Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Smartpark

Kategori:

I söndags var vi till Smartpark för första gången. Det är en familjepark här på Åland. Jag har tyvärr rätt dåliga bilder därifrån, men jag tänkte visa lite vad vi upplevde där.
Både barnen och vi vuxna uppskattade besöket där.
Det grävdes med eldrivna grävmaskiner. Det var rätt svårt då det krävdes att man höll koll på tre spakar samtidigt.

Att dra sig fram med rep på vattnet var roligt. Det var väldigt lite folk där denna dag så vi fick alla tre flottar och kunde således köra ett race.

William tyckte att radiostyrda båtarna och segwayen var roligast.


Jag tyckte också att segwayen var kul, men det var lite småknixigt. Det gäller att ha koll på balansen.

Det var även roligt att köra elbåtar. Det var lika kul att titta på tror jag. Eftersom styrningen var fördröjd till viss del så blev det en hel del landstötningar... Haha!
Barnen gillade även vattenlandet där man kunde leka att man försvarade Bommarsund mot fiender. Just denna dag var det nog Patrik som var fienden...


Det enda negativa med detta var att vattnet som kom ur kanonerna verkligen var ISKALLT! Barnen blev kalla rätt fort. Ja, och Patrik med förstås... Vi hade ju tur och var där en väldigt varm dag, annars hade nog barnen inte velat bli påskjutna.
Biancas favorit var nog bondgården. Där kunde man klappa djur och så fanns det grönsaksodling. Mysigt med ärtor, sallad, morötter, smultron m.m. Vi provsmakade dock inte denna gång.

Perfekt att bondgården låg precis bredvid vattenlandet. Då kunde man tex klappa en häst medan man värmde sig i solen.

Eller varför inte hälsa på en get?

Och den här lilla busen sov så gott som hela besöket, hängande i Babybjörnen på min mage.
Förutom dessa aktiviteter fanns det bland annat elbilar, trampbilar, upp-och nerstigar, karuseller och en lekpark. Då inträdet betalats var alla aktiviteter förutom grävmaskinerna och de radiostyrda båtarna gratis. Dessa kostade en polett. Man fick dock två polletter per person då man gick in, så även dessa var med andra ord gratis att testa en gång. Jag gillade även maten och dess prisnivå. Det fanns annat än bara pommesfrites till barnen. Barn under 12 år åt dessutom för halva priset. Bianca tog korv och portionen var så stor att den nog räckt till båda barn. Ingen snålande med andra ord.
Väl värt ett besök om du frågar oss.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: