Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Hjälpredor

Kategori:

Det är viktigt att ha bra hjälpredor för att komma i mål med en renovering. 
Vi är så gott som i mål med det som vi sagt att vi ska göra före midsommar. Efter det så kör vi lite fix och trix vartefter i stugan. Vi måste ju som sagt njuta där också. Det gäller att blanda nytta med nöje.

Det här vädret med sol och regn blandat om varannat kunde inte ha kommit lägligare. Vår nysådda gräsmatta har därmed börjat visa några gröna små strån. Yeay!

Äntligen bättre

Kategori:

Nu är Bianca äntligen bättre. I tre nätter har hon spytt stackaren. Igår somnade hon kl.17 och vaknade i morse vid kl.7. Nu är hon piggare. Hon har orkat testa våra trötta föräldranerver både en och två gånger idag redan. 
Den största vinsten för Bianca nu när hon är frisk är dock att hon får mysa med lillebror igen. Det var uppskattat av dem båda.
Hon är väldigt mån om sin lillebror. Hjälper gärna till och pussar och klappar på honom så fort tillfälle ges. Det värmer att se syskonen mysa så tillsammans.❤️

Rörd

Kategori:

Vi fick just ett blommogram. Det var från mina kollegor på den avdelning jag jobbade på tidigare. Fantastiska blommor! Många av dem är samma blommor som vi hade på vårt bröllop. Jag anar att en viss moster varit med och hjälpt till med vad jag gillar.
Vi har fått så mycket uppvaktning och omtanke och gåvor sedan vår lilla kille föddes (och även innan!). Jag blir alldeles rörd. 
Tusen tack alla ni fantastiska människor som finns i våra liv. Vi uppskattar er enormt! Er värme gör underverk!❤️

BVC

Kategori:

Idag skrevs lillebror in på BVC. Han är så gott som tillbaka på födelsevikten nu, skönt! (Bara 40g kvar, det tar vi igen i morgon...😜)
Vår lilla pärla började också visa tecken på att bli frisk nu ikväll. Vi hoppas det håller i sig. Inte alls roligt att se henne så hängig. 
Vårt piggaste barn är William. Han har haft lika mycket energi själv som vi andra haft tillsammans tror jag. 
Till helgen ska det väl ändå ordna upp sig. Lite mer vila och lite mindre sjukdomar så ska ni se att vi blir på gång vi med. 
Det är ju dessutom sagt att det ska bli fint väder. Det måste vi ju utnyttja. 
Jag fick dessutom bort mina stygn idag, det känns som ett stort steg i rätt riktning. Det känns super!


En vecka gammal

Kategori:

Idag är vår lilla kille en vecka gammal. Han har fortfarande inte fått något namn. Det är så svårt! 
Vi håller på att vänja oss vid att vara fem i familjen. Vi tar dagarna som de kommer. Äter, vilar, myser, skrattar, gråter och försöker se till vilka behov som uppstår. William och Bianca spelar mycket kort. De är oerhört duktiga med lillebror. Glömmer såklart bort ibland att vissa ljud är mindre uppskattade av honom, men mer än att de försöker kan man ju inte begära.
Idag har Patrik varit hemma från jobbet för att ta hand om Bianca som blev magsjuk igår. Vi tar allt på en gång nu när vi ändå håller på.
Vårt minsta barn verkar få lika långa ögonfransar som sina syskon. 

Det är faktiskt oerhört skönt att vara hemma nu. Även om det är förstklassig vård på BB och helt fantastisk personal så är det egna hemmet ändå bäst. 
Ni får en dagens på den lilla också.


Nu fortsätter vi mysa i vår bebisbubbla.

En tårfylld dag

Kategori:

Igår var en väldigt jobbig dag. Tårarna rann i floder. Det blev för mycket på en gång. Och det blev för jobbigt. 
Med amningshormonerna rusandes i kroppen blir man dessutom lite extra känslig. Jag kan dock säga att jag gråtit även utan dem.
Min nervskada till trots begärde jag att få åka hem. Jag fick löfte om att få komma in och få de sprutor jag hittills behövt om jag inte klarade mig på de mediciner jag fått utskrivna. Så jag beslutade att tacka för mig på BB. 
Innan jag fick åka hem undersökte de mig dock och konstaterade att min livmoder inte dragit ihop sig som den borde. En extra sort medicin packades därför ner i väskan som förhoppningsvis ger resultat med tanke på de jobbiga värkar som följer med den...

