Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Babyshower

Kategori:

Ikväll har jag blivit bortskämd av finaste tjejerna. Mumsig mat, underbart fina presenter, roliga lekar och skratt. 
Se bara på denna ljuvliga tårta som Marika och Mikaela kom med:
Vi gjorde även en lek där alla fick klippa snören för att gissa omkretsen på min mage. Mikaela var galet nära med ca 3 cm diff. Jag är glad att inte Maddes gissning var rätt, då hade det fått plats två bebisar till...🙈 omkretsen var i alla fall 116 cm. Så ni som vill se vad det betyder i verkligheten, fram med måttbandet och se.

Jag är så oerhört glad för alla fina tjejer jag har i mitt liv. Tack darlings!❤️

Lata dagar och stor mage

Kategori:

Hur ser man då ut då man tvångsvilar? 
En helt vanlig onsdag med tvångsvila ser jag ut såhär:
Svart spetsklänning, sminkad och håret borstat. Alla dagar. Såklart.

Eller så inte. Det är nog mer mjukisbyxor, långa sköna linnen och håret i hästsvans som gäller. Däremot hade jag en grej på jobbet i morse som gjorde att jag behövde se lite mer anständig ut. Passade därför på att ta en bild där lite mer än bara magen syns, man vet ju inte när jag orkar fixa mig nästa gång... Hahaha!😝

Spännande

Kategori:

I morse fick jag lite Flashback från min möhippa. Det kom nämligen ett mess:
Vi får se om det är dags för kycklingdräkten igen?!?😝🐥 tihi!

Värme

Kategori:

William har fortsättningsvis feber. En märklig sådan. Han har 38 grader i ca två timmar för att sedan vara feberfri i ca sex timmar och så börjar det om. Det är nu femte dagen i rad på detta sätt. Det är svårt att veta när han är feberfri helt och hållet då det håller på såhär. 
Idag går det dock ingen nöd på oss. Vi har det varmt och skönt i trädgården. William är för tillfället feberfri och rastlös. Då åkte krocketspelet fram. Han tränar nu så han kan bräcka Patrik sen när han kommer hem från jobbet.Glada nyheter

Kategori:

Vid samtalet till MVC blev jag hänvisad till BB. Vid samtal till BB fick jag en läkartid till Gyn bokad för att säkerställa att alla sammandragningar inte gör verkan fastän de inte gör ont. 
Efter gynbesök fick jag veta att sammandragningarna inte haft verkan. Skönt. Jag ska fortsätta ta det lugnt, men så som det ser ut nu är det ingen fara för att bebisen kommer ut de närmaste två dygnen. Skönt! Nu är det lättare att slappna av.
Det kunde även konstateras idag att Pyret ligger med rumpan nedåt. Det har ju ingen betydelse då det ändå blir snitt, men lite märkligt att inget av våra barn velat följa "naturens lagar" och placera sig med huvudet nedåt. Om man säger såhär, det känns att fötterna är placerade relativt nära urinblåsan...😉
Idag ser magen ut såhär:


Måndag!!

Kategori:

Yes! Jag vaknar, det är måndag morgon och jag är fortsättningsvis gravid. Mål nummer ett är avklarat. Yes!!
Min helg har varit minst sagt lugn rent fysiskt. Jag har flyttat mig från sängen, till soffan, till utesoffan. Jag har följt doktorns order, men oj så frustrerande det är att göra ingenting. Även om jag tagit det så lugnt så har sammandragningarna varit rätt många. I lördags klockade jag dem en tid och kom sammanlagt upp i 30-40 sammandragningar under dagen. Igår var de lite färre, men lite starkare och längre. Jag höll mig dock hemma båda dagar då de inte gjorde ont. 
Idag går jag in i v.36. Jag ska ringa MVC nu på morgonen för att höra lite vad de säger. Såklart ska jag fortsätta ta det lugnt. Jag tycker däremot att det är svårt att veta var gränsen för vad dom är ok och inte går. Jag inser dock att jag inte ska ta några promenader eller springa runt på stan eftersom jag inte ens kan hämta ett glas vatten utan att magen blir stenhård.
Tur att snälla Bodil kom förbi med en bra bok igår så jag har något att göra då jag bara sitter/ligger där. Lite spänning hjälper absolut mot rastlösheten. 
Nu ska jag fortsätta ligga och titta på min hoppande mage. Pyret har nämligen hicka. Ha en bra dag alla!

