Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

V 32

Kategori:

Jaha då var graviditetsvecka 32 inledd. 
Pyret sägs enligt statistiken väga knappt två kilo och mäta ca. 44 cm. 
Jag ser inte längre mina fötter då jag står upp och tittar neråt:
Det är bara en bula där liksom. Som ni ser räcker inte heller kavajen fram till magen längre... 
Från sidan ser det ut såhär:
Det blir mer och mer tungt i rygg och fogar. Sammandragningarna blir fler och fler, men än så länge orkar jag med. 
Förra veckan var rätt tung då Bianca var sjuk och de redan sömnlösa nätterna blev än mer sömnlösa. 3-5 timmar per natt gör en lite trött i ögat.😜
Pyret fortsätter vara en livlig bebis. Läste någonstans att de runt denna vecka sover 90-95% av tiden. Det känns som om det är det omvända avseende vår bebis. Det bökas mer än det är stilla. Det är mysigt när William och Bianca kan få kontakt med Pyret och känna sparkar och rörelser.
Nu väntar vi alla på att få bebisgosa. Det är som mest 49 dagar kvar nu. Snart kan vi börja räkna ner på riktigt...😋

Innebandy

Kategori:

Idag var det säsongsavslutning på innebandyn som Patrik varit ledare för och William gått sedan i höstas. Dagen innehöll bland annat en match mellan barn och föräldrar som barnen vann med 6-5. Det har varit duktiga och ivriga 6- och 7- åringar som träffats varje helg och förbättrat sina talanger med boll och klubba. 

Härligt gäng!

En fyraåring funderar

Kategori:

"Mamma, vilket är det minsta landet i hela världen? Är det Lappo?"
(För er icke-ålänningar är Lappo en del av en kommun på Åland. Ingen aning om hur hon känner till Lappo dock)

Åtföljt av:
B: Mamma, vad heter den största människan i världen?
Jag: jag vet faktiskt inte, vi kan titta i Williams Guinness rekordbok.
B: jag vet vad han heter. Han heter Jätte.

Klart som korvspad.

Tillägg:
Det kom en till fundering då vi gick ut i regnet:
"Varför är pinnen på paraplyet i mitten? Varför är det inte en pinne på varje sida istället? Nu kan jag ju inte ha mitt huvud i mitten. Det är väl bättre att mitt huvud är torrt än att pinnen är torr?"
Mitt försök till svar var att det kanske berodde på att man skulle kunna hålla i paraplyet med en hand. Det köptes dock inte "för när det blåser måste man ändå hålla i med två händer". Så om du som läser detta är paraplytillverkare, hur kunde du tänka så knasigt?!😝 Gör om och gör rätt!

Sömnlöst

Kategori:

Jag börjar bli lite trött på att vara trött på dagarna men inte kunna sova på nätterna. I tre veckors tid har jag vaknat mellan kl. 4 och 5 på morgonen och det är helt omöjligt att somna om. Kroppen är för otymplig för att hitta en sovvänlig position. Dessvärre leder ju det här till att jag dagtid skulle kunna slå fast mina blå en stund... För att inte hamna i en ond cirkel har jag försökt undvika det, men hittills har det inte hjälpt mot nattvakandet. Så här ligger jag nu igen. Klockan är 4.30 och jag har varit vaken i 45 minuter. Min enda tröst är att jag inte är ensam. Pyret håller mig sällskap med sitt knölande och sina sparkar. Stackarn kan väl inte heller sova då jag försöker hitta en bekväm position och därför inte ligger still. Om det går som det brukar somnar jag igen om ca en timme. Till dess hinner jag filosofera lite till.
Om detta stämmer:
Så ber jag vänligen denna någon sluta drömma om mig på nätterna... ;)

Snart

Kategori:

Om 8 veckor (56 dagar)är jag inte längre gravid. Då har vi istället en liten bebis att gosa med. Det kan också hända att det blir bebisgos redan om 7 veckor (49 dagar). Allt avgörs på vårt ultraljud som vi har den 6/5, spännande... Jag vet inte  om veckoantalet eller antalet dagar låter mer. Det känns dock som om den här graviditeten gått snabbt. 
När vi pratar antalet dagar jag har kvar att jobba blir jag nästan lite stressad. Hur ska jag hinna med allt jag vill göra på 19,5 dagar? Jag är oerhört glad att jag har ett så givande och intressant jobb. Känns lite konstigt att jag ska vara hemma i 15 månader.
Idag kör vi dock lite annorlunda arbetsdag. Bianca har feber så jag och Patrik delar på att ta hand om henne och att jobba. I förmiddags var jag in på jobbet och nu är jag hemma. Jag har just varit på besök till "doktor Franklin" som konstaterade att jag nog var sjuk och behövde både tabletter och spruta...😉 bäst att ta det lite lugnt då tydligen...😜

MVC

Kategori:

Idag var det dags för kontroll hos mödrarådgivningen igen.
Allt såg bra ut. Magen är fortfarande större än "normalt", men jag följer min kurva. 
Lite info för er som vill veta:
Tid: v.29+4
❤️-ljud: 138
Blodtryck: 95/55 (japp, lite snurrigt mellan varven...)
SF-mått: 32
Magen:
Ikväll var jag och en stor del av tjejerna på ett fototillfälle. Tyvärr saknar vi några på bilden, men bilden är så talande för vårt gäng att jag bara måste visa den. Underbaraste vännerna.
Stockholmshelg

Kategori:

I helgen var vi i Stockholm där vi bland annat firade Patriks syster som blev 40 igår! 🎉 Det var bara Sara, Patrik och jag. Det var mysigt att hinna sitta ner och prata med varandra utan att bli avbrutna. Vi bjöd Sara på middag och standup. För att lyxa till det hade vi bokat svit för vår övernattning-man fyller bara 40 en gång!
Utsikten från vårt rum var inte helt fel:
Jag och Patrik passade även på att ta oss igenom några av de större kedjorna för att införskaffa saker till vårt badrum på stugan som för tillfället renoveras. Patrik har rivit ut allt och nu ska det byggas upp igen.
Även om jag försökte tänka på att ta det lugnt så sa mina höfter ifrån ordentligt på söndag eftermiddag. Man går tydligen mer än man tror sådana här dagar. Tur att jag hade akupunktur inbokad i tisdags.
Det var mysigt med en helg bara vi vuxna. Oj vad mycket man hinner prata om. Men hur mysigt vi än hade var det skönt att få komma hem och krama om våra barn igen. Det är nyttigt för alla parter med lite tid ifrån varandra mellan varven. Nu uppskattar vi varandra än mer. Och nu har vi mer kraft att hantera situationer i vardagen där tålamodet måste vara lite längre... Tro mig, det tålamodet behöver vara otroligt långt vissa dagar...😝

Ur barnamun

Kategori:

Bianca: 
"Mamma, vet du? X:s pappa! Han går i skola fastän han är pappa! Då är han ju både pappa OCH brorsa till X. Konstigt va?"
Är man fyra år kan man inte vara pappa och gå i skola tydligen. Går man i skola-ja då är man helt klart en brorsa... 😝

Kamel

Kategori:

När man vaknar på morgonen av att "någon" försöker trycka in ett knä in under din bröstkorg och du lyfter på täcket och möts av denna syn:
Då är det väldigt svårt att förstå hur någon någonsin kan missa att de är gravida...
Hela magen såg ju ut som en kamel med två pucklar som flyttade runt... 

Vecka 29

Kategori:

Jaha, då är man inne i vecka 29 sedan några dagar. Magen ökar i omfång och om man ska lita på de appar dom finns väger Pyret nu ca. 1,3 kg och är ca 40 cm lång. 
Gravidveckorna går snabbt framåt, bara sex veckor kvar att jobba nu. 
Foglossningen känns bättre nu tack vare akupunkturen. Det krävdes fyra behandlingar innan den började ge verkan, men nu håller det i sig fyra dagar efter varje behandling. Det blir mycket springande på BB för att få nålar, men det är det värt. 
Som det brukar när man närmar sig slutet så ökar sammandragningarna. Vissa dagar är det lite väl mycket och jag tvingas tänka efter att ta det lite lugnt, det är nyttigt att bli påmind ibland. 😉
I helgen ska jag och Patrik på en sista barnfri helg till Stockholm innan Pyret gör entré. Det kommer nog inte vara så mycket möjligheter till att hitta på saker på tumanhand det närmaste halvåret, däremot kommer det finnas massor av tid för familjemys. ❤️Krokodil

Kategori:

Barnen pysslade krokodiler häromdagen. William körde hela djuret medan Bianca koncentrerade sig på detaljer. 
De har fantastisk fantasi och skaparförmåga.
Kolla in taggarna på ryggen, han har verkligen tänkt på allt!
Bianca la tiden på att rita tänder, skapa glittrig mun och blank mjuk tunga.Örontjut...

Kategori:

Hahaha! Har skrattat gott ikväll. Ibland undrar man hur diskussionerna går på dagis... Bianca kom hem idag och säger: 
"Mamma, jag har ont i huvudet och jag och X har fått tinnitus idag för Y skrek Kuckeliku så högt..."
Hahaha! Hur vet hon vad tinnitus är kan man undra...😛😳🐔