Även lilleman behövde en ok-stämpel i rumpan innan han fick åka hem. Det var här det gick på tok. Vår fina underbara lilla kille visade sig ha ett hjärtfel. ❤️
Fruktansvärt tungt besked. Oerhört duktig läkare dock som kunde höra det med stetoskopet. 
Jag och lilleman hamnade ner på hjärtultraljud. 😔
Där konstaterades det att han har ett läckage mellan höger och vänster förmak (förmaksseptumdefekt eller ASD). Han har ett hål däremellan som inte ska finnas där. Läkaren förklarade att just detta hjärtfel inte är så jätteallvarligt. I vissa fall läker hålet fast av sig själv inom tre månader. Om det inte blir så så blir det operation. 
Så jobbigt att se vår lilla kille ligga där och bli undersökt och få hjärtfelet konstaterat.

När jag kom hem och kunde sätta mig ner kunde tårarna inte sluta rinna. Som sagt en oerhört tung dag. Nu håller jag alla tummar och tår för att kroppen åtgärdar detta själv så vi slipper utsätta vår son för en hjärtoperation. 
Plötsligt känns en eventuell operation för att fixa till min nervskada inte lika stor och jobbig. Jag tar vad som helst bara mina barn slipper. Om man ändå kunde välja... 

Hemfärd

Kategori:

Nu har vi äntligen fått komma hem efter en händelserik och omtumlande dag. Otroligt skönt att sitta i sin egen fåtölj.
Nu ska lilleman få bekanta sig med sitt hem. Vi kommer att ta några väldigt lugna dagar här hemma och landa i vardagen.

Mums-mums

Kategori:

Och så gick han och vann. Måns, mums-mums, Zelmerlöw alltså.
Vi hejade på honom.

Men blev för trötta redan vid bidrag nummer 14 att vi gav upp och gick och lade oss. Nattvakande barnmorskan Lina skickade dock mess om resultatet som jag läste då jag ammade vid kl. 3.
Grattis Sverige!

Plutmun

Kategori:

Av alla tusentals plutmunnar här i världen har jag blivit helt förälskad i just denna.

Tänk vad fantastiskt det är att man som förälder får sådan otrolig beskyddarinstinkt och förälskelse för just sitt eget barn. Den här bebisbubblan är så mysig(och i ärlighetens namn långtråkig mellan varven).
Nu kvällste och sedan Mello!


Vara nära, nära

Kategori:

Idag vill vår lilla kille vara nära, nära. Helst vill han sova på mig. Stundvis har han gjort det, men det blir så otroligt varmt. För tillfället ligger han på min arm och sussar så sött. 
Jag älskar att höra hans små andetag och känna hans värme. Vi tar en riktig slapparlördag idag. Ikväll har vi bokat in oss på Mellokväll med barnmorskorna. Mys. 
Vi blir kvar på BB åtminstone en dag till, jag har en nerv i magen som bråkar lite och som gör att jag inte klarar mig på enbart smärtstillande tabletter. Jag, läkaren och barnmorskorna håller tummarna för att det löser sig bara svullnaden från operationen lägger sig.
Vi får se vad vi stassar upp oss med inför kvällens Mellotillställning. Några tightare kreationer lockar inte just nu kan jag säga....😜 med välfyllda bebisskafferin så är det löst och ledigt som lockar mest...

Min bror och jag

Kategori:


Ögonkontakt med brorsan. Det är fint med syskonmys.

Glada besked

Kategori:

Yes! Trots nattens bajsrace så har han ökat 30 g i vikt. Lycka!

Nu kämpar vi vidare. 

Lite bilder

Kategori:

Nu är vår lilla pralin tre dygn gammal. Det är otroligt vilken liten värld man träder in i den första tiden med en bebis. Just nu handlar det mest om mat, smärtlindring, blöjbyten, familjemys och namnfunderingar. Vi har inte kommit i mål på någon av punkterna än. 

Bjuder på lite bilder från de senaste dagarna dock.
Första gången de träffar lillebror.❤️
Det var inte bara vi föräldrar som fick firardricka. Här skålade vi hela familjen.


Liten plutt.
Mycket stolt storebror.
Inbäddad. Jag är så varm och önskar öppet fönster, medan han är kall och önskar ökad temperatur på elementet. Lösningen blir öppen vädringslucka och inbäddad bebis.
Här visar han tydligt med fingret vad han tycker om att ligga i den där plastbaljan som vi envisas med att lägga honom i.... Denna kille trivs bäst i famnen.

Då blir man såhär nöjd....

Att sova i babynestet som Marika sytt är dock grejer det.
Snart är det dags för vägning och bad. Mjölken har runnit till nu så ska bli intressant se om han gått upp något, eller åtminstone stannat av avseende viktnedgången.


Äta, äta, äta

Kategori:

Vi har en liten kille som inte tycker att han behöver äta lika ofta och mycket som barnskötarna tycker att han behöver. Så nu jobbar vi tillsammans jag och Pyret. Jag väcker honom var tredje timme och han äter. Nu ska vi visa att det inte tappas mer i vikt. 
Idag har han börjat ha ögonen lite mer öppna. Vår fina, fina lilla pralin.


Förnöjsam

Kategori:

Vi har förärats med en förnöjsam kille med smilgropar. Livet är bra härligt.


Nu är han här!

Kategori:

Klockan 9.09 i morse föddes 3700g och 52 cm kärlek. Vår fina kille är äntligen hos oss. Han är helt underbar. 


Jag har just kommit från uppvaket och Patrik åkte och hämtade storasyskonen. 
Jag är så lycklig!❤️Vi mår alla bra. Nu är det bebismys som gäller. 

Världens finaste morgonhälsning

Kategori:


Man kan inte få annat än en bra känsla i magen med en sådan hälsning. Älskar er mina underbara barn!❤️

Morgonstund

Kategori:

Sista natten som gravid ser likadan ut som de gjort de senaste månaderna. Upp och kissa X antal gånger. Vaknar sedan vid 4 och kan inte somna om. Vet inte vad jag ska sysselsätta mig med denna tid riktigt. Surfa börjar bli långtråkigt. Lyssna på fågelkvitter går väl an en tid. Idag har jag dock hittat en annan nattsuddare att skriva lite med. Vi har haft djupa samtal om lavemang och sånt...😝 
Vid 7 brukar jag bli trött igen... Men det är lite sent att somna om då. Speciellt idag. 
Jag känner mig förvånansvärt lugn. Trodde jag skulle vara mer nervös. Jag har dock valt att fokusera på stunden då jag får träffa vårt barn första gången. Det ögonblicket är ju helt magiskt. Att få se den lilla näsan, de små händerna och höra de små gnyendena. Blir lite tårögd vid blotta tanken. 
Jag passar på att smeka magen någon timme till, snart får jag istället sätta näsan i mjuk bebisnacke. Oj vad jag har längtat efter den här dagen. Nu är den här.

Incheckad

Kategori:

Jaha, nu ligger jag här och har checkat in på hotell BB. Bredvid mig står denna och väntar:
Jag har just blivit kontrollerad med CTG. Allt såg fint ut. Jag har dock regelbundna sammandragningar fortsättningsvis. De är dock så små att jag inte känner av dem.


Jag fick ett fint rum i västerläge...😜 har legat och njutit av kvällssolen.

William och Bianca hann somna innan jag skjutsades in till BB. Skönt att det blev så vanligt som möjligt för dem. De sa hej då till magen innan de gick och lade sig. Nästa gång vi ses är Pyret på utsidan.

Vi rullas ner till operation före 8.30 i morgon. Går allt som det ska får vi träffa vårt tredje barn om ca 10,5 timme. ❤️

Nu ska jag försöka sova lite. Vet inte när den möjligheten ges nästa gång. 
Patrik, stackaren, är hemma och försöker preparera sin förkylning med vila, honung och strohrom...  Nyser han för mycket får han inte komma med in i operationssalen. Nu hoppas vi att alla huskurer gör verkan till i morgon. 

Sov gott världen. Imorgon är en stor dag. I morgon föds nämligen ännu ett underverk!❤️

Ljudet av "God morgon"

Kategori:

Man kan väckas på många olika sätt och personligen kan hela min förmiddag bli påverkad av på vilket sätt jag vaknar. 
Försover jag mig och vaknar med ett ryck och behöver stressa så blir hela jag ur balans fram till lunch. 
Idag vaknade jag av bebisbuffar och fågelkvitter. Det känns som en bra start. Likaså gillar jag dagar (främst helger) då jag vaknar av att barnen kryper ner bredvid mig och man känner en varm barnhand i sin egen.
I morgon är det ju en väldigt spännande dag. Det är Pyrets födelsedag. Alla våra barns födelsedagar (ja, inte de efter att de redan fötts tack och lov) har börjat på samma sätt eftersom de alla är födda med planerat snitt. Man vaknar då av en knackning, hör ljudet av tofflor mot plastmatta åtföljt av "God morgon, det är dags för lavemang"...
Tänk att en sådan dag trots allt kan bli alldeles fantastisk...😝

Sista kvällen hemma

Kategori:

Jaha, här sitter man nu med magen i vädret i mjukisar och ser på VM-final i hockey med mannen. 
Sista kvällen hemma. Denna tid i morgon är jag redan på BB. Jag ska snart gå och lägga mig för jag antar att det inte blir jättemycket sömn i morgon natt... Kommer nog vara rätt nervös och spänd. 
Morgondagen kommer gå åt till förberedelser. Blodprover ska lämnas, förberedelsesamtal med narkosläkaren och senast kl. 22 ska jag infinna mig på BB-avdelningen. 
Vi är oerhört glada för att barnens mormor kommer vara här i tre dagar nu och underlätta logistiken för oss. Tusen tack för det mamma!❤️

Tre dagar kvar

Kategori:

Nu är det tre dagar kvar tills vi får träffa vårt lilla Pyre. 
Vi har tillbringat dagen på stugan. Vi har eldat upp allt det ris som blev liggandes efter grävningen och så har det snickrats sålådor. Nu ska här planteras bland annat jordgubbar och gräslök. 
För tillfället är jag eldvakt medan Patrik och barnen snickrar. Det är ljuvligt att sitta nere vid vattnet nu. Inte en vindpust. Vattnet ligger blankt och solen gassar. 
Jag och Pyret myser i värmen.
Det finns fortfarande mycket kvar att göra här på stugan, men det är så otroligt skönt för varje punkt vi kan stryka på listan. Vi försöker låta var sak ha sin tid. Vi vill inte förknippa vårt paradis med en massa måsten. Men nog kliar det i fingrarna på oss båda mellan varven...
Men sommaren är lång och fler somrar kommer det. Prio ett är att njuta.

Gungeligung

Kategori:

Bianca älskar att gunga. På stugan finns det en gammal rostig sak som ska likna en gungställning. Hon har redan tillbringat många timmar där. 
Hon ropade just "Mamma, ta kort på mig när jag har fötterna i himlen!"Stugfix

Kategori:

Idag är det stugfix som gäller. Vi håller på och renoverar badrummet och ska ansluta oss till det kommunala avloppet. Eller vi, vi har rättare sagt yrkesfolk som gör det, men i alla fall. 
Igår grävdes avloppet ner i marken så idag har det såtts gräsfrön. Vår förhoppning är att det ska växa supersnabbt. Helst vill vi ha en tjock fin gräsmatta till midsommar... Haha!

Större delen av gräsmattan är dock fortsättningsvis grön som tur är. 
Patrik är duktig och släpar träd och ris som togs ner i samband med grävningen.
Barnen stortrivs verkligen här. Det leks vid vattnet och fångas räkor.

Själv kan jag knappt bidra med något med anledning av min stora bula. Mitt uppdrag är därför att förse resten av familjen med lunch, mellis och dricka. 
Bananmellis är mysigast på stranden.

Det är kul att se förändringarna på tomten. Vi har ju ingen koll på vad som växer här än. Hittills har vi fått uppleva hav av vitsippor och blåsippor. För tillfället är det dock gullvivorna som tar mest plats.

Oj vad jag är glad att vi har detta sommarparadis.