Kurvor

Kategori:

Idag på MVC besöket kunde det konstateras att min tillväxtkurva nu planat ut (SF-mått 35). Skönt, började fundera hur stor jag skulle bli. ❤️-ljudet låg på 138 och viktuppgången var 0,5 kg de senaste två veckorna.
De ville ta en ny CTG-kurva på mig så efter besöket bar det av en sväng till BB. Tack och lov hade sammandragningarna lugnat ner sig. Tyvärr bara i styrka, inte i antal. Det var en lite vågig kurva, dock ingen storm så att säga. Jag fick dock OK-stämpel i rumpan av läkaren. Dock med förmaningen om att jag BARA ska vila de närmaste dagarna. Så idag är det sängen och soffan som gäller. Magen är så pass känslig att om jag stiger upp för att gå på toa så får jag rätt kraftiga sammandragningar. Patrik valde därför att komma hem från jobbet. Även om W och B kan sköta det mesta själva så blir det för mycket för mig just nu. Nu är det helgen vi har som mål att klara i första hand. Efter det får jag åtminstone stanna på ön om det sätter igång ordentligt och de inte får stopp på det. 
Just nu går det ingen nöd på mig. Såhär ser det ut nu:

Klarblå himmel, solsken, fågelkvitter, musik i högtalarna, en bra bok. Jag vet dock med mig själv att rastlösheten kommer komma krypande när som helst. Men nu är det bara att gilla läget. 

Mammaledig

Kategori:

Så är man hemma på sin första mammalediga dag. Känns mycket märkligt. Förstår inte att jag inte ska vara på jobbet på ett tag nu. Jag har faktiskt inte längtat bort från jobbet en enda dag. Jag trivs så fantastiskt bra. Vår avdelning håller på med lite nytänk och förändringar och jag har lyckan att jobba med fem fantastiska tjejer! Oj så kul vi har. 
Igår lurade de med mig på middag efter jobbet. Väl där fick jag blommor och heliumballong. Underbart fina!
Jag älskar små söta buketter i små fina vaser. Tusen tack för er värme tjejer!

Min mammaledighet börjar med att vara mamma på heltid. Bianca är ledig från dagis och om 40 minuter ska jag till barnmorskan på kontroll. Dessutom vaknade William med en temperatur på 37,8 i morse, så idag får jag rå om alla mina tre underverk. Vi får se hur det blir med att ligga och läsa en bok i utesoffan idag...😜 men det kommer ju fler dagar. 
Det är i alla fall strålande solsken så lite utomhusvistelse kommer det åtminstone bli.
Vi hörs!

Sammandragning

Kategori:

Nyss hemkommen från BB. Ringde in för att konsultera då jag haft relativt täta sammandragningar i ett dygn. Klockade dem då jag kom hem från jobbet idag och de kom var 15:de minut. De ville ha in mig för kontroll. CTG-kurva togs för att kontrollera sammandragningar och hjärtljud. Hjärtljuden var bra. Sammandragningarna lite för täta (tätare än var 15:de minut visade det sig). Jag hade dock inte öppnat mig nämnvärt, vilket är skönt. 
Sammandragningarna ville dock inte lugna ner sig så läkaren tog beslut om att ge mig en bricanylspruta. Och tack och lov hade sprutan verkan. Så efter en och en halv timme på BB fick jag åka hem. Skönt. Nu ska jag på kontroll igen på fredag. 
I morgon är min sista arbetsdag. Den ska jag ägna åt att städa undan och lämna över. Jag fick dock stränga order om att jag den kommande veckan ska ligga i soffan och se på Netflix. Det är nog den bästa medicin jag fått utskriven hittills...😜 vi har dock inte Netflix, men I got the point...
Nu häller det att ta det lugnt. Det finns nämligen ingen prematurvård här på Åland, vilket innebär att om förlossningen startar före måndag (i v.36) så skickas jag till Åbo eller Uppsala. Som ni förstår är det INTE önskvärt. 
Näpp, nu ska jag fortsätta med läkarens order-Soffläge. Otroligt skönt att jag fick åka hem ikväll.

Läslust

Kategori:

William har verkligen kommit in i det här med att läsa. Idag fick han en gratisbok på bokhandeln när han sa den hemliga frasen "att läsa är kul". Boken var så spännande att han till och med läste då vi gick hem från stan.
När vi kom hem var det dags för läxläsning. Idag var första gången läxan gjordes utomhus för denna säsong.

När läsläxan var slut fortsatte han med sin andra bok. 

Fantastiskt att han upptäckt tjusningen med att kunna läsa själv. Det är lovande inför det stundande sommarlovet. Nu ska vi bara få upp hängmattan på stugan så det finns en mysig plats att låta sig svepas med i fantasins värld.

Morgonsmal?

Kategori:

Ni vet den där känslan när man vaknar på morgonen och sträcker på sig och känner att magen är rätt platt? Föreställ er då att ni dessutom varit och kissat för en timme sedan. Ni förstår känslan va?

Den finns inte riktigt just nu... Idag gick jag in i vecka 35 och i morse såg jag ut såhär då jag vaknade:
Tänk er då att skillnaden på morgon- och kvällsmagen kan vara rätt stor. Det gäller även då man är gravid. 
Jag låg kvar i sängen någon minut och kände hur Pyret knölade på. Det blev ganska uppenbart att huvudet inte är fixerat om man säger så...

Såhär är det X antal gånger per natt. Inte konstigt att det är svårt att sova...

Tjejdag

Kategori:

Vi är tio tjejer som betalar in pengar till ett konto varje månad och sedan hittar vi på skojigheter tillsammans för de pengarna. I lördags var det dags igen. Då hade Bodil fixat överraskning för oss andra. Den gravida i gänget körde minibussen som avgick mot okänt mål. 
Efter mycket funderande visade det sig att vi hamnade på Björnhuvuds gästgård. Där välkomnades vi av detta vackra par:
Det visade sig att vi skulle börja med champagneprovning:


För att därefter få avnjuta en fantastisk brunch:

Ojojoj vad vi njöt! Vi satt där och njöt och skrattade i flera timmar.
Jag kan tipsa er som är intresserade av två goda alkoholfria bubbel:
Denna var väldigt fräsch och hade inslag av fläder. 
Och denna var lite sötare och smakade typ Piggelin:

Efter att magen och skrattmusklerna fått sitt bar det av mot stan igen. Där åkte vi till Marikas salong och fixade oss och därefter bar det av mot middag. 
Vid 20.30 var dock mina krafter slut och kroppen längtade efter soffhäng och mjukisbyxor. Då lämnade jag tjejerna på restaurangen. Det gick dock ingen nöd på dem. Såhär såg det nämligen ut då jag gick:

En bubblig dag med andra ord. Tack tjejer!❤️


Premiär i frisörstolen

Kategori:

Idag var det premiär i frisörstolen för Bianca. Hittills har jag alltid klippt henne själv. Nu har hon dock önskat rosa färg i håret eftersom kompisarna fått det då de klippt sig och det har jag inte kunnat erbjuda. 
Det var en vääääldigt nöjd tjej som speglat sig hur mycket som helst under eftermiddagen...


Lycka är att få ett rosa hjärta sprayat i håret...

Nu är hela familjen redo för möss-fria tider. Det firade vi med att ta fram vår utesoffa och mysa idag. 

Överraskande

Kategori:

Idag var Williams sista simträning före avslutningen. Förra året tog han 25-meters-märke och nu har han har sagt att skulle vilja testa simma 50 meter för att få ett märke också i år. Vi har även pratat om att flytta upp honom en grupp. Han har varit lite osäker men har blivit säkrare den senaste månaden. 

Idag sa därför Patrik till simläraren att William ville testa simma femtio meter. Och nog testade han allt... När han simmat 600 meter fick simläraren avbryta för att tiden för simträningen var slut... Sexhundra meter!! Va? Vilken kille!! Snacka om att han överraskade oss. Både vi och William är otroligt glada och stolta! Vilken lycka i hans ögon. Så istället för 50-meters-märke blev det alltså 500-meters-märke... Wow!
Det känns fantastiskt bra att William verkligen älskar sin simträning. Och den ger ju uppenbarligen resultat. Känns inte som om man behöver fundera på om han klarar av att gå upp en grupp i höst...😜

Fem

Kategori:

