Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Vinterstuga

Kategori:

Idag var vi ut till vår stuga och kollade läget. Kjäll var snäll och kom och tittade på förutsättningarna för att göra om vårt badrum. Jag och barnen var ute i snön och lekte. Det kändes lite annorlunda mot i somras minst sagt.

De två större killarna kom ut och hjälpte till lite då det blev lite för tungt för de mindres armar.

Nu längtar jag till då det är mindre vitt och slaskigt här och mer värme...

Beställt vagn

Kategori:

Nu har vi beställt vagn. Vi hade tänkt köpa en begagnad vagn denna gång, men med tanke på hur liten prisskillnad det är på nya och begagnade vagnar (i ok skick) så valde vi att beställa en ny. Vi bestämde oss för en Kronan city. 
Denna liggdel:

Och denna sittdel:

Vi är supernöjda. Om 8 veckor får vi hämta den. Det ser vi fram emot! (Eller i alla fall jag...😝)

Barns tankar

Kategori:

På kvällens Lilla aktuellt pratade de om terrorister och vad de gör. Detta föranledde en diskussion mellan mig och William:
W: "Men vad GÖR terroristen då?"
Jag: Människor kan tycka olika. En del människor blir väldigt irriterade då de tycker att andra människor inte lyssnar på dem och gör som de vill. Några få av dessa är terrorister och de kallas så för att de tex spränger bomber för att folk ska lyssna på dem.
W: Men mamma, om de dödar människorna så kan de ju inte ens lyssna, det är ju lite dumt...

Jag kan inte annat än hålla med.

Att sladda ur kurvan...

Kategori:

Jag har vetat att min mage är något större än vanligt. Men idag då jag var på MVC fick jag veta att jag sladdat ur "normalkurvan" rejält...  Lite för mycket fart helt enkelt... Haha!
X är mitt mått i v.22. Hade jag varit i v. 29 hade jag varit "normalstor". Men det är tråkigt att vara alltför normal... 😜
Bebisen mår bra och jag likaså, det är det viktigaste. 
Hjärtljud 152 och blodtryck 90/55.
Ca 16 veckor kvar till kejsarsnittet nu. Ojoj, även tiden går fort. Bäst vi sladdar vidare ;)


Morgon och kväll

Kategori:

Jag vet inte om det syns så bra på bild, men det är en markant skillnad på morgon och kvällsmagen. Tröjorna spänner rätt bra runt bulan på kvällarna om man säger då...😝
Morgonmage
Och kvällsmage (samma dag)

Hmm, det syns nog inte så bra... Ser mest ut som om magen har sämre skärpa på kvällen... Haha!

Halvvägs

Kategori:

Vi har nu passerat dag 140 av graviditetens 280 dagar. Det är dock inte 140 dagar kvar pga att Pyret (som vi kallar den inneboende) kommer att förlösas med kejsarsnitt. Eftersom jag har två tidigare snitt i bagaget blir det per automatik snitt även denna gång. 
Så här såg magen ut igår morse:
Det är är en livlig liten person som bor där inne. Jag har känt rörelser i sex veckor redan. Galet tidigt, men mysigt.

Vinter!!

Kategori:

Äntligen har det gråa novembervädret gett med sig och gett plats för vitt landskap. Då vi skottar på gården brukar vi skapa en backe i trappan ner till nedre delen av gården. Där åks det nu för fullt. Den åländska tillverkaren Plastos stjärtlappar som man kan spänna fast är ju helt suveräna! Bara att sätta sig ner och åka och sedan ställa sig upp och ta sig till toppen av backen igen utan att behöva släpa något i händerna. Barnen älskar dem!
Finns det något skönare än att komma in med rosiga kinder efter att ha lekt ute i snön? Nu är längtan till sommaren inte lika stor längre. Då utevistelsen är så här skön njuter jag gärna lite till av vintern.

Söndagsaktivitet

Kategori:

På söndagar har William innebandyträning. Det är högt uppskattat i vår familj av flera orsaker:
1. William älskar träningen! Han längtar tills han ska få åka dit och är superlycklig då han kommer hem. YES!
2. Om man har ett syskon som är 6 eller 7 år kan man få följa med fastän man bars är fyra år. YES!
3. När pappa är tränare så är man kvar sist och då kan man få spela helt själva då alla andra gått. YES!
Inga nackdelar med andra ord!


Zlatan

Kategori:

I förrgår kom William hem med ett pyssel från fritids. Det är ingen nyhet att vi har en pysselkung i vårt hem, men jag trodde ändå inte att detta var något han kommit på själv. Men ack så fel jag hade. Detta är tydligen något han gjort helt enligt eget huvud och det gör mig än mer imponerad.
Tillåt mig presentera Zlatan:
Styrka eftersträvas

Kategori:

Yes! Idag kom jag så äntligen iväg och träna första gången sedan augusti. Sååå skönt. 
Jag har mått för illa och varit för trött tidigare, men nu känner jag att min rygg och mina fogar behöver få hjälp av lite muskler. Det finns ingen orsak att låta musklerna förfalla bara för att magen växer. Vissa övningar fick jag byta ut till andra, bland annat svårt att ligga på mage och träna... Haha! Hade känt mig som en balansbräda...
Nu hoppas jag att kroppen fortsätter att tillåta träning. Det är ju fantastiskt skönt!
V.20 nu, men magen ser ut som v.35 på kvällarna. Lika bra att hålla igång så man inte spricker... 😜

Längtan efter varma kvällar

Kategori:

Jag kan inte påstå att jag är det minsta trött på vintern. Det hade varit trevligare om vi haft snö, men jag är på intet sätt "fed up" på mörkret, än. Men när jag tittade bakåt på bilder jag tagit så måste jag ändå säga att det uppstod en längtan efter fräkniga näsor, varma kvällar, ljudet av vågornas kluckande och doften av nygrillat... Tur att det inte är så många månader kvar till dess.