Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Invigning

Kategori:

Bianca har önskat sig ett soldeck till sin lekstuga. Guffar Mats levererade en tidig och mycket uppskattad födelsedagspresent för ett par veckor sedan. Bianca har sett fram emot att bjuda sina vänner på fika, men vädret har spelat henne ett spratt. Det har fungerat som dansgolv fram till idag då hennes fina soldeck invigdes med fika tillsammans med hennes gummor och guffar.
Rätt ok utsikt från soldecket där.
Bianca hade bakat kokosbollar hela förmiddagen för att ha fika att bjuda på. Mysigt blev det och fikastunden slutade med ett dopp i det glittrande vattnet.


Tack för besöket Jill och Mats💕

Sommarens båtäventyr

Kategori:

Nu har barnen kommit hem från sitt båtäventyr för denna sommar. De har haft det såå mysigt. Den stora överraskningen var att äventyret efter olika andra eskapader slutade i Nådendal i Mumindalen. Bianca blev superglad! William tyckte dock att han var för stor för detta ställe och bad efter ett tag istället om att få gå på stan med Kjäll. En liten bildkavalkad:

När de varit där ett tag hade Bianca kommit på att hon nog ville krama figurerna i alla fall. Då hade Jon samlat mod till sig. Då fick hon och mormor vänta tills de kom tillbaka. Det var nog lite pirrigt i magen att stå där och vänta på dem.
Men sen kom de äntligen.

Dessutom fick Bianca äntligen se en säl...
Jag tror dock att längtan efter att se en vild säl finns kvar...😉
Många mysiga stunder har de haft.

Tusen tack för mysiga dagar mormor och Kjäll!

Morgonstund

Kategori:

Varje morgon då Elton vaknar är det som om han tänker "Äntligen morgon! Åh så roligt att vi ses igen!"
Hur dåligt han än sovit på natten är allt förlåtet då han reagerar såhär då han får syn på en...


Superlycklig!❤️

Högt vatten

Kategori:

Vi har inte varit med om såhär högt vatten som det är idag sedan vi köpte stugan. En del av våra klippor ligger till och med under vatten. Vattnet har krupit upp ca 10 meter högre upp på stranden än normalt.


Vattnet täcker den plats som barnen lekte på för några veckor sedan.

Saknad

Kategori:

Det är nyttigt att vara ifrån varandra emellanåt. Våra två äldsta barn är just nu på sitt årliga båtäventyr med mormor och Kjäll. De älskar verkligen denna sommaraktivitet och har haft nedräkning tills de skulle få åka.helt ärligt har jag också sett fram emot dessa dagar med lite lugn och ro. När man har tre barn vanligtvis så känns ett barn som om man har all tid i världen. Vi har redan hunnit röja på gården, varit på fest och tagit det lugnt. Storstädning av stugan står på dagens schema.
Men nu är det inte bara skönt. Det har gått två dygn och jag saknar redan att kunna krama om mina älsklingar. Den efterlängtade tystnaden i huset känns väldigt tyst. Det är ju fantastiskt att kunna ge Elton all tid han vill ha förstås. Men jag saknar mina två äldre yrväder. Nu gäller det att ställa in sig på några dagar till med sovmorgon och lugna stunder. Sen hinner jag nog krama om mina fina barn. Och så hinner jag bli irriterad på att det skriks och bråkas och kivas...😉
Snart är de hemma och kan fiska med oss igen.

Rocka loss

Kategori:

Patrik har varit med barnen till RockOff. I söndags var han med Bianca så hon fick se Måns Mumsmums Zelmerlöw.


Och igår var han med William och lyssnade på Sabaton. William var i extas då han kom hem. Sååå uppskattat av honom.


Kul att barnen uppskattar musik! När det finns möjlighet att gå så tar vi den. 

Svårfångat

Kategori:

Elton ler, skrattar och pratar massor nu. Sååå mysigt! Patrik har försökt filma hans joller och skratt och jag har försökt fotografera hans leende. Ingen av oss har lyckats. Så fort det kommer fram en telefon eller kamera blir han gravallvarlig och kommer av sig.
Det vore kul att föreviga, även om det är bäst att uppleva live.
Detta är den bästa bild jag lyckades få till:
Här är leendet på väg bort, men man anar det.