Jaha så ligger man här i sängen igen och kan inte sova. Har varit vaken sedan kvart i fem. 
Det är "Vår i City" idag, vilket innebär att affärerna i city öppnar tidigt och rabatterar sina varor kraftigt för de som orkar upp och handla kl. 6 på morgonen. Jag vet egentligen ingenting jag behöver just nu så vi hoppar på det nästa år istället även om det inte hade varit ett problem i år.
Idag går jag på jobb min sista fredag innan mammaledigheten. Fem dagar kvar att jobba. Inkommande torsdag är sista dagen. Jag kan säga att det känns väldigt konstigt. Jag älskar mitt jobb och tycker det är otroligt givande, därför känns det lite konstigt att inte vara där nu på en tid. Jag har nog inte riktigt förstått detta än... Men jag behöver nog gå hem. Kroppen är trött. Jag är också dålig på att ta det lugnt då jag är på jobbet. Det är ju så kul! Igår kväll kände jag dock att det var lite väl lång dag. Jobbade från 8-19 och var sedan på Hem och Skolamöte till 20.15. 
Det är svårt att ta det lugnt när jag hela tiden känner att det är kul. Möjligheten att hjälpa människor påverka sina liv. Det är otroligt givande!
Det märkliga är bara att jag inte kan sova fastän jag egentligen är trött. Men kroppen är så otymplig att det helt enkelt inte går. Men nu är det inte ens fem veckor kvar tills vi är fem i familjen och kroppen är mindre. Kanske det är då jag ska sova?😜 för det är väl det man gör med en liten nyfödd vid sin sida? 😉 inte? Nähä, jamen då tar vi det lite senare då. Om inte annat är man uppdaterad på världens nyheter redan då man stiger upp. Alltid nåt!

230 och förstaplatsen!

Kategori:

Idag har jag varit gravid i 230 dagar (denna graviditet då, inte totalt...😜). Det betyder att det är 50 dagar kvar till BF, men eftersom det blir snitt är det ju inte så många dagar kvar. Vi pratar istället 30 eller 37 dagar beroende på vad UL visar den 6 maj. 

I torsdags var vi på rådgivningsbesök igen. Pyret ligger nu i tvärläge, precis som syskonen gjorde. ❤️-ljuden var 136 och SF-måttet 34. Jag är fortfarande större än "normalt". På tal om större så har jag gått upp mer i vikt denna graviditet än vad jag gjorde med William och Bianca. Det har nu resulterat i att jag är tyngst i familjen... Det ni! Jag lär få hålla förstaplatsen i 30-37 dagar till, men sen ska jag nog vara nere på silverplatsen igen...😝 jag har hittills gått upp tre kilo mer än vad jag gjorde de tidigare graviditeterna. Vi får se vad den kvarvarande månaden för med sig...
I morgon går vi in i v.34 och just nu ser jag ut såhär:


Mag- och syskonbilder

Kategori:

Jag har funderat om jag skulle anlita en fotograf och ta lite mag- och syskonbilder. Men så tänkte jag om och  lät min kära man använda vår egen systemkamera istället. Så under påsken tog vi några bilder på magen och de blivande storasyskonen. Ett smakprov kan ni få här:
 
 
 
Det känns fint att ha fångat på bild hur mycket de faktiskt myser, pratar, lyssnar och känner på magen för att få kontakt med sitt syskon.

Glad påsk

Kategori:

William har kompisdag idag. Så medan han leker för fullt hos kompisar så sysselsätter jag och Bianca oss med att måla påskägg. Resultatet:
Årets påskägg hos familjen Franklin 💗🐣🌼

Vår lilla konstnär

Kategori:

Det är ju ingen hemlighet direkt att William har ett öga för det där med skapande. Även om jag vet att han är bra på att rita och måla så blir jag emellanåt förvånad över hur duktig han faktiskt är. Igår kom han återigen hem med två teckningar från fritids. Jag tycker man ser att han utvecklats ytterligare den senaste tiden. Eller så är jag bara partisk.

Minecraft är väldigt populärt just nu som synes. Och djur. Djur har alltid intresserat William. Jag tycker denna örn är fantastisk.


Bygga, bygga, bygga

Kategori:

Det där med Legobygge går i omgångar. Just nu är William inne i en topp. Han fick väldigt mycket lego både i födelsedagspresent och i julklapp. Han byggde många av dem då, men sedan har han tagit paus. Tills nu. Senaste veckan har det skapats en polisstation med tillhörande fordon och för tillfället är det brandstationen med dess utryckningsfordon som skapas. 

Han har alltid älskat att bygga lego, men sedan har han liksom velat spara på sakerna utan att egentligen leka med dem. Dessa Lego City föremål leker han dock med. Poliserna behöver rycka ut och det brinner lite här och där. Det blir liksom en stad med aktiviteter. Roligt! Nu önskar han sig mer Lego City saker så det kan hända mer i staden.