Sista barnmorskebesöket

Kategori:

Idag har jag varit på mitt sista barnmorskebesök. Jag kommer sakna att gå dit. Min barnmorska är helt fantastisk. Så otroligt varm och ljuvlig. Jag skulle kunna fortsätta att träffa henne om det inte krävdes att man var gravid för att få gå dit...😜
Gravidstatus idag (v.37+2):
❤️-ljud: 135
Blodtryck: 95/55
SF-mått: 36
HB: 131
Monica uppskattade även vikten till 3500g. Det ska bli intressant att se vad Pyret väger om sex dagar. 
Det känns mycket bättre efter att ha varit till Monica. Jag är mycket lugnare inför operationen nu. Hon kan verkligen det där med att lyssna och få en att tänka rätt. Underbara människa. Helt rätt person på rätt plats. 
Nu ska jag slänga ihop en liten lunch till mig och Bodil. Vi har varit mammalediga tillsammans de två tidigare gångerna och åt ofta lunch ihop. Denna gång får jag fixa våra specialare så hon kan komma på lunchrasten och äta istället. 
Jag har dock flera nära vänner som är mammalediga denna gång så jag är inte det minsta orolig att jag inte ska ha umgänge under denna mammaledighet. Jag ser väldigt mycket fram emot det kommande året.  

Omtanke och värme

Kategori:

Igår då jag var ledsen för den situation som var så funderade såklart barnen varför jag grät. Jag försökte förklara att jag var ledsen för att jag inte fick den läkare jag önskade och att jag bara var besviken för att det inte blev som jag trodde. 
Senare på kvällen frågade William om jag inte var ledsen mer. Jag sa då att jag fortfarande var ledsen men inte grät nu. Då säger William:
"Mamma, i barnprogrammet Evas känslor har hon sagt att det är viktigt att gråta färdigt. Man ska inte stänga in sin gråt för då kan man börja må dåligt. Du kanske behöver gråta mer mamma?"
Älskade barn vad du är go! Jag är så glad för att du har sådan empati och visar sådan omtanke. ❤️ Plötsligt tårades ögonen igen men denna gång pga kärlek till vår fina kille.

Oro

Kategori:

Det är nu bara en vecka kvar till vårt kejsarsnitt. Jag är både nervös och orolig inför detta snitt. Det har varit många om och men huruvida min kropp ska klara ett till snitt med tanke på alla operationer jag haft. Förra sommaren konstaterade en läkare dock att det inte ska vara några problem. Så nu står vi här inför ännu ett snitt. 
Kejsarsnittet då Bianca togs ut var rätt komplicerat och jag förlorade rätt mycket blod.
Den läkare som gav klartecken förra sommaren har följt mig hela graviditeten. Igår kom kallelsen till operation och jag konstaterar då att de satt en helt annan läkare att snitta mig. Jag blev helt förstörd. Grät som ett litet barn. Min oro blev för stor. Varför ska en läkare som jag aldrig träffat och som inte känner till min historik göra denna operation? Jag försökte få tag i flera olika personer på sjukhuset för att försöka få klarhet i varför inte min läkare följer mig hela vägen i mål. Ingen kunde hjälpa mig igår. Efter en orolig natt fick jag nu på morgonen tag på en person som meddelade att min läkare har semester nästa vecka. Va?!? Skit! Alltså hur ska jag kunna slappna av inför den här operationen? Jag får ju superhögt blodtryck vid blotta tanken på den. Nu med denna vetskap blir jag så orolig att jag inte vet vart jag ska ta vägen. 
Personen jag pratade med skulle se om hon åtminstone kunde byta till en mer erfaren läkare än den jag fått utsedd. Det är då samma läkare som tog ut Bianca. Den läkaren meddelade efter snittet för snart fem år sedan att snittet med Bianca var bland de svåraste snitt han någonsin gjort och han har gjort tusentals. Kan man be en läkare skjuta på sin semester? Snacka om förhöjda stresshormonnivåer. Så till den milda grad att jag tog mitt juristförnuft till fånga och skrev ett testamente igår. Ja, ni hör. Det här är inte kul någonstans. Det värsta är att man är så bakbunden. Jag kan inte göra någonting för att påverka detta. Jag är helt i händerna på andra.
Vi tog vårt beslut om ett tredje barn baserat på min läkares utsago förra sommaren. Nu känns det som om jag står här med lång näsa. Det är tråkigt att spänningen över att få träffa sitt barn grumlas av denna oro. Nu väntar jag på att de ska ringa tillbaka och meddela hur det blir. Usch vilken jobbig situation.