Livet som trebarnsmamma

Kategori:

När jag känner för en promenad ser det ut såhär hos oss:
Det är bra att barnen vill röra på sig. Bianca har blivit lite mer intresserad av att cykla också. Det är bra. Då kanske de där stödhjulen som låter så illa snart kan skruvas bort. De sitter ju redan rätt högt upp så de används ju bara lite nu och då.
William cyklar dubbelt så långt som jag går eftersom han cyklar före hela tiden och sedan kommer tillbaka.
Det ser rätt skönt ut att ligga i vagnen måste jag säga.

Det börjar bli lättare att vara trebarnsmor nu. De där magiska åtta första veckorna som i ärlighetens namn är lite tyngre är ju passerade och Elton är lite mer nöjd överlag. Att jag får sova lite bättre på nätterna bidrar också till att det känns enklare. För sex veckor sedan hade jag inte uppmuntrat Patrik att åka och spela golf i fem timmar. Det är tur att var sak har sin tid.

Elton 2 mån

Kategori:

Igår blev vår lilla bebis två månader gammal. Idag var vi till barnrådgivningen och allt såg bra ut. Han är nu 59,8 cm lång och väger 6120g. 
Han börjar bli mycket mera "med". Han ler och skrattar och jollrar. Hans skratt är så härligt. Det låter liksom som om han skulle kikna. 
Han är mer nöjd att ligga i babygymmet själv nu än tidigare, skönt. Bäst trivs han dock antingen stående i famnen eller hängandes på axeln. Han gillar helt enkelt att ha möjlighet att se sig omkring.
Såhär såg vår lilla goa zebrakille ut igår precis före läggdags:
Här syns det på strumporna att han stått på mina mörkblå jeans som fäller färg.

Mystjej

Kategori:

Bianca är väldigt gosig nuförtiden. Morgonen började såhär hos oss:
Bianca vill väldigt gärna mysa med sin lillebror hela tiden. Hon har svårt att låta honom vara. Otaliga gånger har hon väckt honom då han sovit. Då jag frågar varför hon inte låter honom sova svarar hon:
"Men han är ju så söt att jag bara måste pussa på honom". Jag är otroligt glad att hon älskar sin lillebror så mycket. Jag hoppas dock att hon så småningom lär sig att kanalisera sina kärleksyttringar till hans vakna tid. För Eltons skull. Han blir ju så ledsen då han inte får sova sina timmar.

På kvällen blev det mera mys. Då fick hon mysa med sina håriga "kusiner" Rupert och Obi:

Bianca är rädd för hundar och har även varit rädd gör dess två sötnötar eftersom de skäller mellan varven. Ikväll verkar det dock som det släppte då Obi till och med fick sitta i famnen på henne. För Bianca är detta stort. Hon har tidigare velat vara i famnen med benen högt uppdragna. Vår duktiga tjej som vågar.
En liten myspystjej helt enkelt.

Rekord!

Kategori:

Elton åt och somnade vid klockan 21.30 igår. Han sov sedan till kl. 04.30 innan han åt igen. Sju timmar! Yes! Nu vet jag att han kan. Detta får gärna bli en vana.

Edit: Han somnade om efter att ha ätit och sov till 7.30 då han åt och somnade om igen. Han somnade lycklig dessutom:
Hans mamma ler minst lika mycket. Sömn är en väldigt fin gåva att ge till sin mamma.

Byte av miljö

Kategori:

När det inte gick så bra för oss på sjön, gick vi istället till ett ställe där vi kände att vi hade koll; skogen. Målet var att hitta ingredienser till en paj. 
Det lyckades med bravur. Både smultron och blåbär stod där och väntade på oss. 
Perfekt eftersom vi fick besök av Hannah några timmar senare. Magarna blev glada av lite bärpaj med glass. Man ska inte deppa ihop av ett nederlag då en vinst väntar runt hörnet...😉

Ro, ro till fiskeskär...

