant. Jag kommer sakna dina glittrande ögon, dina roliga skämt, din kärlek och möjligheten att skapa nya minnen tillsammans.
Det här är farfar i ett nötdskal, ges det möjlighet att umgås med barnen i hans familj så tar han dem, förlåt, tog han dem... Lika roligt för båda fastän det skiljer 84 år på dem.
"Hej på dig du där uppe!"
 
Tusen tack för alla fantastiska minnen älskade farfar!
 

Min älskade farfar

Kategori:

Min älskade farfar mår inte bra. Inte alls faktiskt. Han har varit sjuk länge och nu finns det ingen återvändo. Nu pratar vi inte månader eller veckor mera, nu pratar vi dagar (jag vill inte tänka tanken ens att det faktiskt till och med kan röra sig om timmar...)
Jag och min farfar har alltid haft en speciell relation. Sedan jag var liten och sa åt honom att jag var "Du's unge" (inte din utan Du's) så har vi haft ett särskilt band. Min älskade farfar. Han som fiskat sig igenom hela sitt liv, som levt med havet som om det vore hans tvilling, men som trots det aldrig riktigt lärde sig simma. Han som har en guldgruva i sitt garage (några skulle kalla det skräp, men som liten var det som en skattkista). Han som lagat nät i tusental. Han som tillät en köra snöskoter så det kittlade i magen. Han som otaliga gånger såg till att jag fick torka på solvarma klippor efter att ha badat. Han som ägde snipan som man somnade så gott i efter en dag på sjön. Han som tillsammans med min älskade farmor förgyllde alla mina barndoms somrar. Han med de varmaste kramarna och finurligaste ögonen fulla av glitter. Jag är så otroligt glad att han kunde vara med på vårt bröllop.

Min farfar är trött nu. Jättetrött. Han orkar inte kramas mer. Men han kan fortfarande ta emot kramar. Han kan inte prata mer, men han kan fortfarande visa sin kärlek. Jag träffar min farfar varje dag nu. Jag försöker göra det så bra jag kan för honom. Ikväll hade jag och farfar en stund för oss själva. Jag berättade för honom hur mycket han betyder för mig och att jag älskar honom. Farfar kramade då min hand och vägrade släppa. Så mycket kärlek. Min hand är fortfarande mindre än farfars, precis som i min bardom. Det känns fortfarande tryggt och kärleksfullt att hålla hans hand.
Min farfars fina hand som alltid har en klocka på handleden.
Min farfar är trött nu, jättetrött, men hans hjärta, händer och ögon är så fulla av kärlek. Även om det gör mig ledsen att veta att tiden är knapp så försöker jag njuta av att vi fortfarande får stunder tillsammans. Vi skapar fortfarande gemensamma minnen. Jag och min älskade farfar. Jag kan fortfarande hålla min hand i hans stora kärleksfulla hand. 

Stugan

Kategori:

Vi har nu hållit på att måla och fixa i stugan ett tag och det är såååå roligt! 
Taken och väggarna har målats vita och förra helgen slipade och målade Patrik golven i hall och vardagsrum. Det ska bli sååå roligt att komma ut och titta på det idag. 
Rött blev vitt:
Och gult furugolv blev slipat och målat:Hallen fick en betonggrå vägg. Nästa projekt är listerna. Åh det blir så fint!

Klassindelning

Kategori:

William har gått i en lagom stor klass sedan han började skolan (25 elever). En lagom stor klass med två underbara lärare och en fantastisk assistent. Helt fantastiskt att kunna ha dessa resurser. Det har nu gått sju veckor och lärarna har nu lärt känna barnen och kan se vilka personer som inverkar positivt på varandra och vilka som inte funkar ihop. Nu har klassen delats i två baserat på lärarnas insikter och William har idag fått veta vem som är hans lärare och vilka hans 12 klasskamrater är. Han är SUPERNÖJD!!! De tre han umgås med mest indelades i samma klass som honom. Läraren hade han ingen skillnad vem han fick, så det var han också nöjd med. Härligt att han blev så glad.
Tänk vilken lyx att gå i en klass med 13 elever. Helt fantastiskt! 

Idag fick vi även Williams skolfoto. Han är så fin vår skolkille.
Favoritämnet i skolan är för tillfället matte. Skulle han få skulle han göra alla uppgifter i boken på en gång. Det är så härligt att se hans iver!