Edit: Jag har nu fått veta att jag får samma läkare som sist. Otroligt skönt. Nu gäller det att få ner stressen i kroppen för att minska sammandragningarna som kom som ett brev på posten igår...

Vecka 38

Kategori:

Idag går vi in i graviditetsvecka 38. Vi har nu 8 dagar kvar till planerat snitt. Enligt vad man kan läsa om denna vecka borde Pyret nu vara "färdig". 

Eftersom det är måndag innebär det att jag är ensam hemma. Patrik på jobb, William i skolan och Bianca på dagis. Bianca går bara halvtid nu. Jag lämnar henne mellan 9 och 9.30 på morgonen och hämtar henne vid kl. 15. Fredagar är hon ledig. Det är alldeles lagom tid för henne så hon hinner leka med sina kompisar. 
William kommer hem samtidigt som jag och Bianca kommer från dagis. Sen har hi någon timme med mys och att göra läxor innan Patrik kommer hem från jobbet. Ungefär så ser mina dagar ut.
Idag har jag deklarerat efter att jag lämnade Bianca. Om en kvart ska jag hämta William för ett besök hos tandläkaren och sen ska jag på ett möte på jobbet. Det där med att ligga stilla och bli uttråkad hinns nog inte med. Jag har dagarna rätt planerade 8 dagar framåt. Inga jobbiga saker dock, men tillräckligt för att inte klättra på väggarna. 

Nu är det dags för att plocka ihop tandborste och tandkräm och hämta William.

Ha en fin dag!

Morsdagsmorgon

Kategori:

I morse blev jag väckt av dessa tre:
Morgonmys brukar resultera i kojbygge hos oss.

Barnen kom med presenter och teckningar. 


Såhär mysig kan en regnig söndagsmorgon vara. Jag är så glad för mina underbara barn. Älskar er mina små yrväder.❤️

Klassträff

Kategori:

Ikväll är det dags för klassträff.  Som klassförälder har jag och en annan mamma styrt ihop en grillkväll och lite lekar. Jag var just och satte upp en tipspromenad. Det är fantastiskt vackert där vi ska vara.
Om 2,5 timme hämtar vi upp 13 förväntansfulla ettor och sedan ansluter flertalet föräldrar vartefter de slutar jobbet. Oj så kul det ska bli! Jag älskar ju sånt här. 
Nu ska jag in och packa de nybakta muffinsen och sedan vila lite i en solstol så jag orkar med kvällens aktiviteter. 

Vänta, vänta, vänta

Kategori:

Efter en natt med ca två timmars sömn blev det morgon denna dag då vi skulle på ultraljud. Jag har längtat efter den här dagen eftersom vi skulle få ett fastställt snittdatum idag. Lite trött steg jag upp och konstaterade att det ösregnade ute. Tråkväder. 

Bianca var med på ultraljudet. William ville hellre vara i skolan och valde därför att inte vara med.

(En bål)
Läkaren uppskattade vikten till ca 3 kg. Allt med Pyret såg bra ut. Härligt!
Trots att jag bad snällt och förklarade att det började bli väldigt jobbigt nu så gick läkaren inte med på snitt om en vecka. Han meddelade vänligt men bestämt att han inte tar ut bebisar före vecka 39 om det inte föreligger medicinska skäl därför. Han förklarade att det är för barnets bästa. "Sorry, men så är det". Jag höll på börja gråta. 
Såklart vill jag Pyrets bästa! Alla gånger! Men efter att inte ha sovit en ordentlig natt på flera månader, ont i fogarna, halsbrännan from Hell (om jag lägger mig ner mer än halvsittande får jag till och med upp spyor. Blääää!) och sammandragningar som bråkar så hade jag hoppats på att få träffa vår bebis lite tidigare. Den sista månaden av en graviditet är verkligen inte lika mysig som mitten av den...😝 Jag borde inte klaga, jag är otroligt glad för att vara gravid och det finns personer som har det värre, men jag känner mig sååå klar med detta nu. Och jag är så trött. Jag längtar efter att kunna sova mer än en timme i stöten. Jag längtar efter att kunna gå från soffan till köket utan att få  sammandragningar. Jag längtar efter att kunna leka med mina barn. Jag längtar efter att kunna mysa med vår bebis. 
Det blev bara lite jobbigt med denna väntan. Det är visserligen inte jättelänge till den 19/5, men för mig betyder det 13 nätter till utan sömn.