Kategori:

Idag var jag och barnen ut med vår båt. Vi har än så länge ingen snurra på båten utan tar oss framåt med handkraft. Jag lärde barnen att ro och de var förvånansvärt duktiga. 
Tanken var att vi skulle lägga nät för att få fisk till middag. William skulle ro och jag skulle lägga nätet. Efter 15 minuter gav vi upp då nätet var en enda stor knut efter att ha fastnat rejält i ena åran... Vi drog upp hela nätet i båten och rodde hem. Det blev pannkakor istället för fisk till middag. Tanken var i alla fall god...
Nya tag en annan dag.

Första gången

Kategori:

Idag är första gången i hela mitt liv som jag inte kan gratulera min farfar på födelsedagen. Min älskade fina farfar. Hoppas änglarna bakar lika god jordgubbstårta till dig som farmor alltid gjort. Saknar dig❤️


Mys

Kategori:

Alltså de här kinderna... De är ju så ljuvligt mjuka att pussa på. Vår lilla goa pralin.

Elton 8 veckor

Kategori:

Elton är nu 8 veckor gammal. Vår lilla bebis börjar bli mer och mer medveten. Han har verkligen börjat studera saker och följer en med blicken.
Han ler mer och mer och han har börjat "prata". "Au" säger han och så gör han ett läte som låter som om han skrattar. Urgullugt!
Han sover mycket bättre nu också. Igår var jag och klippte mig och vår duktiga kille sov skönt i vagnen ännu en timme efter att jag var klar efter att Patrik sövt honom i famnen.
Han tar natt vid niotiden, äter vid midnatt och sover sedan till halvfem-fem. I alla fall två nätter i rad nu. Jag känner mig helt utvilad då jag får sova fem timmar i sträck. Galet skönt! 

Vi hade besök i helgen och det gjorde nog vår kille lite orolig. Han kom inte till ro och var ledsen på kvällarna. Dessutom hade han ont i magen då han inte bajsade på tre dygn. Stackars liten. Nu är det åter lugnt i huset och så även vår lilla pralin. Han verkar ha ett stort behov av lugn och ro. Nu ska vi ta det lugnt några dagar och bara vara lediga. Skönt för alla i familjen.
Räcker du ut tungan åt honom så härmar han dig efter ett tag. 
Jag tycker han är så otroligt lik mig som liten på denna bild. Lite påverkad blir jag av den 70-talsinspirerade pyjamasen dock.

Varierande kost?

Kategori:

Man hinner tänka en del då man ammar i ett tyst hus på nätterna. Och eftersom det är just natt och man är rätt trött och mosig i hjärnan kan man ibland tänka på helt otippade saker. Så även denna natt.
Inatt funderar jag på hur många gånger i rad man kan tänka sig äta samma sak. Jag kom fram till att jag kan sträcka mig till fyra max fem gånger. Vi pratar alltså om samma maträtt måltid efter måltid. För det är ju så det är för bebisar. Typ: "Hmmm, det börjar kurra lite i magen. Skulle kunna tänka mig att äta något. Undrar vad det blir? Åh! Bröstmjölk! Det var länge sen..." 
Samma maträtt, varenda dag, varenda måltid, i typ sex månader... (Man börjar kanske med smakportioner lite före sex månader, men typ).
Ungefär så gick tankarna vid amningstillfället kl. 4.30 denna gång. Sov gott.

Livet med barn

Kategori:

När man har barn i familjen händer det mindre trevliga saker lite titt som tätt. Det kladdas med fingrar på nytvättade fönster, du hittar snorkråkor där du minst anar, det målas på borden med sprittusch, det går sönder både en och två tallrikar och glas, det springs in med leriga stövlar på ditt vita fårskinn, det spys och bajsas och kissas på dig, du sover med någons häl på din näsa (när du väl får sova...), du tycker det är egentid de gånger du får gå ensam på toaletten, du gör allt du kan och blir ändå kallad världens sämsta/dummaste, du plockar upp smutsiga kläder i det oändliga, du trampar på en legobitar så du börjar blöda... Listan kan göras lång. Det är i dessa vardagssituationer man måste stanna upp och räkna till tio och vara TACKSAM! Varje ofrivilligt barnlös person skulle göra vad som helst för att ha sönderklippta gardiner, bitmärken i osten och snor i håret. Även om man ibland blir såå trött på tjat och gnat och att man måste säga till sjuhundrafemtioelva gånger så är jag världens gladaste för att jag har fått mina tre små älsklingar. Livet med barn är fantastiskt och, emellanåt, otroligt jobbigt.
Det gäller bara att fokusera på de där lyckorusen och underbara stunderna som inträffar titt som tätt. Som att tex få hålla en liten knubbig hand. 
Jag älskar er William, Bianca och Elton❤️ 

Bomullsbröllop

Kategori:

Ett år. Så snabbt det gått. Ett år sedan den där magiska dagen då vi lovande varandra att finnas där för varandra alla årets dagar. Jag älskar dig Patrik!
Låt oss alltid vandra tillsammans. Tillsammans med våra tre barn.
(Foto: Axénphoto)

Nöjd kille

Kategori:

William klippte sig igår. Denna gång fick Marika googla "Alex Sommarlov". William tycker Alex är cool. Han är nämligen parkourkunnig (stavas det så?).
Och William blev sååå nöjd. Han kände sig riktigt cool.
Lite kortare på sidorna och lite längre uppepå. Tack Marika!

Sköna sommardagar

Kategori:

Nu är det varmt. 4/5 i familjen njuter. Stackars Elton tycker det är lite jobbigt. Han dricker/äter oftare nu då det är så varmt. Vi har tagit vår fläkt till stugan nu och det förbättrar det hela för honom. På förmiddagen går det bra att sova i vagnen i skuggan, men på eftermiddagen/tidig kväll kommer han inte till ro.
Våra andra två juveler trivs dock. Det är bad, solstolshäng, utelekar, smultron, måltider utomhus, glass, kompislekar och golf.

Tyvärr kommer det även tråkigheter med värmen. Vår stuga har havet på ena sidan och skogen på den andra. När det blir varmt vill djuren till havet. Ett av dessa djur är ormar. Vi har fått ta hand om mer än en orm idag. De får gärna finnas, men på vår gård är de inte välkomna. Blä!!
Nå nu hoppas vi att det inte kommer flera äckel-ormar hit. Ju mer vi rör oss här, desto större chans att de håller sig borta. Jag får väl springa runt som en tok här om det är det som krävs...😝

Kurragömma

Kategori:

Vi leker kurragömma flera gånger i veckan. Varje gång förlorar smultronen...😉 Mums!


Njutning

Kategori:

Lycka är att få torka på solvarma klippor tillsammans med sitt syskon efter att ha lekt och busat i vattnet en timme.
Kärlek❤️

6 veckorskontroll

Kategori:

Idag har vi varit på 6-veckorskontroll med Elton. Han blev 6 veckor i går. Vi har en stor kille. Nu förstår vi varför han använder storlek 62 på vissa kläder. Han mätte nämligen 58,3 cm och 5650g. Han börjar anta lite rundare former, men är tydligen proportionerlig. Han ligger dock på +1 på tillväxtkurvan. Läkaren tyckte att blåsljudet på hjärtat minskat (från tidigare grad två). Otroligt glädjande nyheter. Om sex veckor blir det hjärtultraljud igen, då vet vi med säkerhet.
(Foto: Mormor)
Han har börjat le lite smått och det är det mest ljuvliga leendet!
Han har även börjat ta napp. Så otroligt tacksamt. I och med det är han mer nöjd och sover bättre. Han sover till och med i en stillastående vagn. Otroligt skönt efter 5,5 veckas famnberoende.

När vi ändå träffade en barnläkare idag bad vi honom titta på Bianca. Hon specificerade sin smärta till nyckelbenet i morse. Läkaren klämde och kände och kunde åtminstone konstatera att benen ligger rätt. Ev har hon en spricka i nyckelbenet. Läkaren sa att vi ska ge henne smärtstillande och så får hon själv känna sina begränsningar.
Just nu är hon dock inte så påverkad. 
William har varit i flera gånger i år, men det är premiärdoppet för Bianca. 1 juli visade att sommaren är här helt enkelt. 25 grader varmt och sol. Fantastiskt!