Nu har det gått 11 timmar sedan beskedet och jag har börjat vänja mig vid tanken. Det känns bättre nu än i morse. Nu är det bara att försöka tänka positivt och vara glad för att jag faktiskt har möjligheten att få snitt. Utan det hade jag ju faktiskt kunnat vara gravid i ytterligare 6 veckor! Då känns 13 dagar inte så långt. Redan i morgon är det ju bara 12 dagar kvar. Nu får jag koncentrera mig på nedräkning till dagen vi får träffa vår bebis istället för att tänka på sömnlösa nätter. Det är ju faktiskt ingen garanti gör att jag får sova efter den 19/5 heller...😉

På egna ben

Kategori:

Idag gick William hem från skolan själv för första gången. Vi bor ju otroligt nära, men han har velat bli hämtad från fritids ändå. 
Han har tidigare gått till skolan halva vägen. Jag har följt honom över vägen och en bit upp i backen. Hem har han dock aldrig gått själv. 
Jag satt på trappan till vår gård och kollade då han kom. 
Därifrån ser man hela vägen till skolgårdens början. 

Här ser man honom komma gående. 
Det är otroligt skönt att han känner sig trygg med detta. Hämtning och lämning blir så mycket lindrigare. Självklart följer vi honom och hämtar honom fortsättningsvis om han vill det. Det är dock härligt att se hur stor han känner sig då han fixar detta själv. 

Idag var jag på besök i Williams klass under tre lektioner. Fantastiskt roligt. Vilken ljuvlig klass han går i och vilken fantastisk lärare de har! Hon får verkligen barnen engagerade och hon är så lugn. Jag fick nästan lust att börja ettan igen...
Jag blir även väldigt glad då jag märker att det går bra för William i skolan. Han lyssnar, följer instruktioner, räcker upp handen, väntar på sin tur, hjälper andra osv. Det gör att jag blir alldeles varm i hjärtat❤️ Vår fina skolkille. Du gör oss stolta.

Vecka 37

Kategori:

Jaha, så var vi plötsligt inne i vecka 37. När man läser på om denna vecka står det såhär:
Jag vet inte om magen sjunkit, men å andra sidan ligger ju Pyret troligtvis inte med huvudet neråt heller. 


Att ta bild på sig själv framifrån är nästintill omöjligt, armarna är för korta. 

Pyret har hicka väldigt ofta, flera gånger om dagen. Jag kan inte minnas att William och Bianca hickade mer än ett par gånger. 

Sammandragningarna har lugnat ner sig. De är inte borta, men istället för var 15 minut pratat vi två i timmen kanske. Däremot är de kraftigare och längre. Jag känner dock att det var nyttigt för mig att sluta jobba. När jobbet är så kul är det lätt att glömma att ta det lugnt.

Nu är det exakt en eller två veckor tills vi har vår lilla Pyret hos oss. Längtar... I morgon är det ultraljud, då får vi datumet bestämt. Spännande!

Eldardag

Kategori:

Ända sedan vi köpte stugan har vi tänkt att vi skulle behöva elda upp lite buskar och träd som både vi och de förra ägarna kapat. Det har aldrig fungerat förrän idag. (Det är otroligt vad mycket det kan blåsa ibland och då har vi inte vågar tutta på.) 
Vi är otroligt tacksamma för att mamma och Kjäll kunde komma och hjälpa oss med detta. Vi hade inte fixat detta utan er. 
När vi ändå höll på så kapades det lite till. Vi är inte klara än, men vi har kommit längre på väg i vårt röjande.
Pga lite blåst valde vi att elda i en liten hög som vi matade på istället för att tända på den stora högen.
Vass som flutit i-land visade sig ryka rejält fastän den var torr.
Våra kära barn har jobbat väldigt duktigt idag. Ojojoj vad de släpat grenar. 
Inte så tokig plats att tillbringa dagen på. 
En vattenreserv uppe på land kan vara bra att ha. Nu behövdes den inte tack och lov, men vattenlek är ju alltid kul.
När det släpats och sågats i ett par timmar blir man rätt trött och det kan vara skönt att vila.
I det här huset kan man dock inte räkna med att få vila ensam särskilt länge.
Vi avslutade kvällen med korvgrillning vid 20-tiden. 
Vilken underbar dag vi haft. 
Nu längtar vi alla till sommarlovet då vi kan bo här mer permanent. 

Överdel eller inte?

Kategori:

För några år sedan blev jag nästan arg då jag såg att det tillverkades bikiniöverdelar till barn? Varför liksom? Den fyller knappast någon funktion.


Jag har fortfarande lite svårt att förstå funktionen, men mina tankar och känslor kring detta fenomen har lindrats något. Antingen har producenterna lyckats och det hela har normaliserats för mig eller så är det så att jag bara har insett att allt inte behöver ha en funktion. 
Det är i alla fall helt klart svårt att köpa badbyxor till tjejer utan att få en överdel med. Baddräkt är ju ett alternativ, men jag tycker badbyxor är super vid långa bad då de inte kyler ner lika mycket. Tidigare har Bianca fått byxor där överdelarna antingen varit ett linne (blir ju samma som baddräkt då) eller så har överdelen helt enkelt aldrig plockats fram.  Nu är hon dock 4,5 och väldigt medveten om vad hon vill ha. Så ja, jag har fallit för hennes önskemål. Hon har fått badbyxor med överdel till denna sommar. Jag har helt enkelt bestämt mig för att låta hennes glittrande ögon vara ett starkare argument än att fundera på någon politisk korrekthet. Det där med funktion löste hon helt själv utan att jag behövde fundera på det. Jag har helt enkelt inte förstått funktionen bara. Fattar inte hur jag kunnat missa och tänkt så galet. Självklart är det ju så att med två delar får man mer kraft! Ju fler delar och ju mer glitter man har desto starkare blir ju trollformlerna! Det borde vi ju alla förstått för länge sen!

Så passa er i sommar. Hela vår familj har blivit grodor och kaniner och alla möjliga djur.🐸🐰
Så kwack på mig som inte förstått vad avsikten med överdelar varit.Första maj

Kategori:

Idag tog vi oss ner till stan för att se om det var något roligt på gång. Det var loppis och lite aktiviteter på torget. Normalt tar det max 10 minuter att gå ner, nu tog det 20 för mig att komma ner, men vi hade ingen brådska. 
Bianca var överlycklig över den ena aktiviteten:

På eftermiddagen skjutsade vi Patrik till stugan så han fick måla barnens hög- och lågsäng medan jag och barnen tog oss till Gittes och Mickes stuga för lite mys. William var lycklig då han fick köra båten själv. (Båtturen är ca 100 m, om ni undrar varför de inte har flytväst.)

En mysig första maj helt enkelt.
Vi avslutade dock kvällen med att plocka årets första fästing från Bianca. Det måste betyda att sommaren är nära nu.

Valborg

Kategori:

Igår var det traditionsenligt valborgsfirande. Milla och Peter bjöd hem tjejligan med familjer hem till sig precis som de senaste åren. Denna bild skickade hon på morgonen för att visa status vid deras strandhus:
De bor fantastiskt vackert.
På kvällen var vi 17 vuxna och 20 barn. Jag blir lika fashinerad varje gång av att det löper helt smärtfritt. I detta gäng är det dock de vuxna som är mer högljudda än barnen. I alla fall efter att grillningen var klar och vi gick in eftersom kylan kröp på.
Efter att ha ätit ett berg av munkar satte sig en stor del av barnen och tittade på film. 

Efter ett tag slöt resten upp och då såg man knappt soffan mer.

Tack för er gästfrihet Milla och Peter. Alltid lika trevligt.